Non-stop gyermekmegőrzés (beszélgetés)
Sok fajta gondolat fogalamzodott meg bennem a fórummal kapcsolatban.
Amire kitérnék,a munkámból kifolyólag nincs idő arra,hogy ismerkedjünk a kicsikkel/picikkel,de nagyon sokszor elég fél vagy egy óra nálunk,és már otthon érzik magukat a csöppségek.
Volt már nagyon szegény család,de bensőséges kapcsolat a gyerek és szűlő között,ott volt sirás az első napokon,de volt/van gazdag szűlő csemetéje akinek a gyermeke rögtön beszokott az idegen helyen,mert nem volt vele egyáltalán foglalkozva.
De voltam itthon bébysitter is,akinek dolga volt a falunkban itt hagyhatta megőrzésre a gyermekét.
Volt köztük olyan gyermek aki nem maradt el senkinél sem,de anya kérdezte maradhat-e mert nem tudja megoldani a helyzetet másképpen,mondtam megoldjuk valahogyan,odáig jutottunk,hogy a gyermek haza sem akart menni tőlünk.
Sokat tudnék mesélni a be illeszkedésekről,nem kell félteni a kicsiket,mert nagyon jól tudnak alkalmazkodni az uj helyzetekhez.
... mostanában néztem pont, hogy milyen sok családi napközi, ovi van a városunkban. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi megélne. ... éjszakait kimondottan nem írnak, de szerintem tuti, hogy egyik-másiknál megoldható.
Ha ilyenben gondolkodsz mindenképp kapcsold még valamivel ... művészek, színészek, vállalkozók, akiknek kötetlen (értsd látástól-mikulásig) van a munkaidejük, élnek ilyesmivel.
Én nem, mivel az egyikem 20 éves, a másik 16, és amúgy is rendesen el voltam látva nagymamákkal. De a mai családi kapcsolatok (ahogy olvasom) nem arról szólnak, hogy segítsük, támogassuk egymást, ahogy lehet, tehát szerintem nem rossz az ötlet.
Nekem is jött gondolatom-ötletem, én egyetlen emberkével osztottam meg, aki elkezdte, hogy hjujjj, nagyon drága, hjujjj, nagyon nehéz... és blabla... ekkor megfogadtam, hogy megyek a saját kis okos fejem után, tehát javaslom, hogy ne hagyd magad... ha látod magad előtt, amit csinálni szeretnél, akkor hajráááá.... :)
Én sem tartanám ezt jó ötletnek...bár még csak az első babánkat várjuk, egyenlőre elképzelhetetlennek tartom, hogy éjszakára beadjam valahova...még ha tegyük fel éjjel úgyis alszik a baba...Sokat vigyáztam unokatesóm kisfiára, tehát ismerős arc voltam neki, mégis párszor ha a délutáni alvásból megébredt, egyből az anyukáját/apukáját kereste...alig tudtuk megvigasztalni...pedig ismert minket...és hamar megbékélt...belegondolok abba, hogy egy vadidegen arcát látná meg..áá...biztos, hogy ez egy gyerek pszichéjének sem tenne jót...
Valahogy muszáj megoldani máshogy...de ez csak az én szuverén véleményem...
Én nem venném igénybe, több okból:
- ha dolgoznék éjjel, valószínűleg nem lenne arra pénzem, hogy beadjam egy ilyen helyre.
- ha nem dolgoznék éjjel, akkor felesleges lenne, mert nem járok éjszaka sehova, de ha 1x-1x eljárnék, akkor se idegenekre hagynám, még ha szakképzett akkor sem, hacsak nem tényleg megoldhatatlan és senki nem ér rá, nekem megy muszáj elmennem valahova.
Sziasztok!
Régebben volt egy "ötletem", milyen jó lenne egy olyan intézmény, ahol biztonságban tudhatnád a gyermekedet akkor is, ha éjszaka dolgod akad (el kell hirtelen utaznod stb.), vagy hétvégén is beviheted, és szakképzett pedagógusok vigyáznának a csemetédre, természetesen térítés ellenében. Tehát mint egy ovi, csak éjjel-nappal.
Aztán valaki azt mondta, hogy Budapesten már létezik ilyen. Én nem a fővárosban lakom, de egyrészt érdekelne, hogy valóban van-e már, illetve, hogy Te örülnél-e egy ilyen szolgáltatásnak? Igénybe vennéd-e?
Köszönöm, ha írtok!
További ajánlott fórumok:
- Spániel kutyát lehet non-stop a kertben tartani, vagy be kell engedni a lakásba?
- Tudja valaki, hogy az idei Motorfesztiválon, (úgy mint tavaly) lesz-e gyermekmegörző, és gyermekjátszó?
- A Gyermekmentő Alapítvány
- Tud valaki olyan magán bölcsődét, vagy gyermekmegőrzőt, ahová heti egy alkalommal el lehet vinni a gyereket?