Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák (beszélgetés)
Betöltötted a 65. életévedet?
Egy halom adatot mi nem tudhatunk rólad...!
Menj be személyesen a területileg illetékes kormányhivatalba, ahol a nyugdíjaddal kapcsolatos pontos intéznivalókat elmondják neked!
Adategyeztetés volt már? Kiszámoltatni a szolgálati időt?
Be kell menni, mert valami gond van, én minden beadványomra napokon belül kaptam választ.
Ez így van. Máshol szabad, itt nem.😀
Kíváncsi leszek meddig lesz életben ez a fórum, ha a nyugdíjasok nem oszthatják meg egymással azt ami érdekli őket.
Melyik az az elvetemült?
Van, akiről el tudom képzelni, azt hiszem, ő nem írt még itt.
Cukkini sajtot csináltam, nagyon finom lett. Egészséges, és erősen fogyókúrás, nem utolsó sorban mennyei finom:
A fogyis témába már betettem, de gondoltam hátha kedvet kap itt is valaki. Pici szilikon formákban keményítettem meg, így hátha nem eszem meg egyszerre. Sajnos már csak 2 van, ez holnapra jó lesz.😀
Hú, inkább ezt sütöm most: [link]
Fehérje és rostdús túrós-zabpehelylisztes kenyér.
Azt a tapir babot ha elolvasod mit ír róla az oldal, nagyon megérné. Indexes fórumtársnak van. Azt mondja rendkívül sokat terem, minden nap megszedik őszig, és alig kell öntözni, valami afrikai szárazság tűrő fajta.
A bab és a kel szállítással több mint 5 ezer lenne. De mit adnak ennyiért a csarnokban? 2-3 kg zöldséget? Hát nem tudom mi legyen.
Akkor leköröztelek, mert én csak ezt a leveles ket akartam.
Bár van egy nagy bánatom még nem tudom hogy döntök:
Ebben a leveles kel tasakban nnem ilyan kel van, mint a tasakon az a nagyon fodros. Tudom, mert már vettem. Viszont lehet kapni olyat ami rendkívüli szépségű a biokiskert.com oldalon, de túl drága. és ott van a Tapir bab is, amire szintén vágynék, másol nem kapható itthon, az is méreg drága. + szállítási díj. Másrészt ha azt nézem hogy 1 kg friss, vegyszeres zöldség a csarnokban mibe kerül, még a drága mag is megérné. nem tudom mitévő legyek. Jó lenne valakivel együtt megvenni, de az utcámban nincs erre igény.
Ma láttam először a LIDL-ben leveles kelt 300gr-os csomagolásokban. Ára 999ft. 5 db levél csomagonként "Vadkáposzta" néven. Sötét zöld levelek, a szélei alig hullámosak. Pont az, amit hazai boltokban olcsóbb magot meg lehet venni. Ma vettem is virágfölddel együtt, a mag ára 360ft.
Ez a leveles kel rendkívül egészséges, főleg ha saját kiskertben vegyszermentesen termeljük meg. Akinek van lehetősége, feltétlen próbálja ki. Felhasználható főzeléknek, rakott kelnek, nyersen saláta vágva, és zöldturmixnak.
Abban a 360ft-os tasakban rengeteg mag van. 26-év végéig van a dátum rajta, de addig se tudnék annyit megenni amennyi zöldtömeget ad ennyi. Szóval nagyon megéri. Dísze is a kertnek, akár virágoskertbe is ültethető.😀
Megint találtam egy jót !
Sok helyre feliratkoztam én is, ahol több receptet megnéztem, és mind tetszett. Ezeket is elmentettem pár napja, amiket küldtél ! :)
Ez a csokitorta is nagyon egészséges, ezt is elmentem magamnak:
Köszönöm. Szerintem a találásnak az a titka, hogy amikor rákattintok valamire és nagyon bejön, annak a csatornájára felíratkozok és kapom az értesítést ha újat tesz fel. De meg szoktam nézni a csatornáján is mi van. Ez a Gri nagyon egészséges és költséghatékony recepteket mutat, és könnyű mindet elkészíteni is.
Itt ez a srác is: [link]
És ez a csaj is tesz fel nekem valókat: [link]
Ha kedved vagy időd engedi, nézd meg a csatornáikat.
Eddig nem néztem a fogyis fórumot !
Itt vagyok ! :)
Fantasztikus recepteket találsz ! Pont nekem valók ! :)
Hol vagy Liliom?
Csináltam egy isteni egészséges tortát, nem írom le még egyszer, a fogyis témába már leírtam nézzél rá: [link]
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Holnap lesz életem legfontosabb randija! Praktikákra, tanácsokra lenne szükségem, hogy laposabb legyen a hasam.
- Tudna valaki egy olyan biztosítót ajánlani, ahol rokkant nyugdíjasokkal is kötnek életbiztosítást, ami nem túl drága?