Nyers lett a sütőtökpitém (pumpkinpie). Mit ronthattam el és mit tehetek, hogy ehető legyen? (tudásbázis)
a pumpkin bread és a pumkin pie nem ugyanaz
de engem érdekel minden, ami sütőtökös
nomen est omen :))
Majdnem minden hozzászólást elolvastam, leírom a véleményem, aztán ha kéritek a receptet, felteszem.
20 évvel ezelőtt egy amerikai hölgytől kaptam a receptet, mérőeszközökkel együtt. Azóta minden évben októbertől januárig szinte hetente sütöm a pumpkin bread-et, aki megkóstolta, szinte mindenki elkérte a receptet, tehát nagyon sokan sütik ez alapján. Isteni finom, nem egyezik egyikkel sem a leírtak közül - ami természetesen nem jelenti azt, h csak ez a jó! Van hiteles és kipróbált pumpkin pie receptem is. Nem akarok feleslegesen írni, ha kéritek következni fog a recept és a hozzávaló tanácsok
40 dkg sült sütőtök
40 dkg liszt
30 dkg cukor
10 dkg Rama
vagy ha több akkor ennyivel süsd meg
Sütőtökös süti
Hozzávalók:
2 bögre sült sütőtök
2,5 bögre liszt
1,5 bögre cukor
1/2 bögre
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál fahéj
1 darab tojás
1 kiskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanállal kis gombócokat halmozünk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. Vigyázzunk, mert a kis halmok sütés közben jókorára nőnek.
Megjegyzés:
Sütőtálba vagy formába is belesimítható, akkor szeletelve tálalhatjuk.
Még azok a gyerekek is szívesen falják, akik hallani sem akarnak a sütőtökről. Nagyon finom. Hasonlít a mézes sütihez az íze.
két csomag győri csokis keksz
10 dkg vaj
0, 5 kg
sütőtökpüré
1 zacskó vaníliás
tej és pudingpor
Hú, ehhez egy csomó minden kell!
Meg itt a zselé tartja össze? Ezért nem kell sütni?
vagy lehet az egész sütit össze kéne pépesítened a következő recept:
Sütőtökös limes (túró)torta
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: két csomag győri csokis keksz
10 dkg vaj
0,5 kg
tehéntúró( sütőtökpüré)
0,5 kg mascarpone
2 doboz sűrített tej
1 narancs és egy lime reszelt héja és leve
1 zacskó vaníliás
cukor
2 csomag zseléfix
Elkészítés: A tészta elkészítéséhez az apróra összetört kekszet olvasztott vajjal összekeverjük. Két részre osztjuk, az egyik az alja a másik a teteje lesz.
A töltelék:
A tehéntúrót( sütőtökpüré), a mascarponét, a sűrített tejet, a gyümölcsök reszelt héját és a vaníliás cukrot összekeverjük. A gyümölcsök levét a zseléfixszel összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a kikevert túrókrémhez.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába a két rész tészta közé a krémet betöltjük. Az elkészített tortát egy napig hűtőben állni hagyjuk
Legközelebb megsüthetnéd a tököt előtte, aztán úgy keverd össze a hozzávalókat, be a sütőbe és fólia a tetejére, majd le a fólia és hagyni kicsit pirulni. Na?
(Ne hagyd veszni a pitét: válaszd ketté a pitét a tölteléknél,és egyenként süsd még őket tészta lent, töltelék fent.:) A végén még megsül és össze is boríthatod.:D )