Nem kéne mindenkinek internetezni (beszélgetés)
...A Nagyközönség egy része pedig, hallgatván Őt,
- elájul a gyönyörűségtől, hogy "lám, lám, Ő is közülünk való, pont úgy beszél, gondolkozik, viselkedik, mint MI!"
- mások pedig, esetleg, beleborzongnak a gyötrelembe...
Tegnap hallottam egy mesét, az írója magyar.
Kengurukról szólt. A kisfiú kérte a kengurukat, hogy az ablakot zörgessétek meg "farkotokkal".
Szerintem "farkatok".
Biztosan számos, neves iskolát elvégzett és a szövegkönyvön kívül is sok könyvet elolvasott.
Bár belátom, hogy nem minden az iskola, mert volt néhány okos kollégám, akik a szakmában nagyon menők voltak, de kézzel írni, helyesen írni nem tudtak.
Úgy emlékszem, volt róla szó, hogy meg kellene szüntetni a j-ly különbséget, és maradna csak egyik használatban.
Mijen furcsa lenne...😀Jobb érzésűek inkább áttérnek a mienre, aztán hamarosan az is szótári alak lesz.
Még nem.... :(
De arról már hallottunk, hogy a nagy Amerikában feleslegesnek tartják lassan, hogy a gyerekeket kézírásra oktassák... :O
Elég, ha gépelnek!
Pedig az írás egy nagyon fontos agyfejlesztő tevékenység!
Az ikes igék - az egy külön mese.
Azzal azonban, ugye, nem tetszettél találkozni, hogy kanonizálta volna az MTA az esemes-nyelvet?
Ugye?
:-(
Hát én néha, ha nem is tanulmányozom, de belebotlom az MTA állásfoglalásába!
Pl. az ikes igék helytelen használatát azért ítélték elfogadhatónak, mert olyan sokan használják így... - rosszul!
Az a baj, hogy ezek az emberek mint etalon szerepelnek!
Ezért van olyan felháborodott fórum a Hoxán is, hogy miért kell kiszúrni a helyesírási hibákat egy hozzászólásban...?
Azért, mert zavar!!!
"Hasogassa" !!!!!!!! :))
Ez így pontatlan!
Inkább tanítani és tanulni kellene...
Inkább az a szomorú, hogy ezek a "tudatlanok" manapság jobban élnek, mint egy mérnök pl...
Láttam a fotókat, majd leszédültem a monitor elől..
és még mindig van lejjebb és lejjebb...-DD
Újabban Győzike fotóit láthatjuk, melyen az EU parlament ülésterméből vigyorog a nagyérdeműre...
... megrázó...
Én sem látom másként.
Amikor azt írtam, hogy a celebek, sztárocskák érdekesebbek, azt arra értettem, amit 55Judit írt. Hogy az átlagemberek, köztük a kétkezi munkások is - miért nincsenek méltatva. Mert ők nem olyan érdekesek, mint a celebek - egyesek számára.
Abban azért mégiscsak bízom, hogy a nagy többségben nem a celebek iránt van kereslet. Tényleg van talán némi ellentmondás abban, amit írok. Engem sem a celebvilág szórakoztat. De ha történetesen a telefonom feldob valami cikket - legyen az akár olyan ember, aki nem igazán érdekel - mégis elolvasom. Aztán leszűröm magamban a dolgokat, és továbblépek.
Sokan be nem vallanák, hogy olvasnak bulvárt. Én bevallom. De tudom kezelni. Mint ahogy a fals információkat, a hatásvadász cikkeket, az álhíreket is.
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- A tudományról mindenkinek, mindenkivel
- SOHA TÖBBÉ - az internetes társkeresés és én
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?