Diós-túrókrémes padlizsántekercsek recept
A Diós-túrókrémes padlizsántekercsek hozzávalói:hozzávalók 4 főre:
1 db kb. 400 grammos padlizsán
só
4 ek olívaolaj
Krémhez:
125 g túró
60 g natúr krémsajt
60 g natúr joghurt
30 g durvára vágott dióbél
1 ek finomra vágott mentalevél
csipet só
A Diós-túrókrémes padlizsántekercsek elkészítési módja:
A megtisztított padlizsán végeit lecsapjuk és hosszanti irányban körülbelül 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk a tojásgyümölcsöt. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, szűrőbe tesszük és legalább fél órán át állni hagyjuk. (Ez idő alatt levet enged.) 30 perc elteltével bő vízben lemossuk a padlizsánt és konyhai törlővel megszárítjuk. Olívaolajjal megkenegetjük a szeleteket és kontakt grillsütőben vagy parázsló faszén felett pár perc alatt megsütjük. A krém elkészítése: a túrót finom lyukú szitán egy kanál segítségével áttörjük és egy tálban simára keverjük az összes többi hozzávalóval. (A dió még finomabb, ha előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirítjuk) A grillezett padlizsánszeleteket megkenjük az ízesített túrókrémmel és feltekerjük. (Díszítésképpen tehetünk a tekercsek tetejére egy csepp krémet, ültethetünk rá egy fél dióbelet, végül vékonyra vágott mentalevéllel megszórhatjuk.)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. aug. 20. 13:04
A diós-túrókrémes padlizsántekercsek elkészítési módja és hozzávalói.