Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nem tudtam letenni a cigit, de már lekorlátoztam napi 10... fórum

Nem tudtam letenni a cigit, de már lekorlátoztam napi 10... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

30. Hondásnő (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 8. 09:32
Sok sikert!
ápr. 8. 07:48
Most fogyott el, indul a megvonás, nem veszek másikat.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - 55Judit)
ápr. 7. 14:20
De komolyra fordítva, már volt olyan hogy kávé cigi nélkül, az ment. Igazából utána kívánom nagyon, de le fogom győzni.
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - 55Judit)
ápr. 7. 14:18
Hmmm..ezen jót nevettem :) Köszönöm <3
26. 55Judit (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 13:35

Legyen úgy! Külön kihívást jelent majd a cigi nélküli kávézás, de nagyon drukkolok neked! Meg tudod csinálni, képes vagy rá! Te nem vagy akaratgyenge! Ezeket mondogasd magadnak amikor nagyon szeretnél rágyújtani, miközben lenyomsz 2-3 fekvőtámaszt.😀

Amikor apám biztatott hogy ne gyújtsak rá többet, azt kérdeztem, de mit csináljak helyette? A válasz, nyomjál néhány fekvőtámaszt!😀

ápr. 7. 13:28
Köszönöm szépen, már megy hogy 2 órahosszat is hogy kihagyom, próbálom minél tovább húzni az időt, de egyenlőre még nem megy a végleg elhagyás. Este 7-kor szívom el az utolsót és csak reggel a kávéhoz 1-et. A cél a végleges leszokás, remélem sikerül :)
ápr. 7. 13:09
Szerintem menni fog, ha tényleg akarod. A napi 10 szálat is lehet fokozatosan csökkenteni, akár addig, hogy már csak ún. szertartás szerűen pl. evés után gyújtasz rá. És azt is segítségnek tartanám, ha áttérnél egy nagyon gyenge, kisebb nikotintartalmú cigire. Drágább, de megéri, ha kevesebbet szívsz. Aztán egyszer csak teljesen elhagyod ... Menni fog. :)
23. 55Judit (válaszként erre: 22. - Ocelot2)
ápr. 7. 13:06
Más módszert kell kitalálni.
22. Ocelot2 (válaszként erre: 9. - Ocelot2)
ápr. 7. 12:50
Úgy látom ez sem jött be. Egy hét után újra kell szednem , mert rosszul érzem magam nélküle.
21. Panna.33 (válaszként erre: 18. - 55Judit)
ápr. 6. 21:03
Én is olvastam valahol, hogy nem oldja a stresszt, hanem leginkább generálja, mert az ember azon agyal, hogy hol és mikor tud (majd) bagózni.
20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 14:18
Te pedig nagyon aranyos. Köszönöm kedves szavaidat. Most küldtem volna neked egy jelet, de mivel nem lehetséges, ide teszem. 🙏💖😘
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - 55Judit)
ápr. 6. 14:05
Nem bántottál meg, igazad is van. Mellesleg én is közelebb állok a nyugdíjhoz, nem vagyok mai csibe :) Tudom, ismerem a hozzászólásaid amik nekem nagyon szimpatikusak nem unalmasak számomra :) Nagyon kedves és toleráns vagy!
18. 55Judit (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 13:17

Aki szívja, annak nem büdös. Nekem a legnagyobb lökést a leszokáshoz ez a mondat adta: "Anyuci olyan büdös a puszid!"

Ha nagyon stresszes vagy, nehéz a leszokásra koncentrálni mert ha rágyújtasz, ideig-óráig úgy érzed hogy csökkenti a stressz érzését. De csak az érzését, mert ahogy megy ki a hatása, a stressz ugyanúgy hat rád tovább. De biztos tudod te is hogy a cigi átver. Nem igazi stresszoldó. Vannak stresszoldó technikák amik természetesen nem a stressz forrását szüntetik meg, csak bennünk a hozzáállást, a strssz kezelését. És aki szokta olvasni amit írok biztos a könyökén jön ki, hogy ajánlom a csikungot. Persze mindenkinek szíve joga hogy akarja-e kezelni, vagy dagonyázik a nyomorában. Ne vedd sértésnek nem bántalak, csak én már öreg vagyok, tudom hogy működik.

ápr. 6. 13:13
Nemrég volt egy másik fórum is erről:" Nagy dohányosként le akarom tenni a bagót (beszélgetés)" , ott is érdemes böngészni egy kicsit.
ápr. 6. 12:55
Hát büdös az igaz, bár nekem nem az. Közel 40 éve szívom, és a nikotin elvonás nem gyenge tünetekkel jár, amúgy sem vagyok toppon mostanában. Nekem most az is haladás, hogy akár másfél órát is bírok nélküle, bízom benne hogy fokozatosan minden nap csökkentve összejön. Ha nem lenne mellé az iszonyú stresz akár le is tudnám tenni, de még nem sikerült. sajnos.
15. 55Judit (válaszként erre: 14. - Panna.33)
ápr. 6. 12:30

Tudod mióta nem dohányzom, irdatlan büdösnek érzem én is, és döbbenetesnek tartom hogy valaha annyira szerettem hogy nagy erőfeszítésbe telt hogy letegyem. Miután elhagytam 2-3 hónap után nem kívántam, de még legalább 3 évig rá tudtam volna gyújtani.

