Nyárias rakott kel recept
A Nyárias rakott kel hozzávalói:hozzávalók 4 főre:
1 közepes fej kelkáposzta
0,5 kg darált hús
40 dkg rizs
1 paradicsom
5-6 karika zöldpaprika (csípős)
1 hagyma
1 nagy doboz tejföl
15 dkg trappista
ízlés szerint: só, bors
pirospaprika
paprikakrém
A Nyárias rakott kel elkészítési módja:
A kelkáposztáról lehámozzuk a leveleket, és forró, sós vízben főzzük, amíg megpuhul, de még nem foszlik szét. Ezt leszűrjük, kicsit hűtjük, és a felét a tepsi aljára tesszük, amit jó bevajazunk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a darált húst, majd a só, bors, paprika, és ha már jól összesült, a rizst is hozzákeverjük. 3-5 percig pirítjuk, majd ha már üveges a rizs, rászedjük a tepsiben levő kelkáposztákra. A maradék kelkáposztát szépen rárakosgatjuk, hogy elfedje a húst. A tejfölt összekeverjük a tojással, és teszünk hozzá paprikakrémet is, ezt rászedjük a kelkáposztára. Betesszük sülni, amíg szépen már megpuhult a rizs, akkor rászeleteljük a paradicsomot, ráteszünk pár karika csípős zöldpaprikát, rászórjuk a reszelt sajtot, és sütjük még, amíg meg nem pirul a sajt.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. aug. 30. 18:10
A nyárias rakott kel elkészítési módja és hozzávalói.