Nők elleni erőszak (beszélgetés)
A szomszédomban látom azt, hogy megy fokozatosan tönkre egy fiatal nő, 13 éve még nagyon csinos, szép volt, most meg már...néha nagyon megtörten mászkál az utcán, tiszta depressziónak tűnik. Ha nevet is, csak akkor, amikor a férje is ott van. Egy agresszív barom a férje, veszekedni sosem hallom őket, de el tudom képzelni milyen terrorban tartja szerencsétlen feleségét.
Mivel elégé érdekel a pszichológia, megnéztem mitől ilyen az ürge, a szülei nagyon kedves, aranyos emberek voltak, ő a legkissebb fiúgyerek, az a tipikus sunyi, az erősebb férfiaktól megfutamodó, a gyengéket folyamatosan b.szogató fajta. Van az ürgének egy fia is, az is nagyon egy szerencsétlen, gyámoltalan, visszahúzódó gyerkőc. Szerintem a mai életre teljesen alkalmatlan.
És akkor tanárokat rúgnak ki, a pszichológusokat nem foglalkoztatják úgy, ahogy kellene, az iskolában nem kötelező tantárgy az etika, erkölcs, stb.
Rengeteg beteg ember van a világban, és az a legrosszabb, nem tudnak róla, hogy ők nem 100-asok. És nemhogy kezelnék őket, hanem még adják alájuk a lovat is, az aberrációiknak, betegségeiknek. Olyan weboldalak vannak, hogy vicc...és működik, működik, nem tilják le a szerverét. Véletlenül akadtam rá, rengeteg kapcsolt weboldal van, könnyű eljutni ilyenekig.
Direkt a szadistáknak, akik arra élveznek, hogy embereket, állatokat bántanak, kínoznak.
Akkor sok férfi nem tiszteli az anyját.
Elméletileg a férfi két nôt szeret: az édesanyját és a gyermeke anyját.
Nálunk egyik család részérôl sem volt semmi;
úgy nézett ki, mint aki kettôig se tud számolni.
Lényegében megjátszotta magát.
Elkapta a kisebbségi érzés és bekattant egyre jobban.
Sajnos nekem sem sok ötletem van. Pedig egy a harmincas évei végén járó, csinos, nem buta nőről van szó. Annyi minden jó történhetne még vele...
És ő "csak" egy nő a nagyon-nagyon sokból.
Sokkal több tapasztalatom van, mint gondolnád!
Adjak utca-házszámot, neveket, rendfokozatokat, hadbírósági adatokat?
A több éves félelmet nem tudja oldani egy rendőr, még akkor sem, ha a legjobb szándék vezérli. Félre hívja a nőt egy másik helységben ő meg nem meri elmondani, hogy mi történt.
Abban viszont egyetértek, hogy a rendőrök igen is kimennek a helyszínre. Nem tudom máshol ez hogy működik, de felénk alaposan végzik a dolgukat…már amennyire lehetséges, hiszen a legtöbb nő fél elmondani, hogy mi is történt valójában. Pedig az ilyen hívásokra szinte kivétel nélkül egy rendőrnő is kivonul.
Ezzel van a legnagyobb probléma. Nem lehet egyik pillanatról a másikra kirántani valakit egy ilyen helyzetből. Csak tudnám, hogyan lehetne legalább elindítani a leválás folyamatát
Hogy jutottunk, most el oda, hogy a rendőr a bántalmazó?
Egyébként vittem én már kollégát bilincsbe a fogdára, mert eljárt a keze.
Ahhoz a nőnek is kell tenni valamit, hogy az eljárás meginduljon.
Teszem az legenyhébb esetben elmegy, látleletet vetet és feljelenti a bántalmazót.
De sok esetben az a válasz, nincs pénzem a látleletre.
Szerinted a rendőrnek kellene azt is állnia?
Könnyű úgy kritizálni valamit, ha halvány lila segédgőzöd sincs az egészről.
Én pedig ebben dolgozom. Akkor is minden esetben kell küldeni a bejelentéshez járőrt, ha tudjuk, hogy az a nő egy notórius bejelentő és kissé elferdítve mondja a tényeket.
Olyankor a helyszínre vonul a járőr és a feleket felvilágosítja, esetleg figyelmezteti.
Ez csak elmélet.
Nôk ezreit verik meg naponta - szinte nyom nélkül.
Szolgálunk és védünk! Röhögnöm/sírnom kell! :(
Ja, ahogy te képzeled... sajnos sokan mást tapasztaltak, de persze van akinek szerencséje volt.
Ha meg a bántalmazó esetleg rendőr szerinted az áldozatnak mennyi esélye van? Ébredj fel, lépj ki a babaházból.
Ha nem tudod mi az igazság akkor legalább hülyeségeket ne beszélj!
Nincs olyan, hogy, ha nem folyik a vér akkor családi ügy és nem küld az ügyeletes rendőrt a helyszínre.
Maximum akkor nem küld az ügyeletes járőrt, ha valamelyik fél arról számol be, hogy szóváltás volt. Amennyiben tettlegesség történik minden esetben helyszínre van küldve a járőr. És a helyszínen tapasztaltak alapján döntenek arról, hogyan folytatódik tovább az eljárás.
További ajánlott fórumok:
- Lelki terror - szóbeli erőszak
- Nemi erőszak....vajon, tényleg mi nők vagyunk a hibásak, hogy bekövetkezik?
- Miért erőszakolnak a férfiak? Szerintetek normálisak az ilyen beteg pasik?
- Meg tud egy nő erőszakolni egy férfit?
- Családon belüli erőszak
- Családon belüli erőszak, vélemények, tapasztalatok, tanácsok