Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem szeretem az anyagias embereket. fórum

Nem szeretem az anyagias embereket. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
40. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 39. - Asztanaviszta)
márc. 20. 18:02

A 26. hozzászólásomban (amire reagáltál) egyértelműen leírtam, hogy az én értelmezésemben mit jelent az anyagias szó, illetve az anyagias ember.

Nem kell egyetértened velem, ha másképp gondolod.

39. asztanaviszta (válaszként erre: 26. - Smaragdzöld 🐉)
márc. 20. 17:40

Ne keverjük az anyagiasságot a zsugorisággal.

Nem ugyanaz a kategória.

38. asztanaviszta (válaszként erre: 20. - Violet18)
márc. 20. 17:39

Beültél egy házba a csupasz ...el. Amikor szétmentetek miért is kellett volna bármit is kapnod belőle.

Inkább örülj, hogy évekig ingyen laktál egy olyan ingatlanba, amibe semmit nem tettél bele.

37. globus (válaszként erre: 30. - Matutinem)
márc. 20. 16:44
Nem tudom mit szólt volna, ha édesanyád szabadkozik, hogy "jaj, ha ez ilyen drága, elmegyünk taxival"... fuuu. Bár az ilyen úgysem szégyelli el magát.
36. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 20. 16:38
Hű meg ha! Te miből élsz? Nem pénzből?
35. Érdekes73 (válaszként erre: 30. - Matutinem)
márc. 20. 09:48
Ez tényleg nagyon gáz.
34. semleges (válaszként erre: 30. - Matutinem)
márc. 20. 08:42
Agyrém!
33. Violet18 (válaszként erre: 22. - Enissa)
márc. 19. 20:18
Az a ház az ő öröksége volt, nem tettem hozzá / bele semmit. H hoztam volna el belőle bármit is 🤔
32. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 28. - ,zumba)
márc. 19. 19:01
🙂
31. Enissa (válaszként erre: 30. - Matutinem)
márc. 19. 16:16
Nagyon rosszul, nem is mentem volna vele az biztos.
30. matutinem (válaszként erre: 27. - Enissa)
márc. 19. 16:10
Bp-en éltünk , nem volt több száz km. A saját anyját és hugát vitte volna el a nagyszüleink sírjához halottak napján.Mindig mi vittük mindenhova anyut, ez egyszer neki kellett volna. Szerinted anyunak ez hogy esett?-hogy pénzt kér érte a fia?
29. birebora (válaszként erre: 25. - Matutinem)
márc. 19. 15:06
Ez kemény.
28. ,zumba (válaszként erre: 26. - Smaragdzöld 🐉)
márc. 19. 13:56
Én is úgy értelmezem, ahogy Te.
27. Enissa (válaszként erre: 25. - Matutinem)
márc. 19. 09:53

Ha több száz km volt, és ő nem volt érintett a temetőlátogatásban jogos.

Ha érintett volt, ment volna egyébként is, akkor bunkó dolog.

Ha én mennék valakinek a kocsijával, eleve felajánlanám, hogy beszállok a benzinköltségbe.

Ellenkezőesetben, sosem várnám el, hogy bármennyit is fizessenek, ha megengedhetem magamnak azt a költséget.

márc. 19. 09:47

Az én értelmezésemben az anyagias szó, így az anyagias ember negatív jelentéssel bír. Számomra azt jelenti, hogy zsugori, pénzsóvár, fogához veri a garast. A pénzt nem úgy kezeli, mint az élethez, a boldoguláshoz szükséges eszközt. Sokkal inkább a harácsolás, az értelmetlen pénzkuporgatás jut róla eszembe.

De ahogy olvasom, másoknak inkább pozitívként jelenik meg az anyagiasság.

Másként értünk, értelmezünk szavakat, szókapcsolatokat, dolgokat.

márc. 19. 09:37
Oké, akkor egy másik példa, ha a testvéri kölcsön kamatra természetes valakinek: anyagi okok miatt nem volt éppen kocsink, és megkértem, hogy kivételesen vigyen el engem és anyut a temetőkbe. Kiszámolta mennyit kell ezért fizetnünk, és hozzátette, hogy a kocsi, és gumikopást nem számolta bele.
24. kaktusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 19. 00:45
Ez relatív! Valaki egy luxusházzal, medencével se tartja magát annak!
23. Myra (válaszként erre: 22. - Enissa)
márc. 18. 22:24
Én anno így tettem.
22. Enissa (válaszként erre: 20. - Violet18)
márc. 18. 21:48

Nem is kell egyetértened. Más utat járunk be

mindannyuán.

Más a mércénk is.

Én mindig is szerettem önálló lenni.

Car lett volna egy bugyinan

kiszállni a kapcsolatból.

21. apeeng
márc. 18. 21:32

Az anyagiasság ősrégi...akinek volt nője, kőbaltája, sója,szolgája, azt irigyelték.-ők voltak a szegények, kiszolgáltatottak, mindenre rávehetők egy falat ehető húsért....

...ez folytatódik ma is...ha mem szereted az anyagias embereket, akkor te a műsik térfélen álldogálsz...és az jó?

20. Violet18 (válaszként erre: 6. - Enissa)
márc. 18. 19:26
Beleültem egy házba ami az exemé volt, sosem gondoltam volna h nem együtt éljük le az életünket így nem is gondoltam h vegyek másik lakást v házat. Mire szétmentünk már egy 2 szobás panel is 35 milla környékén volt.... így nem értek egyet az elméleteddel
márc. 18. 19:24
Családnak barátnak pénzt adni kölcsön mindig kényes kérdés, inkább meghalok de sosem kérnék. De ettől még nem lesz vki anyagias.
18. birebora (válaszként erre: 6. - Enissa)
márc. 18. 17:57

Teljesen egyet értek.

Bizony mióta a Főniciaiak feltalálták pénzt nagyok sok mindennek mérték zsinorja. Lehet nagy lózungokat mantrázni, hogy nem boldogit meg nem lényeges. Oh, dehogynem. Csak a pénztől nem leszünk boldogok valóban, de, hogy olyan autó, az a lakás, ház, utazás, nyaralás, ékszerek, biztonság, nyugodtság, kiegyensúlyozottság, stb az ha bevalljuk ha nem, pénz kérdése.

És nyilván az anyagiasnak azért van mert az.

17. globus (válaszként erre: 5. - Amaunet)
márc. 18. 16:59
Én is. Egyik tesómnak bármikor adnék, de másiknál meggondolnám.
16. libikóka (válaszként erre: 15. - Alinka01)
márc. 18. 16:16

Talán ez felétek valahogy ilyen szokásmondás lett.Aztán meg is lovagolják esetleg az illetékesek.

Persze az ok,nem a smucigság(szerintem).

Látom a mi városunkban is,,minden leépül,,bezárnak.Nem azért mert itt smucig népek élnek,,ahogy gondolom felétek sem.Egyszerűen nem jut mindenre,,akinek meg jut,,abból kevésből nem él meg a vállalkozás.

Jobb helyzetben a turisztikailag vonzó települések vannak.

15. alinka01 (válaszként erre: 14. - Libikóka)
márc. 18. 15:45
Azért van, hogy a kiterjedt smucigság már kiterjedt, és nem csak egyes embereket érintő hatásokkal jár. A mi településünkön pl. azt mondják, hogy itt az emberek zöme (bocs a kifejezésért) faszari, vagyis fösvény, fukar. Következésképpen hiába szeretnének a városban ezt meg azt, nem éri meg a vállakozóknak, mert ha próbálkoznak, akkor mégsem nyílnak meg a pénztárcák. Vagy pl. szeretnének rendezvényeket, vásárokat, de azokat is csak módjával rendeznek, nem éri meg, mert kimennek és csak sétálgatnak, nézelődnek. Az az alapállás, hogy mindenki csak a saját munkáját szeretné a legjobban megfizettetni, a másét lefitymálja, nem értékeli.
márc. 18. 15:10

Az anyagiasság egy dolog,,Enissa jól írta.

A smucig emberek már egy másik fokozat.na ők a kevésbé kedvelhető típus,,de igazából ez sem érint.Ha valakinek így jó tegye.

13. alinka01 (válaszként erre: 12. - Matutinem)
márc. 18. 12:02
Hűűű...Ilyenkor azt szokták mondani, hogy "mert veled lehet"...
márc. 18. 11:57
A bátyám a haveroknak úgy adott 100-200 ezret kölcsön, hogy tudta, sosem kapja vissza. Nekem , akitől visszakapja, csak kamatra.
11. K-né Zsóka (válaszként erre: 5. - Amaunet)
márc. 18. 11:30
Ahogy írod!
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook