Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem szeretem az anyagias embereket. fórum

Nem szeretem az anyagias embereket. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
33. Violet18 (válaszként erre: 22. - Enissa)
tegnap 20:18
Az a ház az ő öröksége volt, nem tettem hozzá / bele semmit. H hoztam volna el belőle bármit is 🤔
32. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 28. - ,zumba)
tegnap 19:01
🙂
31. Enissa (válaszként erre: 30. - Matutinem)
tegnap 16:16
Nagyon rosszul, nem is mentem volna vele az biztos.
30. matutinem (válaszként erre: 27. - Enissa)
tegnap 16:10
Bp-en éltünk , nem volt több száz km. A saját anyját és hugát vitte volna el a nagyszüleink sírjához halottak napján.Mindig mi vittük mindenhova anyut, ez egyszer neki kellett volna. Szerinted anyunak ez hogy esett?-hogy pénzt kér érte a fia?
29. birebora (válaszként erre: 25. - Matutinem)
tegnap 15:06
Ez kemény.
28. ,zumba (válaszként erre: 26. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 13:56
Én is úgy értelmezem, ahogy Te.
27. Enissa (válaszként erre: 25. - Matutinem)
tegnap 09:53

Ha több száz km volt, és ő nem volt érintett a temetőlátogatásban jogos.

Ha érintett volt, ment volna egyébként is, akkor bunkó dolog.

Ha én mennék valakinek a kocsijával, eleve felajánlanám, hogy beszállok a benzinköltségbe.

Ellenkezőesetben, sosem várnám el, hogy bármennyit is fizessenek, ha megengedhetem magamnak azt a költséget.

tegnap 09:47

Az én értelmezésemben az anyagias szó, így az anyagias ember negatív jelentéssel bír. Számomra azt jelenti, hogy zsugori, pénzsóvár, fogához veri a garast. A pénzt nem úgy kezeli, mint az élethez, a boldoguláshoz szükséges eszközt. Sokkal inkább a harácsolás, az értelmetlen pénzkuporgatás jut róla eszembe.

De ahogy olvasom, másoknak inkább pozitívként jelenik meg az anyagiasság.

Másként értünk, értelmezünk szavakat, szókapcsolatokat, dolgokat.

tegnap 09:37
Oké, akkor egy másik példa, ha a testvéri kölcsön kamatra természetes valakinek: anyagi okok miatt nem volt éppen kocsink, és megkértem, hogy kivételesen vigyen el engem és anyut a temetőkbe. Kiszámolta mennyit kell ezért fizetnünk, és hozzátette, hogy a kocsi, és gumikopást nem számolta bele.
24. kaktusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 00:45
Ez relatív! Valaki egy luxusházzal, medencével se tartja magát annak!
23. Myra (válaszként erre: 22. - Enissa)
tegnapelőtt 22:24
Én anno így tettem.
22. Enissa (válaszként erre: 20. - Violet18)
tegnapelőtt 21:48

Nem is kell egyetértened. Más utat járunk be

mindannyuán.

Más a mércénk is.

Én mindig is szerettem önálló lenni.

Car lett volna egy bugyinan

kiszállni a kapcsolatból.

21. apeeng
tegnapelőtt 21:32

Az anyagiasság ősrégi...akinek volt nője, kőbaltája, sója,szolgája, azt irigyelték.-ők voltak a szegények, kiszolgáltatottak, mindenre rávehetők egy falat ehető húsért....

...ez folytatódik ma is...ha mem szereted az anyagias embereket, akkor te a műsik térfélen álldogálsz...és az jó?

20. Violet18 (válaszként erre: 6. - Enissa)
tegnapelőtt 19:26
Beleültem egy házba ami az exemé volt, sosem gondoltam volna h nem együtt éljük le az életünket így nem is gondoltam h vegyek másik lakást v házat. Mire szétmentünk már egy 2 szobás panel is 35 milla környékén volt.... így nem értek egyet az elméleteddel
tegnapelőtt 19:24
Családnak barátnak pénzt adni kölcsön mindig kényes kérdés, inkább meghalok de sosem kérnék. De ettől még nem lesz vki anyagias.
18. birebora (válaszként erre: 6. - Enissa)
tegnapelőtt 17:57

Teljesen egyet értek.

Bizony mióta a Főniciaiak feltalálták pénzt nagyok sok mindennek mérték zsinorja. Lehet nagy lózungokat mantrázni, hogy nem boldogit meg nem lényeges. Oh, dehogynem. Csak a pénztől nem leszünk boldogok valóban, de, hogy olyan autó, az a lakás, ház, utazás, nyaralás, ékszerek, biztonság, nyugodtság, kiegyensúlyozottság, stb az ha bevalljuk ha nem, pénz kérdése.

És nyilván az anyagiasnak azért van mert az.

17. globus (válaszként erre: 5. - Amaunet)
tegnapelőtt 16:59
Én is. Egyik tesómnak bármikor adnék, de másiknál meggondolnám.
16. libikóka (válaszként erre: 15. - Alinka01)
tegnapelőtt 16:16

Talán ez felétek valahogy ilyen szokásmondás lett.Aztán meg is lovagolják esetleg az illetékesek.

Persze az ok,nem a smucigság(szerintem).

Látom a mi városunkban is,,minden leépül,,bezárnak.Nem azért mert itt smucig népek élnek,,ahogy gondolom felétek sem.Egyszerűen nem jut mindenre,,akinek meg jut,,abból kevésből nem él meg a vállalkozás.

Jobb helyzetben a turisztikailag vonzó települések vannak.

15. alinka01 (válaszként erre: 14. - Libikóka)
tegnapelőtt 15:45
Azért van, hogy a kiterjedt smucigság már kiterjedt, és nem csak egyes embereket érintő hatásokkal jár. A mi településünkön pl. azt mondják, hogy itt az emberek zöme (bocs a kifejezésért) faszari, vagyis fösvény, fukar. Következésképpen hiába szeretnének a városban ezt meg azt, nem éri meg a vállakozóknak, mert ha próbálkoznak, akkor mégsem nyílnak meg a pénztárcák. Vagy pl. szeretnének rendezvényeket, vásárokat, de azokat is csak módjával rendeznek, nem éri meg, mert kimennek és csak sétálgatnak, nézelődnek. Az az alapállás, hogy mindenki csak a saját munkáját szeretné a legjobban megfizettetni, a másét lefitymálja, nem értékeli.
tegnapelőtt 15:10

Az anyagiasság egy dolog,,Enissa jól írta.

A smucig emberek már egy másik fokozat.na ők a kevésbé kedvelhető típus,,de igazából ez sem érint.Ha valakinek így jó tegye.

13. alinka01 (válaszként erre: 12. - Matutinem)
tegnapelőtt 12:02
Hűűű...Ilyenkor azt szokták mondani, hogy "mert veled lehet"...
tegnapelőtt 11:57
A bátyám a haveroknak úgy adott 100-200 ezret kölcsön, hogy tudta, sosem kapja vissza. Nekem , akitől visszakapja, csak kamatra.
11. K-né Zsóka (válaszként erre: 5. - Amaunet)
tegnapelőtt 11:30
Ahogy írod!
10. alinka01 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:22

Jó lenne, ha tisztáznád nekünk, mit értesz anyagias ember-kategórián.

Sokfélék vagyunk, köztük olyanok is, akiket csak az anyagiak érdekelnek, de ha meg akarunk élni, akkor az anyagiakra mindenkinek szüksége van valamilyen szinten.

9. fülemüledal (válaszként erre: 5. - Amaunet)
tegnapelőtt 10:00
Sajnos meg is kell gondolni, még akkor is meggondolnám, ha végtelen mennyiségű anyagi forrásom lenne, ami nincs.
8. Érdekes73 (válaszként erre: 6. - Enissa)
tegnapelőtt 09:45
Lakhatási ismerkedés.
7. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:35
Engedd el az érzést!
6. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:17

Nem kell szeretned, de az élet az anyagiakról szól.

A pénz az élet jó, vagy rossz velejárója.

A pénz hiánya a legszebbnek indult kapcsolatokat is tönkreteheti.

Pénz nélkül nm tudsz megfelelő eü. ellátást sem manapság kapni legtöbbször. Ezer példát lehetne hozni, miért kell az anyagiakat is figyelembe venni.

Egy mérce is, ha mondjuk 40-50 éves korára még nem rendelkezik valaki semmivel, arra joggal mondhatják élhetetlen.

Ha valakinek nincs lakása némi megtakarítása 45 felett, és ismerkedni kezdene, nem merném 100% a személyes varázsomnak tulajdonítani, bennem lenne, lehet csak egy fedelet szeretne.

5. Amaunet (válaszként erre: 3. - Fülemüledal)
tegnapelőtt 09:11
Százszor meggondolom, hogy kit támogatok még családon belül is.
4. Hansika (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:29
jo, de jelent nälad az, ha valaki anyagias?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook