Nem vagyok szomjas, keveset iszom, hogyan tudnék rá figyelni... (beszélgetés)
Pedig...., megéri...! Hiszen az olyan patakban is, ahol csak csordogál a víz minden szemét lerakódik.
De ha jön egy "nagy víz" az mindent el sodor, el mos.
Vagyis: Ugye testünk lényege a víz. Az ilyen alkatnál a vízhiány következtében a vérpályákban a sejtközi térben a szövetekben minde "toxin"-anyag lerakodik. A mai élelmiszerekben az "állagot javító anyag" az "ízt kiemelő anyag" a "homogenizációs anyag" a "csomósodást megakadályozó anyag" (és még sorolhatnám) - mind ott van abban amit megeszünk, csak éppen szervezetünknek erre egyáltalán nincs szüksége. Ezek az üzletet szolgálják - hogy jól el lehessen adni. Igen ám, de ezek lerakodnak valahol - magyarul: öregítenek és rontják az egészségedet.
A sok folyadék és mozgás segítségével ezen káros anyagok javát a tüdőn, bőrön és az emésztő rendszeren keresztül kiválaszthatjuk - eltávolíthatjuk. Szóval megéri..!
Ötlet: Állott vizet inni. Kancsóba engedni csapvizet és a konyhapultra tenni. Amikor étkezés jön/ne - akkor..., étkezés elött...inni...!
Legjobb legalább fél órával elötte... Én a vízbe frissen vágott fodormentát, citromfüvet (vagy más alkalmas gyógynövény ) is teszek. A pohárba, amelybe öntöm, előbb citromlevet, alma vagy borecetet (lehet sima ecet is) teszek izlés szerint. Az ecetekre jellemző az eltérő felszini feszültség - melynek következtében képesek behatolni a lerakodott anyagokba (májban, epében, húgyhólyagban, erekben, izületekben stb..) és azokat fellazítják.
Ha "sok a víz" akkor a bőr szövetei is vízzel telítettek. Vegyél fejes salátát vagy más zöldséget és tárold úgy, hogy a vágott része vízben legyen - majd nézd meg, hogyan néz ki.. A víz ezt tudja a bőrrel is - telíteni, feszessé (fiatalossá) tenni... (De ugyanezt megfigyelhetjük a lekókadt virágainkon is - ha nem öntözzük kellően őket.
(Nem kell félni a szervezetünk "túl öntözésétől" - van rajta egy lyuk amerre a felesleg eltávozik, ha józan ésszel "öntözzük".)
Sziasztok,
mit tudtok Sorsiról, hirtelen eltűnt ma a hoxáról?
Igaz!!!!!!!!És szénsavmentes ásványvízből sem mindegy melyiket!!!!Csak a csökkentett ásványi anyag tartalmú a jó:)A nátrium a legfontosabb, abból legyen minél kevesebb!!!!Én speciel nem veszem a vizet, hanem a falunkban van (nem tudom hogy kell írni) hogy ártézi kút, amit nem olyan rég be is vizsgáltattak, és onnan hordom a vizet....nagyon fincsi:)Én képes vagyok több litert is meginni egy nap:))))Mindig van előttem egy üveg, hogy nehogy elfelejtsem!!!
Szénsavasat egyáltalán nem szabad!!!
Jó, jó hogy olyat igyon, ami finom, de azért az is lényeges lehet, hogy egészséges legyen, nem?!
Szerintem, legjobb a víz, persze, nem csapvízre gondolok, hanem ásványvízre. Ezek az édes löttyök, pláne ha még szénsavas is, nem is egészséges, marhára hízlal, és nem is oltja mindenki szomját...
Én sem tudok sokat inni,és ettől mindig furdal a lelkiismeret.
Jó esetben napi 1 liter,de inkább fél liter a mérce.
Igazad van, én is szédelgek akkor, már volt, hogy 2x rosszul lettem és mentő vitt a sürgősségire:(
Kaptam 2 zacsi infúziót, aztán már jobb volt. Azóta igyekszem figyelni az ivásra, de nagyon nehéz.
Ahogy visszaolvasok, hogy ki mennyire irtózatosan rettenetesen keveset iszik egy nap, már nyúlok is a teásbögrém után... ez nekem biztosan vmi pszichés dolog...
Ti nem vagytok rosszul, nem szédültök...stb?
Huh, nem tudtam hogy vkinek a nemivás probléma... nekem meg pont az a bajom, hogy ha kell, ha nem iszom.
Ha éhes vagyok, ha ideges vagyok, ha unatkozom, mindig kell vmi üdítőnek, teának, vagy víznek lennie a kezemben.
Ha nincs a közelemben innivaló, szinte rettegek, hogy rosszul leszek, ha nem iszom időben. :S
De szvsz akinek gondja van az ivással, ne azért igyon, mert inni kell, hanem mert finom. :D (vagyis vmi olyan üdítőt, vagy teát, amit a finom íze miatt nem lehet elfelejteni, vagy nem kívánni. Biztosan van mindenkinek ilyen, nem? :P)
huu én is le vagyok most maradva...
én is belehúzok muszájjjj!!! :)
Heyy nem ivók!!! :D
ki hol tart a mai folyadékbevitelnél??? :D
Hmmm??? :D
én is csatlakozom a keveset ivók táborához:(
sajnos ha nem vagyok szomjas, eszembe nem jut, hogy igyak.
Most télen azt csinálom, hogy fél literes bögrébe 1 teafiltert teszek a forróvízbe + 1 karika citromot és pár perc után bele a cukrot, így biztosan megiszom a kedvenc teámat:)
Munkahelyen az ásv. víz hiába van előttem, akkor sem jut eszembe, hogy igyak:(
A vizet nem szeretem, üdítőre meg nincs mindig keret. (kedvencem a tonic, gyömbér, rostos üdítők: őszi, kajszi, multivitamin, körte, paradicsomlé)
További ajánlott fórumok:
- Mi lehet a bajom? Állandóan szomjas vagyok.
- Számítógépezéstől illetve ha keveset vagyok a szabad levegőn lehetnek pattanásaim? Vagy ez tévhit?
- Keveset vagyunk kettesben. Szex hetek óta nem volt. Normális, ha teljesen ki vagyok borulva?
- 39 hetes vagyok, hirtelen bedagadt a lábam, állandóan szomjas vagyok, mitől lehet?
- Mi a véleményetek az ízesített vizekről, jégvízekről? Imádom, csak szomjasabb vagyok tőle.
- Sokszor fáj a hasam, meg puffadok is, de képtelen vagyok megfigyelni mitöl! Szinte már mindentöl! Lehet, hogy ételallergiám van?