Nők a volánnál (beszélgetés)
Nekem a váltóval szokott meggyűlni a bajom, ha hosszú kihagyás után édesapám kocsiját kell vezetnem. Neki német autója van, nekem japán. Nálam a rükverc jobb hátul, nála bal elől. Többször előfordult, hogy az ő autójában erőszakoltam volna jobb hátra a váltót, és káromkodtam, hogy nem veszi be. 5 perc után le is esett, hogy nem a saját kocsimban ülök, és nem jó helyen "keresem". :)
Egy dolog van, amit gyűlölök, és ha tehetem, kerülöm. A fővárosunkban történő vezetést. Megyek, ha mindenképpen kell, de nagyon nem szeretem.
Nekem exapósom vitte szervizbe az új verdát, hogy beragadt a fékpedál...
a szőnyegbe akadt be, nem kicsit nézhetett a szerelő, megigazgatta a szőnyeget és elkérte a 6 rugót, mert az öreg szakszervizbe vitte :D
(lehet fiatalon szöszi volt)
Van ennél lúzerebb sztorim is egyébként, amire mentségem sincs, mert úgy 5 éve történt, amikor azért már nem foghatom a friss jogsira.
Megvettem az új autót, a régit meg még nem adtam el. Egy szép téli, taknyos, nyúlós, csúszós napon a kapuval éppen szemben állt a vadiúj autó,én a régivel éppen megérkeztem, mögé álltam. Elintéztem egy telefont, kikapcsoltam a motort, de sebességben hagytam az autót. Amikor befejeztem a telefont, indultam volna, a sebességben hagyott autó megugrott, amikor elindítottam a motort, és nekilökte a másik autót az oszlopnak.
A kárfelvevő hangosan röhögött, hogy a kb. másfél hónapos autómat elől-hátul én magam húztam meg a saját másik kocsimmal :)
Nem, felfelé menet nem szoktam fékezni, hanem gázt adok, de ha túl óvatosan adom, nem megy a kocsi felfelé mert elég lejtős, ha túl erősen adom, akkor elkezd mindenfelé csúszkálni a kocsi (és persze megindulok lefelé), többszöri próbálkozásra tudok csak felkapaszkodni.
Ugyanez történik lejtőn lefelé, csúszik jobbra-balra és ilyenkor is villog a display-en a sárga ABS feliratos jelzés, tehát akármit csinálnék a volánnal, szinte magától mozog, a kerekek szintén. Igaz, nem sokszor történik mert nem olyan az időjárás de akkor is a frászt hozza rám. Azon meg nevetnem kell, hogy ez állítólag a biztonságom érdekében kapcsol be, hát marhára nem érzem tőle biztonságban magam...
Szóval kapun bejövet,felfelé,hóban...ABS?Fékezel?
Esetleg nem kipörgés gátló kapcsol be akkor?
30 éve van jogsim, nap mint nap vezetek. Jól és biztonságosan.
A parám? Nem tudok tájékozódni, de rohadtul nem:)
Van, hogy a GPS-nek sem hiszek és tovább megyek, mert hogy biztos félrevezet. Aztán mikor csak mondja, hogy újratervezés, a következő lehetőségnél forduljon jobbra, csak arra megyek és végül is odavisz a célponthoz.
Vagy nem találom az autóm a parkolóban, nem emlékszem hová álltam:)
Tolatásnál hirtelen a mai napig is gondot okoz a jobb-bal fogalma, de csak picit és az elején:)
Még kezdő voltam, skoda 120 volt az első autóm. Látom én, hogy a víz hőmérséklete folyamatosan emelkedik. Gondoltam majd ha füstöl leállok. Néztem elől a motorháztetőt nem jött a füst, azért valami 6. női megérzéssel bekapcsoltam a hűtő ventilátort biztos ami tuti alapon. (mert, hogy a skodának volt olyanja.
Aztán hazaérve mondom a férjemnek, a víz majdnem 100-on volt de nem füstölt.
- hol nézted?
- hát elől a motorháztetőt!
- előőőől???!!! A motor hátul van!
:)
Ja...és a térképet fordítva fogom, fordítva nézem, tehát nálam az nem játszik:)
És mielőtt beszólnátok, soha nem volt balesetem:)
És ezt most gyorsan lekopogom:)
És többnek hagyják meg a jogsit mint kéne. Ez különösen a 80 éves ámokfutókra igaz. Úgy kivágódnak eléd a semmiből mikor parkolni akarsz, hogy csak úgy csikorog!!!;)))
Sokszor mondom magamban, az ilyen mièrt nem buszozik inkább, és egyáltalán, hogy zajlott a vizsgálat a jogsi meghosszabbításáért?!
Az én rémálmom mindig az ABS marad! Öri hari... Ha a havon megcsúszom, rögtön bekapcsol, nekem nem logikus, hogy ez mitől biztonságosabb, hiszen össze-vissza csúszik tőle a kocsi szerintem, mármint lejtőn. A kapufeljárónk eléggé lejtős, ha havas (csak annyira, hogy elmegyek itthonról és ha végig havazik, mire visszajövök, van egy kis réteg hó), a kapun bejövet, felfelé, mindjárt bekapcsol az ABS, csúszik a kocsi és csúszom lefelé. Ez a dolog annyira kiidegel, hogy szerintem sosem fogom megszokni. Szerencsére nincs olyan gyakran hó, tényleg évente ha pár nap. Lehet, hogy ez a gond, ha gyakrabban lenne, nem zavarna:))))
Másik mumus tuti a sebváltó, mert nekem azonnal automata sebváltós kocsim volt, így csak a vizsgán használtam a kézit, már a vizsga előtt megrendeltük az akkori kocsimat, szóval tudtam is, hogy utoljára vezettem kézivel a vizsgán, így valószínű, hogy gondban lennék most egy nem automata sebváltós kocsival így hirtelenjében, mivel az enyémen csak előre-hátra kell.
Apám mosolya nem volt túl őszinte, amikor az igen nagy becsben tartott autójával behúzott kézifékkel mentem át a 2. kerületből a 18.-ba :o)) Én sem nagyon értettem, mi a fenétől van büdös :o))
Mentségemre szolgáljon, a jogsim nem volt egy hónapos.
2ésfél év az rengeteg ahhoz, hogy bénázz.
Mondom én, hogy többen kapnak jogsit, mind kellene...
Én előzni nem szeretek. Már vagy 8 éve van jogsim, megcsináltam B+E-re is, hogy vihessem a lovakat, fűnyíró traktort szabályosan. De előzni utálok, csak akkor teszem meg, ha 100%ban biztosnak érzem és ez sokszor másokat idegesít és rámelőznek, meg arra is, amit előznék én is. Amúgy elég bátor vezető vagyok, nem totyogok, de az előzés, az a mumusom. Úgy vagyok vele, inkább érjek oda pár perccel később, de biztosan érjek oda.
Eltévedés nem gáz, előfordult már, de simán megállok megkérdezni valakit (ahol lehet), h merre.
A statisztika szerint a nők biztonságosabban vezetnek.Az a baj hogy ma már nagyon nehéz közlekedni, a közlekedési morál az egyenlő a nullával.
Amíg ugy mennek át egyik sávból a másikba,hogy irányjelző nincs.
Előz ,de fogalma sincs hogy másokat milyen veszélynek tesz ki ,addig a vezetés mindig nehéz lesz.
Nekem is már több mint 30 éve van jogsim.