Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Nyárias rakott kel recept

Nyárias rakott kel recept

A Nyárias rakott kel hozzávalói:
hozzávalók 4 főre:

1 közepes fej kelkáposzta
0,5 kg darált hús
40 dkg rizs
1 paradicsom
5-6 karika zöldpaprika (csípős)
1 hagyma
1 nagy doboz tejföl
15 dkg trappista
ízlés szerint: só, bors
pirospaprika
paprikakrém


A Nyárias rakott kel elkészítési módja:
A kelkáposztáról lehámozzuk a leveleket, és forró, sós vízben főzzük, amíg megpuhul, de még nem foszlik szét. Ezt leszűrjük, kicsit hűtjük, és a felét a tepsi aljára tesszük, amit jó bevajazunk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a darált húst, majd a só, bors, paprika, és ha már jól összesült, a rizst is hozzákeverjük. 3-5 percig pirítjuk, majd ha már üveges a rizs, rászedjük a tepsiben levő kelkáposztákra. A maradék kelkáposztát szépen rárakosgatjuk, hogy elfedje a húst. A tejfölt összekeverjük a tojással, és teszünk hozzá paprikakrémet is, ezt rászedjük a kelkáposztára. Betesszük sülni, amíg szépen már megpuhult a rizs, akkor rászeleteljük a paradicsomot, ráteszünk pár karika csípős zöldpaprikát, rászórjuk a reszelt sajtot, és sütjük még, amíg meg nem pirul a sajt.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A nyárias rakott kel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook