Névváltoztatás esetén az ideiglenes személyi igazolvánnyal már intézhető a többi okmány cseréje? (beszélgetős fórum)
4. Iculi71
2013. ápr. 9. 15:03
Bocs, én nem a választ tudom, de akkor már megkérdezem, hogy nem tudjátok véletlenül, házassági név változtatása mennyi időt vesz igénybe?
3. 94a06e9696
2013. ápr. 8. 22:15
Ugyanazzal a papírral, amivel a személyit intézted intézheted a többit is :)
2. r-iett (válaszként erre: 1. - Csipkerózsika)
2013. ápr. 8. 22:06
Én simán megvártam,hogy megkapjam a rendes személyit és utána intéztem...szóval nem tudom,hogy ideiglenessel miket lehet....
A mennyi idő az változó,nekem az egyiknél 2 hét volt és a másiknál majdnem egy hónap.
2013. ápr. 8. 21:59
A születési név változtatásakor az anyakönyvi kivonat kiállítása után a személyi igazolvány cseréje jön. A kérdésem az, hogy ugye ideigleneset adnak először, azzal már lehet intézni a többi okmány cseréjét? Gondolok itt a TAJ- és adókártyára, bankkártya meg egyéb bejelentéseknél az ideiglenes személyit elfogadják? Vagy csak azután lehet ezeket intézni, hogy megjött a végleges? És az kb. mennyi idő múlva várható?
Előre is köszönöm, aki válaszolni tud.
További ajánlott fórumok:
- Te megünnepelnéd a névváltoztatásodat? :)
- Nem kötelező oltatni, de ha nincs oltási igazolvány, akkor...?
- Eltörlik valaha az oltási igazolványt?
- A keresztlányom októberben lesz 18 éves. Ideiglenes igazolvánnyal kimehet egy hétre Németországba?
- Ha névváltozás miatt cserélem a személyi igazolványom és nem férek bele a 8 napos határidőbe akkor mi van? Mi a következménye?
- A személyi igazolvány újítása, névváltozás miatt pénzbe kerül?