Mit gondoltok azokról a nyugdíjas szinészekről akik "sírnak" hogy nem tudnak megélni, és ezért kell dolgozniuk? (beszélgetés)
2 és fél éve dolgozom, van még 45 évem, hogy megoldjam.
:)
azt bizony. számold ki. nézd meg mennyiből élsz ma, 20 év múlva inflációval korrigálva az mennyi lesz és vajon a magánnyugdíj pénztár fogja-e azt fedezni?
sajnos nem hiszem :(
aszondod nem elég a magán nyugdíj pénztár?
:)
Amikor jól ment nekik "hakni" akkor kellett volna gondolni az öregkorra.
Nincs bennem együttérzés velük szemben.
Kedves Scorpio 19
üzenem teljes mértékben igaza van a szinészekről
alkotott véleményét illetően. A rendszerváltás
után az emberek nagy része teljesen leszegényedett.
A Magyar Atv-n megy a Névsor cimű műsor, ahol a
fent emlitett művészek ingyen hozzájutnak különféle
ajándékokhoz többek között háztartási gépekhez.
Engem eléggé irritál az ilyesmi inkább felajánl-
hatnák a rászorulók részére hiszen nekik nagyobb
szükségük lenne rá.
Szivélyes üdvözlettel: Anyuci 91
Igen régen x százezret kaptak fizit, de most nem ez után kapják a nyugdíjat?????
Ha igen akkor az sem lehet a 10-ed része....,akkor is több mint a "Mariska -és Juliska" nénié-mert nekik viszont a fizetésük tényleg pár 10 ezer volt és azután nem sok nyugdíjat kapnak-bár gondolom ők régen sem éltek nagy lábon.
A panaszkodó, szegény nyugdíjas színészeket igazán tudom sajnálni.
A négy-öt hektáros, kis portácskájukon, az alig 200-300-400-500 négyzetméteres, "szoba-konyhás" kicsinyke villájukban kénytelenek tengődni.
Most gondoljatok bele, milyen nehéz lehet nekik az alig 50-70 ezer forintos nyugdíjukból kifizetni a házvezetőnőt, szakácsot, szobalányt, a masszört, kozmetikust, plasztikai sebészt, kertészt, ha esetleg szükségből még lovat is tart akkor a lovászokat.
Mikor kimegy a piacra, a nerc bundájában, a risz-rosz agyon használt fél éves merdzsójával, akkor Juliska, Mariska nénitől, vagy Józsi, Pista bácsitól kénytelen könyörögni egy kis zöldséget, mert különben éhen hal.
Hát ne szakadjon meg szív?
Az a Juliska, Mariska néni, Józsi, Pista bácsi aki, tizenéveskora óta dolgozik, és fizette azt amit fizetni kellett, kapja a 40-50 ezer forintos nyugdíját, az sajnálatból támogatja a szegény nincstelen nyugdíjas művészeket.
Ők azok akik azt sem tudják merre induljanak ha a Bahamákra, vagy Afrikába akarnak menni, ha 40-50 munkás évvel a hátuk mögött elmondhatják, hogy egyszer láttam a Balaton.
A tesóm egy négyemeletes társasház legfelső emeletén lakik. Tegnap sétáltam a lépcsőn lefelé, a harmadikon megkérdeztem egy idős hölgyet, segíthetek-e neki a kosarát levinni. Mire a földszintre értünk, már tudtam, hogy megérkezik a nyugdíja, elmegy a Penny Marketbe, a gyógyszertár ba és más semmije sem marad. Életében nem látott korábban.
Mikor visszajöttem, a tesóm röhögve mesélte, hogy ő mindig úgy oson le a lépcsőn, mintha tojásokon járna, mert amikor hallja hogy fent zárják az ajtót, kijön "beszélgetni"
Csak gondoljatok bele, éltek 40-50 évet x százezer forintből és most meg ennek a 10-ed részéből kell élnetek. Persze, hogy sírna mindenki.
Nem sajnálom ám őket egy picit sem, mert miért nem tett félre a nyugdíjas éveire gondolva, akkor amíg aktív szinészként dolgozott.
Hát ez az kinek mi köze hozzá, akkor minek beszélnek az interjuban erről, hisz ez az ő dolguk.
ez tényleg nem a pénztárca taglalásáról szól hanem hogy más senki kisnyugdíjas nem sír, pedig lenne okuk, ezek meg csak azért mert hiresek, sajnáltatják magukat, és általánba azért jobb nyugdíjat is kapnak mint az senki kisnyugdíjas.
Mivel tulsagosan velosnek talaltad a hozzaszolasom, visszaterhetek a tiedre.
A kort, hogy Pitz fiatalabb ugy ertettem, hogy 45 eves korara mar barki letehet igazan az asztalra eredmenyeket, nem pejorativ, lekicsinylo ertelemben, de itt talan barki leirhatja a velemenyet.
A nagykepuseg az, ami szamomra atjott a hozzaszolasaidbol. A 4 nyelv ismerete egyaltalan nem egyedulallo manapsag, ha pedig tolmacs voltal, tulajdonkeppen a munkad vegezted, elismeresem erte, az is csak egy szakma, vagy hasra kellene esnem ettol?
A jotekonykodas maganugy, abban, ahogy a nev nelkuli jotekonykodasoddal ugralsz, nemi ellentmondast erzek.
Az eletviteled ugyancsak a te dolgod, ki igy el, ki mashogy. Ezek mind nincsenek osszefuggesben a nyugdijas szineszek nyafizasaval, amit en is teljesen ertelmetlennek tartok, ugyhogy a velemenyunk sokban nem is ter el. Az magas nekem, hogy miert kell azzal foglalkozni, hogy ki milyen tanyaval rendelkezik, hany lova van...
Magyarorszag fikazasa mas tema, az egy kulon topic lenne, hogy melyek a magyar sajatossagok, miben terunk el a kulfoldiektol. :]
További ajánlott fórumok:
- Szólánc - Közismert színészek nevével
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Előadóművészek, színészek, énekesek szóláncban
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mit gondoltok, van (és mennyi) esély van arra, hogy színészek egy-egy közös munka után egymásba szeressenek?