Nem vettek fel az egyetemre. Akkor, ha egy évet csak úgy itthon leszek kell TB-t fizetni? (tudásbázis)
hogyne folytathatna.
okj-n az első szakma megszerzése ingyenes (nem tandíjköteles).
felsőoktatásban az első diploma megszerzése is az.
nem ugyanaz a kettő!
Pontosan így van. Okt 31-ig van diákigazolványa, majd 45 nap ami kitart dec 15 -ig.
Az apeh nyomtatványt le lehet tölteni a honlapról is. 10T1011 Bejeletkezéshez az 'A' oldallal kell beküldeni, kijelentkezésnél a 'B' oldallal kell.
5100,-/hó, vagy töredékhónap esetén: 170,-/nap.
orvosi ellátásért nem kell fizetni! csak visszamenőleg ahány hónapig nem volt biztosítása annyiszor 5100Ft
De mint mondtam először irány a JEGYZŐhöz!
Ha ingyen orvosi ellátást szeretnél, akkor mindenképp fizetned kell, de előtte be kell menned az APEH-hoz, be kell jelentened a dolgot, és ott kapsz csekket, és azon kell havonta befizetned a havi alap járulékot, ami 5100, vagy 5200 forint, egészen pontosan nem tudom.
Ha nem fizetsz, minden orvosi ellátásért fizetned kell, plusz még büntetést is kapsz a hivataltól. Hát sajna ez van...
a mi adónkból!!!!!!!!!
:)))))))))))))))))))))))))))))
Ausztrália feltett egy kérdést. Ha tudtok, válaszoljatok rá, de nem kellene beleszólni az életébe, és főként nem kellene "megoldani" helyette!
Én egyébként nem tudok a kérdésedre válaszolni, mert nem tudom hogy megy ez, de az előttem szólók válaszából ki tudod hámozni az igazságot.
valaki okj-t, ki tudja sikerül-e jövőre felvételt nyerni az egyetemre,
ja és bejutni q-ra nem elég
igen, 5100 Ft havonta
de mivel ha nem dolgozol nincs is bevételed ezért én a helyedben felkeresném az állandó lakóhelyem szerinti jegyzőt, mert van egy lehetőség, hogy szociális alapon az önkormányzat egy évre átvállalja helyetted az egészségbiztosítási járulékot
(természetesen a nyugdíjat nem fizeted)
és ez nem tb, hanem csak egészségbiztosítási járulék
orvosi ellátásra jogosít és gyógyszerre
További ajánlott fórumok:
- Melyik egyetemre érdemes felvételizni jogász szakra?
- 30 évesen gáz nappali egyetemre menni?
- Szerintetek felvesznek egyetemre?
- Akik egyetemre járnak, milyen módszerrel tanuljátok meg a 200-300 oldalas könyveket?
- Ha egyetemre járok és el szeretnék költözni Pestre, akkor újra kell felvételiznem vagy válthatok iskolát anélkül is?
- Ha valaki külföldön au pair, akkor itthon kell fizetnie a Tb-jét?