Lencsesaláta gombával recept
A Lencsesaláta gombával hozzávalói:90 g lencse
500 ml forró víz
300 g gomba
2 gerezd fokhagyma
2 csipet chili pehely
3 evőkanál olívaolaj
0.5 db citrom leve
só
bors
A Lencsesaláta gombával elkészítési módja:
A lencsét a vízzel és pár csipet sóval felrakjuk főni egy edényben. Időnként megkevergetjük, ha szükséges, akkor öntünk hozzá még vizet. (kb 20-25 perc alatt puhára főzzük) Miközben fő a lencse a gombákat felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdjük megpirítani a gombaszeleteket. Kb. 10 percig pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet Pár perc után hozzáfacsarjuk a citrom levét, adunk hozzá még kevés olívaolajat és borsot, pici sót, majd hozzákeverjük a lencsét is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. jan. 2. 23:57
A lencsesaláta gombával elkészítési módja és hozzávalói.