Nőnap (beszélgetés)
Nálunk, mármint suliban a tanáriban van erre külön szekrény. Oda süllyesztik a sok szirszart.
Haza sem viszik. Minek?
De ennyire fontos a virág, vagy az ajándék?
Mi volna ha egy verset mondana a gyerek?
Sztem a pedagógusok az ilyen apróságokat szívesen őrzik, persze amelyik valóban imád pedagógus lenni:)
A kis kütyük, akkor lesznek fontosak egy pedagógusnak, amikor már megöregszik és az emlékekből táplálkozik....
1 szál virágot, habár egy saját készítésű apróság lehet maradandóbb....
Amelyik nektek jobban megfelel...
Pl én mikor kicsi voltam, olyan képeslapot csináltunk, hogy egy kis kartonra ragasztottunk igazi virágot, vagy festettünk.
Pl hóvirág, ibolya...és virág is képeslap is:)
Nekem lányom van. Most 9 éves.
De a fiúktól az óvodában, és az iskolában is csak egy szál virágot kapott mindig. És ennek nagyon, nagyon örült, és büszke volt.
Tavaly cserepes ibolyát kaptak a lányok.
Akik udvarolnak neki, ők néha egy kis csokit vagy plüss macit adtak a virág mellé.
De a felnőtteknek mindig csak virágot adtak a fiúk, ráadásul, hogy ne legyen versengés belőle, egyik szülő megvette az összes virágot, reggel kiosztotta a fiúknak, és cső. Ez általában gerbera volt.
Tehát szerintem virág nagyon is kifejezi a tiszteletet a Nők iránt. Én nem javasolnék más ajándékot, főleg nem virág helyett.
Az olyan ajándékot inkább a tanító néni névnapjára adhatna.
Na, eddig a virágot mondtátok többen.
még gondolkodom.... :-)) mindkettő mellett és ellen is szólnak érvek (az én fejemben is, azért kérdeztem meg itt...)
Én virágon gondolkodom:)
Azon filózok, hogy a 2 óvónő és a dadus kapna 1-1-1 szál virágot..
Bár előzőleg kis raffaello-n is gondolkodtam, ami 4-es csomagolású, s kis papírszívecskét ráragasztani, arra ráírni, hogy Nőnapra szeretettel, s hogy kitől...
Tán a virág jobb ötlet...
Sajátkészítésu"...
1. drága a virág akárhány ho:lgynek...
2. a sajátkészítés kedvesebb. Az egyik oldalon láttam: lapra virág rajzolva, és a virág ko:zepén a kicsi színes tenyérlenyomata. Olyan édes volt! A virág elszárad, az ilyen ajándékok viszont megmaradnak sok-sok év után is.
Fiaim vannak.
pénteki nőnapon gondolkodom, egy-egy szál virágot vigyenek az óvónéniknek, tanítónéniknek, vagy ehelyett inkább saját készítésű képeslapot?
te melyiket vinnéd (adnád a fiadnak, hogy ajándékozza)?
További ajánlott fórumok:
- A férfiak általában minden nő ismerőst felköszöntenek nőnapon, vagy csak azokat, akik közel állnak hozzájuk?
- Fontosnak érzed, hogy Nőnapra felköszöntsenek? És ajándékot is vársz? És mit?
- Ti mit kaptatok Nőnapra a párotoktól?
- Nő létemre nem látom értelmét a nőnapnak!Nem tettem érte...
- Jelent (még) neked valamit a nőnap?
- Boldog nőnapot!