Néhány hónapja lett újratelepítve a gépem.Mostanában nem tudok letölteni programokat.Mit tegyek? (tudásbázis)
Már egy csomó mindent írtam, mit kéne tegyél, hogy rendben legyen a géped. FF újratelepítés, víruskereső, tűzfal, malware-irtás, takarítás a programokban, mi van ezekkel?? Semmire nem reagálsz, úgyhogy feladom.
Ücsörögni, és "remélni, hogy a közeljövőben megoldódik", na az nem vezet sehova.
Kedves Butternut
EXPLORER.rel le tudok tölteni gyönyörűen.És meg is tudom nyitni a fájlt,csak MOZILLÁVAL NEM MŰKÖDIK A LETÖLTÉS,viszont az EXPLORER NAGYON NAGYON LASSÚ.Na,hát most ez a helyzet.
Kedves Tamara
Köszönöm szépen a segítséget.A Skype-ot sikerült letöltenem,de EXPLORER-rel.Azóta más programot,nem is próbáltam letölteni.Ja,és azt még elfelejtettem leírni,hogy nagyon sok PPS-t kapok,szinte naponta.Ezeket MINDIG SIKERÜL LETÖLTENI,ÉS MEG IS TUDOM ŐKET NYITNI.Na,szóval én nem tudom,hogy mi lehet a baj,de remélem,hogy majd a közeljövőben megoldódik.
bocsi, akkor elkerülte a figyelmem.
a cégünk ezt a levelet kapta ma:
"Nem jön be a webünk!!! Miért? XXX Tímea főszerkesztõ "
a válasz a levélre: "Valószínűleg nem az eseted"
Na, és ez egy főszerkesztő :D Hogy a weboldala nem jön be, vagy a böngit nem tudja megnyitni, vagy mi a konkrét gond, azt azóta sem írta meg :D hát így járt.
erre kitértem a hozzászólásban.
sajnos kisfüles kevés információt oszt meg arról, mi folyik a gépén.
Szia!
Szerintem szépen benyaltál egy vírust! Milyen op rendszered van?
Én már találkoztam olyan géppel,ahol ugyanez volt a gond,hogy vírusirtós honlapokat nem nyitott meg,page not found hibakódot írt ki!
Explorerbe sem megy a letöltés?
Szerintem legjobb lenne újratenni az egész gépet,de mással csináltasd meg,mert ez alap,hogy ha valaki netezik legyen vírusirtó a gépen és ilyet nem tenni rá, háát. Mindenképp keress más rendszergazdát!
más dolgok is megszakadnak? pl messenger, skype, fájlcserélők?
mert ha csak a böngészéssel van gond, akkor tessék újratelepíteni a böngészőt, kiirtani az összes gyanús cuccot a programok közül, letölteni egy normális víruskeresőt (pl avast.com), egy normális tűzfalat (comodot szoktam ajánlani, de más is mehet.
A víruskeresőt beregisztrálni, lefrissíteni, utána egy teljes scant végigfuttatni a gépen, hogy van-e valami gond. Minden, amit talál, azt törölni. Ha azt mondja, újra kell indítani a gépet, akkor újra kell indítani. Szóval tutira kell menni, hogy nem ette meg semmit a gépet.
Ha eddig nem volt víuskereső egyáltalán, akkor ez nem is lesz elég. Akkor a víruskeresőt bizony csökkentett módban kell végigfuttatni (ezalatt nincs net meg semmi), ehhez kell némi türelem.
Ha már biztosan nem talál semmit, normál módban indítani a windwost, és feltenni még valamilyen "malware-irtót", ezt simán végigfuttatni, eltünteni, amit gyanúsnak talál.
Ha 1000%, hogy nincs semmi fertőzés meg gond a géppel, akkor lehet elkezdeni nézni, hogy milyen oldalak szakadnak meg milyen gyarkan, és utána letölteni az Operát és Internet Explorer böngészőket és nézni, hogy azokkal is eltűnik-e az oldal, szakad-e a net.
Ha minden erőfeszítés ellenére tovább történik a dolog, akkor bizony fel kell hívni a szolgáltatót, mert náluk van a probléma, vagy a modemmel, amit adtak, és nema a gépen.
Amúgy ki a szolgáltatód?
Itt valami probléma lesz a netkapcsolatoddal vagy a firefox-szal, nem a letöltéssel van a gond. Ez az oldal a skype hivatalos oldala, tutira jól működik, abszolút nem kéne eltűnnie. Más oldalak is így eltűnnek?
Az unlockert nem nagyon ismerem, de úgy tűnik, fájlgyógyításra való, abszolút nem vírusirtó, és a jelenlegi problémában egyelőre hanyagolhatod.
Az egészséges gépen fut egy AKTíV és frissített víruskereső és egy AKTíV és frissített tűzfal. Ha ezek nálad hiányoznak, hiába telepítették újra a géped, jó eséllyel vírusos is lehet.
A firefoxot megpróbálhatod újratelepíteni első körben, innen:
és a Vezérlőpult, Programok Telepítése és törléséből minden olyan programot tüntess el, aminek
- a nevében benne van a toolbar
- azt se tudod, mire való, vagy mikor került fel a gépre.
A fölösleges programok törlése előtt keress rá a nevükre a Google-ban, hogy megtudd, mit csinál a program és szükséged van-e rá vagy nincs.
