Nutellás-mascarponés kekszsüti recept
A Nutellás-mascarponés kekszsüti hozzávalói:
22 dkg keksz (1 csomag Albert keksz)
20 dkg nutella (4 evőkanál)
2 dl feketekávé (frissen főzött, kihűlt)
25 dkg mascarpone
A Nutellás-mascarponés kekszsüti elkészítési módja:
Lefőzünk egy adag 4 személyes kávét, hagyjuk kihűlni. A kekszet kiöntjük egy tálba, majd a kihűlt kávéban átforgatjuk - nem szabad eláztatni - mindegyiket, s egy tálcára rakjuk. A maradék kávét megisszuk! :) Egy tálban a mascarponét a mogyorókrémmel kikeverjük. A kekszet egy teáskanálnyi krémmel megkenjük, egy másikat helyezünk rá, így "ragasztjuk össze" őket. Addig végezzük ezt, míg el nem fogynak a kekszek. A végére hagyjunk egy kevés krémet, mellyel a fektetett rudakat (én 2 rúdra osztva készítettem - a kekszet megfelezve) a tiszta ujjainkkal szépen bekenegetünk. Készen is vagyunk, mely nagyon kevés időt vett igénybe. Egy éjszakára lefedve a hűtőszekrénybe tesszük, majd másnap gyönyörűen lehet szeletelni. (Ferdén kell)
Érdemes alapból duplázni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2019. márc. 19. 19:56
A nutellás-mascarponés kekszsüti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.