Zselés bicikli ülés, ha van valakinek érdekelne, hogy hol vette, mennyiért? (tudásbázis)
Jelenleg Author nyerget nyúzok a túrabringán. Gel, középen végig egy nyílás van benne (prosztata kímélő). Nekem az a tapasztalatom, hogy a legkeményebb nyereg a legkényelmesebb, több órás uülés után. Rövid távon kényelmetlennek tűnik, de több órás tekerés után a kemény a nyerő. A túl kényelmes süppedős nyergek egész farizomban elszorítják a vérkeringést, a jó nyereg meg "csak" az ülőcsontot támasztja meg. Évek folyamán az ulőcsontok alatt úgyis megkeményedig egy picit a bőr, és nem fog fájni. Ami még fontos szerintem, hogy nőknek általában szélesebb a medence csontjuk, ezért a szélesebb medencecsontú nőknek ajánlottabb a szélesebb nyereg.
Dr. Nagy sándor könyvében a 83. oldalon látható egy ábra.
Személy szerint nem a csúcs modell nyergeket részesítem előnyben, mert ugyanis ha nem sikerül 2-3 év alatt elnyűni, akkor is le szoktam cserélni, mert ennyi idő után magától megpuhul a gel benne, és hosszú üléstől ugyanúgy belesüpped a popsi, mint a gagyi szivacsnyergekbe (fáj).
Most mondta a Férjem, hogy megnézte a Herv.s-ben és van is 3000 Ft-ért, DE ez nem ülés, csupán valami zselés "izé", amit rá lehet tenni a brinyó ülésére. De azt mondja, hogy ez elég kicsi, nem igen lenne jó a szobabrinyóra.:(
Nektek komplett ülés van vagy csak ez a rátehető dolog?
Nekem is van :) Tesómtól kaptam, azt hiszem dec..lonban vette, vagy tecsóban, már nem tudom pontosan, de olyan 2000Ft körül volt, az biztos :)
De bicikliboltban tutira van, csak gondolom ott kicsit drágább..
én az Auchanba vettem, kb 4000-ért, és a szobabiciklire is használom.
Kb egy órát tekerek, és persze megérzi a fenekem, de közel sem olyan, mint zselés nélkül. Szerintem jó!
Bármelyik kerékpár alkatrész árusító boltban kapható.
Mi is imádtuk amikor lecseréltük a hagyományosakat zselésekre.
Aztán hozzászoktunk és már alap.
További ajánlott fórumok:
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Elveink, no meg a tetteink... Érdekelne minél több vélemény
- Akupunktúra - Hol? Milyen? Mennyiért?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Milyen biciklit vegyek 4 éves kislányomnak? Megbízható, de nem túl drága érdekelne
- A tartós hullámmal kapcsolatban érdekelne minden: hogyan lehet és mennyiért? Lehet e venni hozzá anyagot?