Németesek segítenétek? Indikatív, konjuktív kérdésben. (tudásbázis)
11. k_nm (válaszként erre: 10. - Schnuffiland)
2016. ápr. 26. 13:14
Zajong
10. Schnuffiland
2016. ápr. 10. 10:48
Az indikatív az a kijelentö mód, a konjunktív a feltételes mód. a Presens az pedig a jelent idö :) Az Indikativ presens a jelen idö kijelentö mód. Amúgy mit jelent a tollen?:)
9. k_nm
2011. jan. 30. 12:41
leginkább...a konj. I-II inkább felsös, ha nem gimis, bár fogalmam sincs, én itt Németországban tanultam németül felnött fejjel. De késöbb vettük, nem ezzel kezdtük :-)
8. SzánI.
2011. jan. 30. 12:05
Köszi szépen, legközelebb ha ilyen lesz, akkor mindenképpen az indikatív ragozás, ami nekünk kell. :D
7. k_nm
2011. jan. 30. 10:59
Na, így már érthetö a kérdés...az ált isisek nem hiszem, hogy konjuktivval indítanának, az késöbi tananyag...indikatív lesz az....zebracsikó már le is ragozta nektek :-) Jó tanulást
6. SzánI.
2011. jan. 30. 10:58
köszi
5. zebracsikó
2011. jan. 30. 10:47
ich tolle
du tollst
er/sie/es tollt
wir tollen
ihr tollt
sie tollen
4. SzánI.
2011. jan. 30. 10:43
Köszi, de a német szöveg egyáltalán nem segít.
Csak azt szerettem volna tudni, hogy általános iskola 3. osztályában, amikor a ragozást tanulják, akkor a tollen szót hogyan ragozzák. Ami az 1. hozzászólásom linkében van, ott nem tudtam eldönteni, hogy most melyik az a ragozás, ami sima jelen idejű.
3. spatifillum
2011. jan. 30. 10:02
Olvasd el, talán segít.
2. SzánI.
2011. jan. 30. 09:43
A 3.os gyerkőcnek segítek itthon a németben.
Ez a szó, hogy tollen, nem tudom, most melyik ragozás az, amit ők használnak.
Amit belinkeltem oldal, ott megvan a ragozás, ne fogalmam sincs mi az indikatív, és konjuktív prasens ragozás, ami kell nekünk.
Amúgy most tanulják a ragozást, de ezt az egy szót nem írta fel, hogyan ragozták a suliban.
1. SzánI.
2011. jan. 30. 09:40
Németesek segítsetek. Indikatív, konjuktív kérdésben.
További ajánlott fórumok:
- Lenne kedved beszélgetni, tanácsot adni egy szerelmi kérdésben, teljesen tanácstalan vagyok?
- Ebben az esetben lakás kérdésben mi lehet a jó megoldás?
- Arc alapozásával kapcsolatos kérdésben tudnátok tanácsot adni?
- Segítenétek matekkal kapcsolatos kérdésben? :))
- Német családi pótlék kérdésben van valakinek tapasztalata?
- Tudnátok segíteni Wizz Air kérdésben?Aki repült már ezzel a légi társasággal az segítsen!