Névválasztás magyar-spanyol szülök gyermekének (beszélgetős fórum)
Apasági nyilatkozat kell, ha nem házas. Akkor megkaphatja csak az apa nevét, vagy az apa nevét is.
...magyar jogszabályok szerint.
No várjatok, azt hiszem lemaradtam valamiről.
A fórumindító házas? Felvette a férje nevét, esetleg megtartotta a sajátját?
Nem értem, hogy lehet mindkét nevű a gyerek. (Vezetéknévre értem.)
100%-osan magyar vagyok, mert X felmenőm is az volt. A két keresztnév nálunk hagyomány anyai és apai ágon is. Meg az ismerőseim nagy részének is két keresztneve van. Nincs ebben semmi fura, vagy magyartalan.
Kettős vezetéknevem van, az apámnak is, az ő apjának is meg az övének is... A többi felmenőről nem sokat tudok. Lehet, hogy nem gyakori, de nem is magyartalan.
Manapság meg egyre több lesz, mert változnak a szokások.
Annyi kikötés van vezetéknévben, hogy
- max. kéttagú lehet
- a két tag közé kötőlej kell.
Egy szóval sem mondtam,hogy máshol nem szokás.Ne fantáziálj.Nálunk nem szokás.Nálatok más a szokás és ennyi.
De szerintem Én inkább lépek,nem ezért indult a fórum.:o)
Sziasztok
Csupan arra a tudatlansagod ne fogd ra, hogy magyar vagy, mert nem fugg azzal ossze.
Igen, tudatlansag, vannak orszagok, ahol normalis a tobb kereszt- es vezeteknev.
Spanyolorszagban tudom, hogy nem fognak ezen problemazni, hogy a kerdesre valaszoljak.
Ott fogsz szulni?
Miert? A spanyoloknak mindnek szinte tobb vezetekneve van, mi a gond ezzel?
Magyarorszagon kivul is van elet.
További ajánlott fórumok:
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Miért oszlanak meg ennyire a vélemények névválasztás terén?
- Ki mit vesz gyermekének / gyerek rokonának karácsonyi ajándéknak?
- Orrmandula megnagyobbodás. Van olyan, akinek a gyermekének ilyen problémája volt (van)?
- Kreatív ötleteket várok, hamarosan nyíló kocsma/kávézó/diszkó névválasztásához!
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?