Nem hagyományos tojásfestés - dekupázs tojások (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem hagyományos tojásfestés - dekupázs tojások
Szerintem helyettesíthető. Ez tapasztalat.
Amiket kiraktam tojásokat én úgy csináltam, hogy sima kenős (stift) ragasztóval lekentem a tojást vagy a papírt (én nem csak szalvétával szoktam csinálni, sőt! inkább sima papírral, bár ezzel nehezebb) és úgy ragasztottam a tojásra a mintás papírokat. Kelemen Annácskát is sima A4-es lapra nyomtattam ki, kicsit be kell vagdosni, hogy kisimuljon. A ragasztás után az egészet le kell viszont lakkozni, azaz a decoupage lakk kell, mert azzal lesz igazán szép.
Szerintem könnyebb is ragasztóval dolgozni, mint a lakkal, mert a lakk teljesen eláztatja a papírt/szalvétát, a kezünk is lakkos lesz és azzal is rongáljuk a mintákat, de a ragasztó csak átitatja a papírt, azaz megpuhul és nem ragad rá olyan könnyen a kezünkre.
Ha tehetitek, akkor nagy tojásokat vegyetek, mert azokkal könnyebb dolgozni. Nekem van 6 cm-es (Annácskás), és van 12 cm-es (koponyás, verdás, hercegnős).
Nagyon szépek a tojások.
Szeretném megkérdezni, hogy semmi más ragasztó nem helyettesítheti az úgynevezett decoupage ragasztót?
Kelemen Annácska.
Egy fiú barátunk nagyon kedveli, neki készült:DDDD
Én is hasonlókat szoktam csinálni:D
Tettem ki az adatlapomra....
Kezdőknek azt ajánlanám, hogy fessék a tojást olyasmi színűre, amilyen a minta körüli szalvéta. Így a mintát nem muszáj annyira precízen körbevágni és könnyebb eldolgozni is.
Ha tojásra ragasztjuk a mintát, akkor mivel "görbül", először próbáljuk kicsi szalvéta darabokkal, akkor kisebb a gyűrődés és könnyebb a munka.
Szuper!
Kiskoromban próbálkoztam vele de akkor eléggé barbár módon sikerült a képeket ráapplikálni a tojásra. :)
Ugrás a teljes írásra: Nem hagyományos tojásfestés - dekupázs tojások