Pontosítsunk.
A Firefoxnak van egy úgynevezett Letöltésvezérlője.
Ez elérhető az Eszközök menüből (2. menüpont is).
Ez külön ablakban nyílik meg: az eddig, vagy épp folyamatban levő letöltéseket mutatja.
A letöltés elindításakor ez a Letöltésablak külön ablakban megnyílik többnyire - vagy nem, ez beállítás kérdése -, de a letöltés befejeztekor a Böngésző jobb alsó sarkában is feljön egy kis üzenetablak: "A fájlok letöltése befejezedődött".
(Gondolom, erre utalsz szürke négyzettel.)
Ha ez ebben levő kék linkre kattint az ember, akkor jön fel maga a kis Letöltésablak.
Na és itt kell a legutolsó letöltött fájlra (pl SkypeSetup.exe) duplán kattintani ahhoz, hogy elinduljon a telepítés.
Már ha a letöltés sikeres volt.
A letöltés megszakadásának több oka lehet:
1. Nem jó helyről töltöd, valami ócska oldalról vagy rossz tükörröl.
Próbáld meg innen:
A zöld azonnali letöltés gombot használva
2. Valamiért meg van sérülve a böngésző és újra kellene telepíteni
3. Nem jó az internetkapcsolatod, pl mobilos, vodás net vagy valami megbízhatatlan, szakadós net
4. Valami egyéb nem stimmel a windowsban, pl vírusos.
Nem tudom pontosan, miért áll meg hatvanvalahány százaléknál a letöltésed, kezdjük az első ponttal, azaz a hivatalos oldalról töltöd-e setup fájlt?
-
nem megköszönni, hanem úgy általában visszajelezni, hogy működik-e, amit írtam, megoldódott-e a dolog egyáltalán :D
naszóval.
mi az, hogy nem tudsz programokat letölteni.
az ember általában kitalála, hogy na akkor nekem kell ez vagy az a program.
mondjuk kell a bsplayer lejátszó. vagy akármi.
először is megnézi, hogy nem fizetős-e, és lehetőleg olyat keres, ami ingyenes.
aztán kinyit egy böngészőt, és rámegy mondjuk a google.com-ra.
beírja a program nevét a gugliba, mellé hogy letöltés, vagy download. aztán Keresés.
megnézi a találatokat és kiválasztja azt, ami lehetőleg a készítő honlapja, vagy ismert szoftverletöltő oldal (pl origo szoftverbázis, vagy chip.download.eu, stb).
megpróbálja megkeresni a Letöltés gombot, miután meggyőződött róla, hogy a megfelelő nyelv és verzió van ott.
(pl xp-hez ugye xp-s program, nem linuxos).
megnyomja a letöltést, és a feljövő ablakban kérdezi a gép, hogy futtatni vagy menteni kívánja a telepítőfájlt.
itt általában megpróbálja értelmes helyre menteni ezt a fájlt, és ha kész a fájl letöltése, mentése, megkeresi a gépen a megadott helyen, és duplakattintással elindítja.
A telepítő elindul és mindenfélét kérdez. ez a rész azonban már a program "telepítési" fázisa, és nem a letöltés, mert az addig tartott, amíg sikeresen le nem mentődött a fájl a gépre.
na ha én tudtam most ennyit gépelni, hogy mit kéne csinálni, akkor iylen részletességgel kéne leírjad, hogy mit próbáltál és hol akadtál el, és akkor talán tovább tudunk haladni az ügyben.
üdv
b
Kedves Butternut
Természetesen tisztában vagyok vele,hogy te már nagyon sokat segítettél nekem.MINDEN SEGÍTSÉGED MEG IS HOZTA A VÁRT EREDMÉNYT.HA EZT ELFELEJTETTEM MEGKÖSZÖNNI,AKKOR ELNÉZÉST KÉREK.
kisfüles,
nekem nem a szakértelmeddel van problémám, hanem bementél-e valaha a saját adatlapodra, és rákattintol már arra, hogy "kisfüles által indított témák"?
mert ezermillió kérdést tettél már fel, én többre is megpróbáltam válaszolni, és mindig az a vége, hogy utána nem jössz többet vissza a saját topikjaidba, és ettől úgy érzem, feleslegesen irkálok.
csak ennyi. udvariasság + kitartás. a szakértelem nem érdekes, amíg az emberen tényleg látszik, hogy szeretné megoldani a problémát, és hajlandó is rá időt, energiát szánni.
Kedves Murila
Az igaz,hogy nem vagyok egy műszaki zseni,de azért ez már jó néhányszor sikerült 5 év alatt.Ugyanis azóta van számítógépem.Körülbelül 3 éve vagyok a Hoxán,gondolod,hogy a köztes időkben semmit nem tudtam megoldani?Egyébként én itt már láttam olyan kérdéseket is,amikre egy 5 éves gyerek is tud válaszolni.
Kisfüles! 1.Túl szűkszavu a probléma felvetésed !
2.Ha Butternutnak igaza van, akkor nem itt a helyed!
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Akik mostanában szeretnének teherbe esni...
- Miért élvezetes a pasik számára letölteni "idegen" csajok képeit a netről?
- Mit olvasol/olvastál mostanában? - Könyvajánlatok
- Honnan lehet olyan programokat letölteni, amivel a fényképeket lehet retusálni?