Nedves falak ellen mit tehetek? (tudásbázis)
Náluk azóta penészesedik a fal , mióta 1x műanyag festékkel lettünk kimaszatolva , régen ilyen gondunk nem volt , amíg sima mésszel meszeltünk , de a miénk téglaház , nem vályog , gondolom a vályog , ha szigetelt lenne , nem vizesedhetne !
Ismerősöm párátlanító készüléket vett. Kb 50 ezer Ft. Sok vizet beszippant a gép, hamarabb száradnak még a kiteregetett ruhák is.
A födém nem lett szigetelve ? Csak azért kérdem mert jártam már úgy ,hogy rossz fóliát tettek és nem tudod párologni a dolog
Tegla haz. Az ablakok melletti szigetelesrol nem tudok. Most mar szebben nez ki a fal. Pont a plafon alatt volt vizes. Ma jo ido volt futest kikapcsoltam es egesz nap szellozott
A miénket már szerintem nem érdemes szigetelni se olyan régi,és rozoga!
Résszellőzést kéne beépíttetni.Családi házakba nem igazán való a műanyag nyílászáró.
Milyen anyagból van a házatok építve ? Az ablakoknál az szellőzőt nem szigetelték le ?
A szárítógép nem megoldás, sajnos nekünk sem vált be. Viszont a reggeli szellőztetés,(teljes levegőcsere)a lakásban 5-10. perc nagyon sokat segített. Attól is függ, hogy mivel fűtenek, ha gáz konvektorral akkor szintén lehet párásodás.
Akkor sikerült "beszigetelnetek" magatokat egy pálmaházba.
A haz szigetelve van. A nyilaszarok ajto muanyag. Remesen nedvesedik sajnos. Koszonom az eddigi valaszokat
Ez attol fugg hol nedves. Ha az alapoktol akkor az komoly dio. Alapvetoen az alapnal kellene lennieegy szigeteloretegnek, ennek hianyaban felazik mar onnan a fal. Ezt utolagos szigetelessel lehet megoldani ami nagyon draga.
A közetgyapot csak akkor jó, ha hőhíd miatt használják hőszigetelésre. De akkor nem kifejezetten nedves szokott lenni a fal, hanem inkább páralecsapódás látszik, meg esetleg penészesedés.
Mi rengeteget mosunk, hiába szellőztetünk sokat, sajnos igy is gondot okoz a pára. Nálunk a szárítógép lesz a megoldàs.
Azt írta ,hogy nedves fal és nem azt ,hogy vizes.
Kettő között tudod mi a különbség ?
itt a faluba szigeteltek úgy vályogházat , h fél méterre a talajszint felett a falba vízszintesen vágtak csíkot és oda tettek be szigetelő anyagot , de h mivel szigeteltek azt nemtom .
A kőzetgyapot mióta víszigetelő anyag?
Meg kell találnod azokot, amiért nedvesedik.
Nagyon sok minden okozhatja, látatlanban nem lehet erről vélemény alkotni.
Sziasztok senki nem kérdezte eddig meg milyen alapú a ház . Ha vályog akkor azt tilos lenne szigetelni. Max ha nagyon nagyon szeretné a tulaj akkor kőzetgyapottal az pedig nem olcsó.
Az eps t el kell felejteni sőt én be is tiltanám mert éghető anyag valamint nem páraáteresztő..
A kőzetgyapottal ellentétben.
Viszont ha műanyag ablakok vannak akkor rend szerint elfelejtik a szellőzőt vagy le vakolják beépítéskor.
Első sorban azt kellene megtudni ,hogy kintről befele jön a nedvesség vagy bentről kifele mert nem mindegy valamint nem lenne rossz tudni a hát szerkezetét sem
Nálunk azóta penészedik a fal amióta le lett szigetelve és új műanyag ablakok vannak :(
Még ez nem volt soha nem penészedet a lakás .
Én sima hypoval szoktam be fújni és az jó pár hétig eltünteti és sokat szellőztetek .
Nekunk is peneszesek voltak a falak, de leszigeteltuk kivulrol. Nagyon draga volt, viszont megerte, mert azota eltunt a penesz mindenhonnan.
Milyen meleg van a szobában? Mert a nedves falnak száradnia kell szerintem. Külső szigetelés a megoldás és a meleg.
Nekünk is vizes a ház,és sajnos penészedik is :-(
Régi vályogház a miénk.A férjem amikor megvette 2007-ben akkor kicseréltette az ablakokat,új műanyag nyílászárókra.Utána kezdett nagyon nedvesedni a ház...Mert az új ablakok lezárják a hideg bejövetelét,belül meg van a meleg.
Meg a mi házunk olyan rosszul van megépítve,hogy nincs alapja,és alulról is jön fel a nedvesség :-(
Az akvárium szerintem nem játszik szerepet, inkább a szigetelés hiánya.
Az alap felett szigeteles van?
Allitolag a muanyag ablakok-ajtok mellett is nedvesedik a fal, ha raadasul a festes is muanyagalapu. mert nem lelegeznek, szelloznek a falak.
Egy kis segitseget szeretnek kerni. Benedvesedtek a falak, pedig allandoan szelloztetunk, futunk, paratlanitot is provaltunk legalabb ot fajtat. A nedvesseggel penesz is jar. Igaz akvarium van a szobaba, de az allandoan le van zarva. Mit tehetek ez ellen?
Nedves falak ellen mit tehetek?
További ajánlott fórumok: