Névviselés válás után (beszélgetés)
Igazán szívesen, nálam most pont ez a szitu, nem házasodtam és nem is tervezem, de nevet változtatok.
A bonyodalmak elkerülése érdekében én úgy gondolom, hogy ez lesz az első és utolsó névváltoztatásom, nem attól teszem függővé a nevemet, hogy kivel élek vagy házasodok össze (mert az ugye változhat), csak magamtól.
no, itt a barátnőm válasza:
"Szia!
Simán felvehette volna a lánykori nevét, a férje "né" toldalékos családi nevét elé téve. Semmi nem tiltja. küldd hozzám házasodni legközelebb. Semmilyen törvény nem tiltja. Valami idióta anyakönyvvezetőt fogott ki. Van az ASZA-gépen egy alkalmazás, én abból szoktam kinyomtatni a névviselési lehetőségeket előre odaadom a házasulandóknak és abból szoktak választani. Sokszor módosítják is az eredeti elképzelésüket, mert csak ezután lesznek minden lehetőséggel tisztában. "
akkor jól sejtettem.
Nem engem érint meg a legjobban szerintem...
Amúgy nem, és nem is lennék 2. számú, de ismerősök körében voltak ilyen dolgok, amiket közelről láttam.
Ha azt várod, h most leállok továbbra is vitatkozni, nem fogok, mert miért is? Elmondtam a véleményem, te is a tiédet, fogadjuk már el, h ez az életünk által különbözik.
Nem célom a bármiről is történő meggyőzés, szerintem neked sem.
Ezek különböző álláspontok, amik maradni is fognak, és kész.
Most erről a végtelenségig lehetne vitatkozni, úgyis mindenki a saját érzékeny pontját fogja védeni...
Minden helyzetet akkor lehet megérteni, ha tapasztaltad már, vagy láttad-hallottad.
Amikor visszakérdeznek, hogy melyik, akkor sokkal valószínűbb, hogy két, egymástól független Kovács Istvánné dolgozik a egy munkahelyen. Az me még valószínűbb, hogy két Kovács Isvtán.
Vagy te hogy képzelted el a ciki helyzetet? I. XY-né és második II. XY-né, akik ugyanannak az XY-nak a volt és jelenleti házastársa, egy helyen is dolgoznak, netán laknak? :o)
A pasi meg ne piruljon, gondolom, tisztában van vele, hogy elvált a nő.
Én a cégem miatt tartottam meg nagyon sokáig a válás után is a férjezett nevemet. A páromnak egy árva baja nem volt ezzel. Nem mellesleg, attól, hogy mi van a személyibe írva, bárhogy bemutatkozhat az ember.
Anyám az pl ezer éve házas, és kovács jánosné-ként van a személyiben, viszont kovácsné szabó ilona-ként mutatkozik be :D
Képzeld el azt a szitut, h XY-né után érdeklődve mindig visszakérdeznek, h melyik?
Vagy egy pasi bemutatkozik, Kovács János, a partnere meg Szabó Istvánné, mert a nő elvált. Az új pasinak is gáz.
Én egy ideig a fiam miatt tartottam meg a férjem nevét. Ő meg akarta tiltani, hogy az ő nevét viseljem, de a bírőnő mondta, hogy az az én választásom, neki nincs beleszólása. Egy idő után viszont (a szülői értekezleteken) rájöttem, hogy szinte mindenkit másképp hívnak, mint a gyerekét! :)
Különben is mi közöm van ahhoz az emberhez, akitől elváltam?! Ezek után visszavettem én is a leánykori nevemet. Egyébként az exeimet nem különösebben érdekelte, milyen névre jönnek a csekkjeim! :D
További ajánlott fórumok:
- Válás 7 hónap után?
- Belegondoltatok kedves anyukák, mi lesz a volt férjekkel válás után? Miből kezd új életet?
- Valas utan kinel legyen a gyerek?
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Mi a jó párkapcsolat titka? Miért van ennyi válás....hosszú kapcsolatok után házasság, aztán válás....miért van ez? Mi az oka?
- Apai kötelesség a válás után...