Nudlit szeretnék csinálni, de nincs búzadarám, helyetesíthetem mással? (tudásbázis)
A fagyasztottra rá van írva,hogy mi van benne?Megnézné Valaki?
Én nem teszek búzadarát bele,és tojást se.
Én is nemrég láttam egy receptet, hogy a liszt, krumpli, tojás, zsír mellett volt benne egy evőkanál búzadara is (mármint nudli recept).
Mondjuk én soha nem tettem bele, szerintem elhagyható.
Szerintem nem rossz a mirelit, vészhelyzet esetére, de meg sem közelíti a házit. (Ami viszont időigényesebb, szóval ezt szoktam én is mérlegelni, mikor mire van időm.)
Mondhatom nagyon ritkán főzöm ezeket. Azért veszem meg a mirelittet.
Praktikusabb az tuti. Finomabb - e azt nem tudom. Elfogy. Igaz a kg - os 2 alkalomra is elég...
Addig is bármi más hasznossal is töltheted az időd, míg ezt összeállítod....
Én rájöttem, olcsóbb ha megveszem mirelitbe,a gombócot is!
Sokáig magam csináltam,de így praktikusabb és finom is!
megcsináltam és jó lett:) a fiam csak úgy falta!
Ncilány!Ki fogom így is próbálni.Kiváncsi vagyok hogy milyen lesz!
Grízzel úgy csinálom : Pirítom zsiradékban, és persze keverni kell végig. Ha megfeleő a szine, pici vízzel felöntöm, leveszem a gázról, és fedőt rá! ( Max fél dl az én mennyiségemhez! )
Pár perc és megpuhul a gríz. Mert olyan mintha homokot rágnál. De így is megmozgatom az edényt...
És mehet rá a " cucc ". Barátfüle, nudli, szilvásgombóc, barackízzel töltött gombóc...
Na igen nagyon ritkán van nudli, és ilyesmilyen gombóc. Én bizony megveszem készen. ( jobb szeretem a saját kreálmányaiat, de ezt megveszem )
Egyébként meghempergetésre, én zsemlemorzsát is használok, ha nincs gríz.
Megpirítom zsiradékba a morzsát, leveszem a gázról, és rögtön ráteszem a forró vízből kiszűrt, lecsepegtetett " cuccot ". Kicsit sistereg, megrázogatom a serpenyőt, mindenhova jusson belőle.
Én így csinálom.
Ha otthon gyúrják, akkor szoktak bele tenni grízt, úgy tudom. ( bocs hogy ilyen hosszú lett )
Én is így ismerem :))))
CSak én nem héjában főzöm a krumplit, hanem felkockázom. De ez részletkérdés
köszönöm a segítséget!
recept ami nekem van:50dkg krumpli,25dkg liszt,1 nagy ek. búzadara,1 tojás,só
A nudliba nem kell búzadara. Kb. 1 kg krumpli, héjában megfőzve vagy sóban-vízben, azt összetörni, bele fél kg körüli liszt, a tészta állagától függ, 1 tojás, 1evőkanál zsír.
Zsemlemorzsa a "burkolatához"
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Egyszerűen csak végig szeretném csinálni végre! Tarts velem!Együtt könnyebb!
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Gyümölcstortánál a pudingot mivel helyetesithetjük?
- A csoki utáni vágyat mivel lehetne helyetesiteni?