Narancsos szegfűszeges sertésszűz recept
A Narancsos szegfűszeges sertésszűz hozzávalói:80 dkg szűzpecsenye
8 db narancs
2 dl narancslé
3 kanál cukor
1 csipet só
1 csipet mézeskalács fűszer
2 kanál keményítő
3 kanál méz
1 csipet őrölt szegfűszeg
olaj a sütéshez
A Narancsos szegfűszeges sertésszűz elkészítési módja:
A szűzpecsenyét szeleteljük fel, és ütögessük meg, majd fűszerezzük be. A narancslevet forraljuk fel a cukorral, a szegfűszeggel, a mézeskalácsfűszerrel. Adjuk hozzá a kockára vágott narancshúst, majd addig főzzük, míg a narancshús szét nem esik. Sűrítsük be keményítővel, és pár kanál mézzel, majd botmixerrel turmixoljuk sima állagúra. A serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük meg benne a szűzérméket. 4-5 perc alatt, időnként megforgatva, süssük készre. Tálaláskor, vonjuk be a mártással a hússzeleteket. Köretnek burgonyafánkot vagy párolt rizst adunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. jan. 6. 22:20
A narancsos szegfűszeges sertésszűz elkészítési módja és hozzávalói.