NYÚJTÁS - Van valakinek tapasztalata? Eredmények érdekelnének (beszélgetés)
Igen,valóban szép a Tai chi minden mozzanata,igazából ezt szerettem meg 2 évvel ezelőtt,bár akkor még igen keveset tudtam róla.
Minél többet tapasztalok belőle amit nyújtani tud,annál nagyobb szükségem van rá.Igaz oktatóm (tanárnő)A legteljesebb mértékben át tudja adni minden ismeretét,tudását elméletben is nemcsak mozgásban mely eddig is több élethelyzetben hasznomra vállt.
Mégegyszer köszönöm!
Üdv.Enikő
Ezek a tudatosságon alapuló mozgásgyakorlatok nagyon izgalmasak tudnak lenni. Ha van egy jó tanárod, akkor számtalan mozdulatra meg tud tanítani. Ezek a speciális mozgások eleve segítik a másfajta tudatállapotok elérését, és egyben nagyszerű önkifejezési technikák. A test és a lélek harmóniába kerül. De ugyanez van a karaténál, az aikidonál, a táncnál, a tai chi-nál, stb. Igazából ezeknek mind a tudatosság az alapja. A jelenlét. Ha nincs jelenlét, akkor elveszik a minőség, legyen az akármilyen mozgásforma. Tulajdonképpen a mozgások azért vannak kitalálva hogy segítsék az energiaáramlást és a tudatosságot.
Igen, a légzés az maga a jelenlét. Arra is figyelhetünk.
Pont tegnap nézegettem Gurdjieff-féle szakrális táncokat. Ő volt az "önemlékezés atyja".
Nagyon szép!
Valahogy sejtetem hogy nem mindennapi emberrel sikerült néhány sort váltanom,de csak most értettem meg miután megnéztem az adatlapodat:)
Nagyon köszönöm hasznos tanácsaidat. Azt gondolom sok közös van érdeklődésünkben.Amiért ezt a témát indítottam az a Tai-Chi,melyben a jelenlét, a tudatosság,valamint a légzés a legalapvetőbb fontosságú,a mozgás a nyújtással együtt csak ezután következhet.
És persze szívem minden szeretetével csinálom mióta csak megismertem :)
Szívesen! :)
Az akaratod és a kitartásod az, ami előre visz, bármi legyen is az.
Nagyon köszönöm hozzászólásodat! Azt hiszem röviden,tömören mindent megfogalmaztál amit tudnom kell a témáról és fontos számomra.Azt hiszem van némi tapasztalatod!:))Néhány dolgot már tudtam róla,de csak kevesen foglalkoznak vele
Eddig is csinálgattam de nem elég elszántan. Komolyabban szeretném és persze rendszeresen!Egy bordásfallal is beruháztam!41 vagyok de elég erős hogy végig csináljam célom érdekében.
A jógák legfőképpen nyújtásból és légzésből állnak.
Többféle jóga van:
Én a Hatha-jógát igencsak hatékonynak tartom, mert nagyon rámegy a test fejlesztésére.
További ajánlott fórumok:
- Volt valakinek p3-p4-es rákszűrési eredménye? Mik a gyógyulás esélyei?
- Volt valakinek ez a mostani hasmenéses-hányásos vírusa? Érdekelne meddig tartott?
- Cytológiai eredmény: reaktív sejtváltozás. Érett metaplazia. P2. Volt valakinek ilyen eredménye?
- Zselés bicikli ülés, ha van valakinek érdekelne, hogy hol vette, mennyiért?
- Rossz kóros diagnózis a tüdőszürésen?!Volt valakinek ilyen eredménye.
- Van valakinek panelban, emeleten futópadja? Érdekelne mennyire hangos?Mit szól a szomszéd?