Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nudlit szeretnék csinálni, de nincs búzadarám, helyetesíthetem mással? fórum

Nudlit szeretnék csinálni, de nincs búzadarám, helyetesíthetem mással? (tudásbázis)


1 2
2011. szept. 18. 14:00
Volt időszak mikor én kászítettem. Tettem bele egy pici búzadarát a tésztába. Nem olyan vizes, mert felszívja..
36. Gy.Ibi (válaszként erre: 35. - F8db0709b8)
2011. szept. 18. 13:05
Érdemesebb lefagyasztani a sajátot.Egyszer vettem fornetti szerű fagyasztott sütit,amit már csak sütni kellett.Abban is volt minden.Azt hittem a fagyasztott dolgokba nem kell tartósító.
35. f8db0709b8 (válaszként erre: 32. - Gy.Ibi)
2011. szept. 18. 12:19
Hát,elégrémisztő dolgok vannak benne,lehet visszatérek a sajátra:)
2011. szept. 18. 11:14
Nem teszek bele darát,persze,ha vizes a krumplid akkor nem árt....
2011. szept. 18. 10:48
upsz :))))
32. Gy.Ibi
2011. szept. 18. 10:18

A fagyasztottra rá van írva,hogy mi van benne?Megnézné Valaki?

Én nem teszek búzadarát bele,és tojást se.

2011. szept. 18. 10:03

Én is nemrég láttam egy receptet, hogy a liszt, krumpli, tojás, zsír mellett volt benne egy evőkanál búzadara is (mármint nudli recept).

Mondjuk én soha nem tettem bele, szerintem elhagyható.

Szerintem nem rossz a mirelit, vészhelyzet esetére, de meg sem közelíti a házit. (Ami viszont időigényesebb, szóval ezt szoktam én is mérlegelni, mikor mire van időm.)

30. f8db0709b8 (válaszként erre: 29. - Ncilány)
2011. szept. 18. 08:43
Segítettek a lányaim is,de inkább az ezzel töltött időt játékkal töltjük.:)
29. Ncilány (válaszként erre: 28. - F8db0709b8)
2011. szept. 18. 08:36

Mondhatom nagyon ritkán főzöm ezeket. Azért veszem meg a mirelittet.

Praktikusabb az tuti. Finomabb - e azt nem tudom. Elfogy. Igaz a kg - os 2 alkalomra is elég...

Addig is bármi más hasznossal is töltheted az időd, míg ezt összeállítod....

2011. szept. 18. 08:27

Én rájöttem, olcsóbb ha megveszem mirelitbe,a gombócot is!

Sokáig magam csináltam,de így praktikusabb és finom is!

2010. márc. 29. 20:29

megcsináltam és jó lett:) a fiam csak úgy falta!


Ncilány!Ki fogom így is próbálni.Kiváncsi vagyok hogy milyen lesz!

26. Ncilány (válaszként erre: 21. - D89d9f2f77)
2010. márc. 29. 09:32

Grízzel úgy csinálom : Pirítom zsiradékban, és persze keverni kell végig. Ha megfeleő a szine, pici vízzel felöntöm, leveszem a gázról, és fedőt rá! ( Max fél dl az én mennyiségemhez! )

Pár perc és megpuhul a gríz. Mert olyan mintha homokot rágnál. De így is megmozgatom az edényt...

És mehet rá a " cucc ". Barátfüle, nudli, szilvásgombóc, barackízzel töltött gombóc...

25. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 17. - D89d9f2f77)
2010. márc. 29. 09:31
Megnéztem,hát nem tudom...ha hasonlót akarsz enni nézd meg a receptjeim között a hagymás tejfölös nokedlit.Picit egyszerűbb is de haza beszélek finomabb is.
2010. márc. 29. 09:27
Nudliba nem kell búzadara, liszt- tört burgonya (kihűlve!!!), kevés zsíradék (olaj), egy tojás, só kell, illetve egy kis víz (de a tészta állaga adja magát).
23. Ncilány (válaszként erre: 15. - 10f47b3197)
2010. márc. 29. 09:22
Felszívja a vizet. Illetve kicsit keményebb lesz. 1 - 2 kanállal gondoltam.
22. d89d9f2f77 (válaszként erre: 20. - A14deb9047)
2010. márc. 29. 09:22
így még nem ettem:) ezt is meg kóstoljuk ma:)
21. d89d9f2f77 (válaszként erre: 19. - Ncilány)
2010. márc. 29. 09:21
Ki fogom próbálni darával is,biztos hogy úgy is jó lehet!Ma maradok a simánál:)
2010. márc. 29. 09:20
De nagyon finom, ha cukrozott darált dióval szórod meg, és ha reszel még bele egy pici citromhéjat, akkor különlegesen isteni lesz!!
19. Ncilány (válaszként erre: 10. - D89d9f2f77)
2010. márc. 29. 09:19
Én is erre emlékszek..
2010. márc. 29. 09:16
persze én is szokszor veszem készen és zsemlemorzsába forgatom de ez olyan jól nézett ki a képen
17. d89d9f2f77 (válaszként erre: 13. - 9bbaa658f2)
2010. márc. 29. 09:14

[link]



Tudom hogy fura én is annak találtam de itt így van a recept!

2010. márc. 29. 09:14

Na igen nagyon ritkán van nudli, és ilyesmilyen gombóc. Én bizony megveszem készen. ( jobb szeretem a saját kreálmányaiat, de ezt megveszem )

Egyébként meghempergetésre, én zsemlemorzsát is használok, ha nincs gríz.

Megpirítom zsiradékba a morzsát, leveszem a gázról, és rögtön ráteszem a forró vízből kiszűrt, lecsepegtetett " cuccot ". Kicsit sistereg, megrázogatom a serpenyőt, mindenhova jusson belőle.

Én így csinálom.

Ha otthon gyúrják, akkor szoktak bele tenni grízt, úgy tudom. ( bocs hogy ilyen hosszú lett )

2010. márc. 29. 09:14
valaki tesz bele a tésztába/olvastam a neten/,de szerintem teljesen felesleges,de azt mondják,hogy a végén piritott morzsa helyett nagyon finom a gríz.Én még csak mákkal és prézlivel ettem.Szóval szerintem is felesleges a tésztályába búzadarát tenni.
2010. márc. 29. 09:12
Én a nudlitésztát úgy csinálom, ahogy a többiek mondták, de beforgatni a zsemlemorzsán, búzadarán kívül lehet még dióba, mákba, kakaóba... szóval a búzadara a külső részére kéne megpirítva, ahelyett használhatsz zsemlemorzsát, diót, mákot, kakaót is (ezekkel lehet helyettesíteni)
13. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 4. - D89d9f2f77)
2010. márc. 29. 09:09
A tésztához liszt kell.Hol olvastad ezt.Megfőzöd a krumplit áttöröd,pici só ,egy tojás kevés olaj és amennyi lisztete felvesz ..Pirítani hozzá megzsemlemorzsát kell.
12. giga455 (válaszként erre: 6. - Vereskati)
2010. márc. 29. 09:09

Én is így ismerem :))))

CSak én nem héjában főzöm a krumplit, hanem felkockázom. De ez részletkérdés

2010. márc. 29. 09:09
Hová tennéd ott a buzadarát! Gomboc tészt kell ahoz és azt kell nudlinak sodorni!
10. d89d9f2f77 (válaszként erre: 3. - 9bbaa658f2)
2010. márc. 29. 09:09

köszönöm a segítséget!

recept ami nekem van:50dkg krumpli,25dkg liszt,1 nagy ek. búzadara,1 tojás,só

2010. márc. 29. 09:08

A nudliba nem kell búzadara. Kb. 1 kg krumpli, héjában megfőzve vagy sóban-vízben, azt összetörni, bele fél kg körüli liszt, a tészta állagától függ, 1 tojás, 1evőkanál zsír.

Zsemlemorzsa a "burkolatához"

2010. márc. 29. 09:08
Gondolom nem a nudliba kell a búzadara, hanem megpirítva abba akarod megforgatni, piríts zsemlemorzsát!(ha van!)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook