Ha valaki külföldön au pair, akkor itthon kell fizetnie a Tb-jét? (tudásbázis)
egyébként igen, menj be az oephez is (fognak adni egy papírt, amit alá kell írj, hogy xxxxx dátumtól külföldön tartózkodsz). a dátumtól 30 napig passzív tb-n vagy, utána nincs TB.
ha a xiii. kerületi oephez mész, a rendőrpalota mellé, ott elég kedvesek és el fognak magyarázni mindent.
én ettől függetlenül bementem az okmányirodába is, és ott is kitöltöttem egy ilyen formanyomtatványt, hogy xxxx dátumtól határozatlan ideig külföldön tartózkodom, ez a belügyminisztériumhoz megy, azt hiszem, ezt pusztán nyilvántartási célokra használják.
az apehhoz már nem volt cérnám elmenni, de állítólag a tb lepasszolja nekik az infót, ha kérdezik.
szia, én svájcban dolgozom, és szerettem volna fenntartani az otthoni tb-met is. be is mentem az oephez, hogy én is fizethetem-e azt a bizonyos 4000 ft-os havi tb-t, amit pl a munkanélküliek fizetnek. a válasz: nem - magyarországon van egy törvény, ami kimondja, hogy nem lehet senki kettős biztosított. ha svájcban biztosításom, otthon nem lehet.
csak akkor lehetne tb-m otthon, ha itt kint nem lenne, ami viszont képtelenség, mert svájc kötelez minden munkavállalót arra, hogy ITTENI betegbiztosítása legyen.
üdv
b
További ajánlott fórumok:
- A párom külföldön, én itthon...
- Babonák, szokások itthon és külföldön
- Ha valaki külföldön tartózkodik, bevonják a személyit és valami biztositást kell fizetnie?
- Külföldön dolgozom, albérletet bérelek a cuccaimnak itthon
- Külföldön élő és dolgozó ember külföldi biztositással, ha Mo-on megy el orvoshoz, mennyit kell fizetnie?
- Tudtok-e arról, hogy egy külföldön tanuló magyar állampolgárnak kell-e Magyarországon TB-t fizetnie?