Nyugdíj mellett dolgozni (beszélgetős fórum)
Véleményeteket, tanácsot szivesen fogadva, akár ajánlatot is.. Van-e esély 60 évesen külföldön keresni munkát, akár ott új életet kezdeni. Ez sikerült-e valakinek? Egy elhatározás után milyen lehetőség lehet nyelvtudás nélkül. Tud valaki tanácsot adni, akár konkrét ajánlata lenne?
Köszönöm...
Szia Böce !
Teljes mértékben egyetértek veled. Igen mindenkinek meg kellene adni a lehetőséget 55-60 évesen, illetve aki 40 évet lenyomott munkával.
Én is szeretném élvezni a nyugdíjas éveimet, de nem tehetem a kevés nyugdíj miatt. Mert egy kis vidéki hátrányos településre születtem. Ez a "bűnöm" Holott ugyan úgy dolgoztam mint bárki más. De a jelenlegi kevés nyugdíjból csak tengődni lehet. Ráadásul elköltöztem a gyerekeim után - városban- ahol még drágább az élet. Itt vannak az unokák 3 is, akikkel lehetnék, vigyázhatnék rájuk... De nem tudok mert dolgoznom kell még nyugdíj mellett..
Szia!
Én nyugdíjba mentem a kedvezményes,
"nők 40" évvel. Amit sajnálok, hogy nem érvényes mindenkire, mert sok férfi pl. fizikai munkakörben nagyon elhasználódik. Jobban, mint sok nő íróasztal mögött.
A lényeg, hogy sajnos kénytelen voltam dolgozni, mert a nyugdíj igen kevés. Pénzügyi ügyintéző vagyok egy vállalkozásnál.
Sajnos, nem élvezhetem a nyugdíjas éveket, muszáj még plusz pénzt keresnem.
... amikor még nem voltam nyögdíjas , persze h vártam h elérjem , az előttem lévő korosztály még elmehetett 55 -56-57 évesen nyugiba , de az 54-esek már 59 évesen se ! amikor jött ez a lehetőség ? nagyon örültem neki , szerintem / nem igazán oszt v szoroz ! h mit gondolok ! / ha az élete során az ember ledolgozza a maga 40-1-2 évét legyen már elég ! nagyon sokan 80 éves korukra se tudnak ennyit összehozni !
... egyik kolléganőm rettenetesen haragudott azokra , aki elmentek 55 évesen nyugdíjba , aztán mégis visszamaradtak dolgozni ! én + azért , mert valahol azt láttam h majd pont ezért emelgetik egekig a nyd.korhatárt ! az egyiknek van még energiája , de sokan nagyon lestrapáltak lettek mire nyugiba mehettek !
dolgozhat máshol.
Pl a szomszéd faluban a nyugdíjas ovónéni szívesen maradt volna az oviban, de nem maradhatott. Így elment egy pizzériába.... :S
Az oviban a gyerekekre meg egy 21 éves lány vigyáz, aki papíron dadus, de amúgy ő van a gyerekekkel, mert óvónőt nem találtak azóta se.
Bocs, hogy így hoztam, linket másolni nem engedte:
"Korbetöltött öregségi nyugdíj vagy nők kedvezményes nyugdíja melletti munkavégzés a közszférában közszolgálati jellegű jogviszonyban
A nyugdíjtörvény alapján az öregségi nyugdíj folyósítását – a jogviszony kezdő hónapját követő hónap első napjától a jogviszony megszűnése hónapjának utolsó napjáig – szüneteltetni kell, ha a nyugdíjas közalkalmazotti jogviszonyban, rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban, honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban, kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, köztisztviselőként vagy közszolgálati ügykezelőként közszolgálati jogviszonyban, bírói szolgálati viszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban, ügyészségi szolgálati viszonyban, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti hivatásos szolgálati jogviszonyban vagy a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszonyban áll.
Ez vonatkozik a nők kedvezményes nyugdíjára is, vagyis a közszférában végzett munka esetén a kedvezményes nyugdíj folyósítását 2020-ban is szüneteltetik arra az időtartamra, amíg az érintett hölgy (előzetes kormányzati engedéllyel létesített) közalkalmazotti vagy hasonló közszolgálati jogviszonya fennáll, függetlenül attól, hogy időközben betölti-e a rá irányadó nyugdíjkorhatárt vagy sem."
Szegény embert ág is húzza. Nem elég a siralmas bértábla, még ez kis kevés sincs, hogy tovább maradjon.
Jó hír, hogy takarítani lehet 🙂 Bár ahhoz is új helyet kell találni.
Csak közszférában nem dolgozhat.
Minden egyéb helyen igen.
További ajánlott fórumok:
- Visszaállítják a GYES-t, de mellette csak 4 órát lehet dolgozni
- Kinek jó és mért, hogy nem lehet gyes mellett 8 órát dolgozni?
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Mit gondoltok azokról a nyugdíjas szinészekről akik "sírnak" hogy nem tudnak megélni, és ezért kell dolgozniuk?
- Van olyan munkahely, ami mellett nappali tagozatosként lehet dolgozni? (nem gyakorlat, nem diákmunka)
- Nyugdíj mellett (nem közalkalmazottként) 4 órában lehet dolgozni?