Iszonyat büdös!!!

14. Panna.33 (válaszként erre: 6. - Myra)
ápr. 6. 12:18
Ha sosem dohányoztál, nem tudhatod, akkor meg főleg nem, ha nincs semmilyen függőséged. Szerencsés ember vagy ha így van.
ápr. 6. 11:16

Szerintem nincs olyan, hogy akaratgyenge valaki.

Vagy akar valamit, vagy nem. Ha úgy érzi, hogy akarja is meg nem is (bármi legyen az), és nem teszi, akkor valójában nem akarja.

A nikotin egy erős függőséget kialakító szer, ezért érdemesnek tartom a cigiről való leszokásnál kipróbálni, hogy melyik módszer a jobb. A teljes zárlat vagy a fokozatos leszokás.

Az én agyam olyan, hogy a fokozatosság nem megy. De ismerek olyat, akinek igen.

Mindkét esetben segít, ha van egy egy közelálló ember, aki tulajdonképpen az elszámoltatási partner. Példa: megbeszéljük, hogy a következő 3 napban max. ennyi cigit szívok el, majd 3 nap múlva jön a beszámoló. Megígértem neki, nem akarom megszegni, így könnyebb tartani magamat az megbeszéltekhez. Ha nem szívok semmit, azt is jó lesz elmondani a 3. napon: nem volt kontrollvesztésem!

Hidd el, hogy menni fog! Bocs! Nem jól írtam. Javítok: Hidd el, hogy megy a dolog itt és most és ez így marad életed végéig.

ápr. 6. 05:03
Napi semmi, ha még fiatalos akarsz maradni! Rettentően öregít! 😉
11. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 05:01
Ez is valami. Nem vagy.
ápr. 6. 01:53
kiindulasnak mar jo,hogy lecsokkentetted a cigit,de ez nem eleg!
ápr. 5. 21:19
Életem során kb 5 szál cigit szívtam el társaságban . Sosem kívántam, eszembe sem jutott venni a boltban . De aki kívànja,annak biztos nagyon nehéz nem szívni . Nekem meg pszichiátriai gyógyszerekkel nem jött be a fokozatos csökkentgetés, csak az,hogy egyszer csak nem szedtem azt amelyikről le akartam szokni,
8. Ocelot2 (válaszként erre: 7. - Regin_a)
ápr. 5. 21:13
Leesett az állad?
7. Regin_a (válaszként erre: 6. - Myra)
ápr. 5. 20:56

Olyan kellemes megnyugtató ahogy rágyujtasz , első slukkot letüdőzöd és kifújod, aztán lazán hátradőlsz és netán iszol egy kortyot.

Engem az állam kényszeritett, hogy hagyjam abba, így könnyű volt nekem

6. Myra
ápr. 5. 20:35
Olyan büdös, hogy lehet szeretni?
5. Panna.33 (válaszként erre: 4. - 55Judit)
ápr. 5. 20:02

Nekem sem ment a csökkentéssel, csak a "nemgyújtokrá" módszerrel.

Szerencsére engem nem kínalgattak most, igaz az utolsó etapban csak Tereát szívtam, az azért más, mint a rendes cigi, mert akkor a készüléket is oda kéne adni kölcsön, akkor meg a bagózó nem tud szívni aktuálisan, tehát nem kínálgat.

4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Panna.33)
ápr. 5. 17:59

Tapasztalatból írtam Panna. Én is próbálgattam csökkenteni, nem ment. Amikor szilárd elhatározás volt hogy fogyjon el otthon, nem is veszek, munkahelyen megkínáltak, csak úgy kaptam utána!

De elég kreatív vagyok, minden problémára csak úgy sorakoznak a fejemben a megoldási lehetőségek. :)

Megjátszottam munkahelyen hogy fáj a torkom, ég a légcsövem, végem van, a ciginek a szagát se bírom most. A beteget persze hogy nem kínálgatják. Hát, kutya nehéz volt, de ha elég erős a motiváció, ezt is meg lehet csinálni!

ápr. 5. 17:50

Jaj, pedig könnyű az, már én is vagy háromszor sikeresen leszoktam. 😅

De Judittal egyetértek, a csökkentés nem igazán célravezető.

Én úgy vagyok, hogy vagy dohányzom vagy nem. Most épp nem, pár hónapja.

ápr. 5. 17:27

Amikor én szándékoztam letenni a cigit, pont azt mondogattam magamnak hogy én nem vagyok akaratgyenge. Meg tudom csinálni, képes vagyok rá!

Ha állandóan kapja szervezeted a nikotin utánpótlást, mindig kívánni fogod. Még akkor is, ha napi 1 szálra csökkented. Én tudom mennyire nehéz ez.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook