Nugát szelet recept

A Nugát szelet hozzávalói:
Tésztához:
50 dkg liszt,
6 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 kk. szódabikarbóna
4 ek. olvasztott méz
2 db tojás
3 ek. tejföl

Krém:
3 db tojás
3 ek. cukor
2,5 dl tej
3 ek. liszt
25 dkg margarin
30 dkg porcukor


A Nugát szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összeállítjuk egy könnyű tésztává. Negyed órát pihentetjük, aztán négy felé vágjuk, és kinyújtva a gombócokat tepsi hátán négy lapot sütünk. A krémhez a 3 tojás sárgáját 3 ek. liszttel, 3 ek. cukorral és a tejjel keményre főzzük, mad folyamatosan kavarva kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk a porcukorral, és hozzáadjuk a kihűtött főtt krémet. Aztán az egészhez lazán hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Betöltöjük a tésztalapokat, és a sütit egy napig hűvös helyen állni hagyjuk a süteményt.

NAgyon szeretem ezt a sütit, a recept anyukám kedvencei közül való.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nugát szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook