Nehéz kezdet. (beszélgetés)
Helló Lindus !
Nem ijesztettél el semmitől. Ez egy hosszú út és pontosan ezen az útvonalon haladunk amit te is leírtál. Nem azzal kezdtem, hogy irtam a fórumra. Mi már foglalkoztunk ezzel a témával, mindenesetre kiváncsi voltam ki hogy élt meg hasonló esetet vagy éppen hogyan oldotta meg. Nekem is van elképzelésem a megoldásról és úgy tünik hasonlóképpen gondoltam mint pl. Te vagy Ti.
Egyébként köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a témáhóz.
Nem akartam szigorú lenni... :D Nagyon emberszerető vagyok.
El is ijesztettem a fórumindítót?
Lindussal egyetértek, bár kicsit szigorúnak éreztem.
Bár igen, a kérdés leginkább máshova tartozott volna, nem épp a szex témakörbe lehet, ezért sokan nem is értették a kérdést, ha van szex... akkor mi is a gond.
Igen, a kommunikáció, de a közös hangot sem könnyű mindig megtalálni, ha egyiket-másikat valami úgy piszkálja odabenn, néha ehhez idő kell, és megfelelő idő...
De szerintem most már csak közel a megoldás, lindus válaszában.
Bocsánat, de a téma meddő... kicsit. Merthogy kedves Fireman75, először is 8 év házasság után nem biztos, hogy érzed a bizsergést, a szerelem valami mássá alakul és aszerint dolgoznak tovább a hormonok is. A bizsergést felváltja valami nagyon intim, szeretetteljes ragaszkodás, ami persze nem zárja ki a vágy fellángolását, de ne várd, hogy ugyanazzal a kezdeti intenzitással "söpörjön" el. Azt hiszem, Benneteket felőröltek a mindennapok... :( Ez a feleségedet jobban megviseli, a nők lelkizősebbek, mint a férfiak. Másodsorban pedig én nagy pozitívumnak tartom, hogy keresed a választ, csak rossz helyen teszed azt... ha a feleséged ennyire nyílt meg előtted, hogy elmondja, nehéz a kezdet a szexben, akkor ez számomra olyan, mintha engedett volna "bekukucskálni a kulcslyukon egy olyan szobába, ahová be kellene menned"... Szóval, mondott is valamit és nem is. Ha Te meg szeretnéd oldani ezt a problémát, ahhoz kell a segítsége. És ez nem a romantikával kezdődik, hanem egy alapos beszélgetéssel, amiben nincsenek tabuk.
Amikor nálunk ellaposodott a szex, akkor én sem és a férjem sem a különböző "próbálkozásokkal" kezdtük, hanem elmondtuk egymásnak, hogy kinek mi nem tetszik, mit változtatna, mire vágyik... aztán jöttek a tettek :D Mondjuk mi napi szinten így működünk, legyen a téma szex, vagy más...
Sajnálom, de csak úgy lesz megoldás, ha a feleséged színt vall... Látsz erre esélyt?
Szia Cickány !
Nem tudom kinek mi a sok vagy kevés. Eddig nem nem volt gond a mennyiséggel és úgy gondolom a minőséggel sem. Amit írtam az az volt, hogy többnyire eljut a csúcsra, nem mindig.azt írtad: "ki szolgál téged,vagy mi?ez egy kicsit fura.lehet,hogyha ritkábban lennétek együtt,akkor jobban kívánna már,és tuti eljutna ő is a csúcsig." ezt a mondatodat nem értem ??? hiszen ezzel nincs gond, mint ahogy az elején tisztáztuk hogy eljut a csúcsig.
Szia fireman!
Nem tudom, hogy kell-e egyáltalán rosszra gondolni.
Nem-e csak annyi ami egyszer valljuk be minden hosszú kapcsolatot elér! Biztos vannak itt akik évek óta együtt vannak. Mi 6,5 éve, nagyon szeretjük egymást, volt sok minden jó/rossz már, tudom bármi lenne, bármit tenne, ugyanúgy szeretném, szeretem és kész. Viszont egyszer nekem is szembesülnöm kellett az érzéssel, hogy igenis a kezdeti lángoló, izgalmas szerelem elkezd változni valami mélyebbé, még szétválaszthatatlanabbá, egy mély kötődéssé, de közben az az izgalom, meg amikor az első érintésébe beleborzongtam most már nincs.
De szerintem ez természetes, hisz ezt mindenki leírja több éves kapcsolatban élők. Ne mondja nekem senki, hogy 10-20 éves sikeres házasságban élők minden nap ugyanúgy megbizseregnek mint a legelső alkalommal, ez nem lehet, ezt biológialag megmagyarázták...
Azonban imádom ha hozzám ér, imádom én őt megdögönyözni, imádom a bőrét... :-)
Nekünk is vannak/voltak és biztosan lesznek is hullámvölgyek, olyankor igyekszünk feldobni, ahogy itt is írták, SZOKATLANT kitalálni... no és megbeszélni, hogy mi gond, mi nyomasztja a másikat esetleg.
S néha persze hiányozhat egyiknek ez a bizsergő érzés,hisz jó, és van is ember aki lehet ezért inkább másik kapcsolatba kezd, de aztán rájön nem érte meg a másikat feldobni érte, de akkor már késő lesz.
Én is azt mondom beszéljétek meg, azt mondja szeret. Szervezz egy izgalmas éjszakát, és érezzétek jól egymást.
De a 8 év az 8 év, amit szerintem egyikőtök sem adna cserébe egy bizsergésért.
Remélem segítettem, és megértésre is találtam, s hogy van aki hasonlóan látja.
jó lenne egy utazás, még ha csak 1 napra is, amikor csak egymásra figyeltek...a környezetváltozás jó hatással van a szexre...
én kipróbálnám...
vagy szexuálpszichológus, aki rávilágít a dolgokra...
Sajna egyenlőre ennyi ötletem van...
Szia Bettyg !
Amikor megismert ahhoz képest voltam vékonyabb is bőven. Aztán valóban híztam valamennyi, de most ismét lefogytam a 7 évvel ezelőtti súlyomra.Szóval akkor is rendben voltak a dolgok amikor felszedtem a kilókat.Most hogy újra lepasszoltam nincsenek. Bár örült neki hogy visszafogytam de mégsem ok minden ! :-)
Szia fireman75! / szia angi986 :) /
Nem változtál meg túlzottan alkatilag a 8 év alatt? Értem ezalatt túlzott elhízás vagy fogyás ahhoz képest ahogy megismert a feleséged...mert minket a látvány igenis befolyásol...
még erre tudnék gondolni...
Na erre a topikra én is kíváncsi lennék...
A topik indítónak üzenem,hogy a baráti körömben több házaspár van hasonló helyzetben mint ti.Sajna az olyan tanácsok mint kádban,gyertya stb nem vált be..
Te hogy állsz ezen a téren a nejeddel?Te ugyanúgy kívánod őt?
azt tudom hogy szeretem a spontanaitást, nem szeretem megtervezni, szeretem a különleges helyeket(persze tudom hogy nálatok nehéz mert van gyerek)
én sem vagyok túl romantikus