Németet tanítanék, mik a jogi megoldások? (tudásbázis)
Ezek alapján nem csalódtam a magyar jogban... Habár tuxy ötletének még utánajárok, tehát ha a szőlősgazda alkalmazhat valakit egyszerű foglalkoztatásban pl. ásni, akkor nem látom akadályát, hogy engem ne tudna "alkalmazni" így valamelyik tanítványom.
Arra is gondoltam, hogy a párommal csináltatok egy mellékállásút, csak ugye ő meg angolul tud papír szerint is,nem németül, tehát neki meg erre nem adnák ki gondolom.
Hát nem túl bíztató a helyzet. Igen, a 36 órával van a probléma, hogy az nincs meg a munkahelyemen. Pontosan ezért szeretnék jövedelemkiegészítést.
De pl. az már nem törvényes, ha májusban külön jövedelemként bevallom azt az esetleges pár tízezer forintot?
Sziasztok!
Nekem egy kicsit bonyolult kérdésem lenne. Németet szeretnék tanítani, de nem illegálisan.
Viszont csak mellékállásom van jelenleg, így ha jól tudom, mellékállású vállalkozóit - igaz elég logikátlan számomra, hiszen többnyire az keres csak mellékállást, akinek csak az van- nem válthatok ki.
De mivel kezdő játékos lennék, és olcsón szeretnék tanítani, nem tudom az egyéni vállalkozás terheit vállalni. Illetve egyéni vállalkozó sem lehetek azt hiszem, mert mellékállásom van alkalmazotti jogviszonyban.
Tehát pl. az megoldás ha írom szorgosan az adott órákat és év végén bevallást készítek róla?
Vagy mi lenne a megoldás? Vagy a gyesen lévő tanárok, tolmácsok mind feketén fogadják méregdrágán a tanítványokat?
Köszönöm a segítségeket!