Nem tudtam letenni a cigit, de már lekorlátoztam napi 10... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Legyen úgy! Külön kihívást jelent majd a cigi nélküli kávézás, de nagyon drukkolok neked! Meg tudod csinálni, képes vagy rá! Te nem vagy akaratgyenge! Ezeket mondogasd magadnak amikor nagyon szeretnél rágyújtani, miközben lenyomsz 2-3 fekvőtámaszt.😀
Amikor apám biztatott hogy ne gyújtsak rá többet, azt kérdeztem, de mit csináljak helyette? A válasz, nyomjál néhány fekvőtámaszt!😀
Aki szívja, annak nem büdös. Nekem a legnagyobb lökést a leszokáshoz ez a mondat adta: "Anyuci olyan büdös a puszid!"
Ha nagyon stresszes vagy, nehéz a leszokásra koncentrálni mert ha rágyújtasz, ideig-óráig úgy érzed hogy csökkenti a stressz érzését. De csak az érzését, mert ahogy megy ki a hatása, a stressz ugyanúgy hat rád tovább. De biztos tudod te is hogy a cigi átver. Nem igazi stresszoldó. Vannak stresszoldó technikák amik természetesen nem a stressz forrását szüntetik meg, csak bennünk a hozzáállást, a strssz kezelését. És aki szokta olvasni amit írok biztos a könyökén jön ki, hogy ajánlom a csikungot. Persze mindenkinek szíve joga hogy akarja-e kezelni, vagy dagonyázik a nyomorában. Ne vedd sértésnek nem bántalak, csak én már öreg vagyok, tudom hogy működik.
Tudod mióta nem dohányzom, irdatlan büdösnek érzem én is, és döbbenetesnek tartom hogy valaha annyira szerettem hogy nagy erőfeszítésbe telt hogy letegyem. Miután elhagytam 2-3 hónap után nem kívántam, de még legalább 3 évig rá tudtam volna gyújtani.
Iszonyat büdös!!!
Szerintem nincs olyan, hogy akaratgyenge valaki.
Vagy akar valamit, vagy nem. Ha úgy érzi, hogy akarja is meg nem is (bármi legyen az), és nem teszi, akkor valójában nem akarja.
A nikotin egy erős függőséget kialakító szer, ezért érdemesnek tartom a cigiről való leszokásnál kipróbálni, hogy melyik módszer a jobb. A teljes zárlat vagy a fokozatos leszokás.
Az én agyam olyan, hogy a fokozatosság nem megy. De ismerek olyat, akinek igen.
Mindkét esetben segít, ha van egy egy közelálló ember, aki tulajdonképpen az elszámoltatási partner. Példa: megbeszéljük, hogy a következő 3 napban max. ennyi cigit szívok el, majd 3 nap múlva jön a beszámoló. Megígértem neki, nem akarom megszegni, így könnyebb tartani magamat az megbeszéltekhez. Ha nem szívok semmit, azt is jó lesz elmondani a 3. napon: nem volt kontrollvesztésem!
Hidd el, hogy menni fog! Bocs! Nem jól írtam. Javítok: Hidd el, hogy megy a dolog itt és most és ez így marad életed végéig.
Olyan kellemes megnyugtató ahogy rágyujtasz , első slukkot letüdőzöd és kifújod, aztán lazán hátradőlsz és netán iszol egy kortyot.
Engem az állam kényszeritett, hogy hagyjam abba, így könnyű volt nekem
Nekem sem ment a csökkentéssel, csak a "nemgyújtokrá" módszerrel.
Szerencsére engem nem kínalgattak most, igaz az utolsó etapban csak Tereát szívtam, az azért más, mint a rendes cigi, mert akkor a készüléket is oda kéne adni kölcsön, akkor meg a bagózó nem tud szívni aktuálisan, tehát nem kínálgat.
Tapasztalatból írtam Panna. Én is próbálgattam csökkenteni, nem ment. Amikor szilárd elhatározás volt hogy fogyjon el otthon, nem is veszek, munkahelyen megkínáltak, csak úgy kaptam utána!
De elég kreatív vagyok, minden problémára csak úgy sorakoznak a fejemben a megoldási lehetőségek. :)
Megjátszottam munkahelyen hogy fáj a torkom, ég a légcsövem, végem van, a ciginek a szagát se bírom most. A beteget persze hogy nem kínálgatják. Hát, kutya nehéz volt, de ha elég erős a motiváció, ezt is meg lehet csinálni!
Jaj, pedig könnyű az, már én is vagy háromszor sikeresen leszoktam. 😅
De Judittal egyetértek, a csökkentés nem igazán célravezető.
Én úgy vagyok, hogy vagy dohányzom vagy nem. Most épp nem, pár hónapja.
Amikor én szándékoztam letenni a cigit, pont azt mondogattam magamnak hogy én nem vagyok akaratgyenge. Meg tudom csinálni, képes vagyok rá!
Ha állandóan kapja szervezeted a nikotin utánpótlást, mindig kívánni fogod. Még akkor is, ha napi 1 szálra csökkented. Én tudom mennyire nehéz ez.
További ajánlott fórumok:
- Nem tudtam letenni a cigit terhesen
- A KÖNYV, amit nem tudtam letenni....
- Csokifüggőség?! Elkezdtem a 90 napost, de nem bírom a csokit letenni... a krómot is elkezdtem szedni 3 napja.
- Nem akarja a párom a cigit letenni!!!
- Úgy érzem, hogy nem tudom letenni az érettségit
- Egy év szemüveg hordás után szerintetek van esélyem örökre letenni a szemüveget??