Napirend változtatás! Milyen tapasztalataitok vannak? (tudásbázis)
Az apukával való sétálás igazából a kellemes összekötése a hasznossal.
Egész nap ketteseben vagyok a kicsivel, játszunk, "beszélgetünk". A sétálás pedig kikapcsolódás, pihenés -ahogyan írtad. Főleg egy 3 hónapossal. Ő közben a fákat nézi és tök izgatott lesz tőlük, hangosan magyaráz, majd lenyugszik, az öklét rágcsálja és néha elalszik.
Én pedig közben végre tudok egy jót beszélgetni a férjemmel. Egy felnőttel, akit ráadásul nagyon szeretek! :)
Itthon is lehet beszélgetni, viszont, ha a szabadban vagyunk, akkor csak egymásra koncentrálunk. Nincs mosogatnivaló, teregestés, rendrakás... Csak Mi -hárman! :)
Köszönöm a hozzászólásokat, lányok!
Ma már az új rend szerint csináljuk a dolgokat.
Én igazából nem szoktam érteni, hogy hogy tudja azt mondani egy anyuka, hogy unalmas a sétálás a babával. Sógornőm is inkább megvárja míg a tesóm hazajön a munkából, és utána közli hogy menjenek sétálni (pedig apuka kissé ki van nyúlva az egész napos munkától). Én még soha nem unatkoztam sétálás közben a 10 hónapos unokaöcsimmel. Én beszélek hozzá, most, hogy nagyobb így mutogatok neki dolgokat, meg magyarázok. Szóval nem csak tolom, aztán elvan. Ha meg elalszik, akkor kicsit legalább én is pihenek... a sétálás is lehet pihenés az anyukáknak (feltéve, hogy csendes helyen tud sétálni, nem autók meg miegymás között) :)
Amúgy rendszer unokaöcsimnek is van, de attól függően, hogy hogy alszik el, ez csúszhat neki. De szerintem nyugodtan lehet korábbra tenni a sétát... nem kell sok idő és akkor meg azt szokja meg. Elég alkalmazkodóak a kicsik:)
:)) igen, az vicces, a lányomnak is csikis a tenyere is meg a talpa is. :)
Rebus 8,5 hónapos és még sosem volt olyan, h az esti lefekvéstől a reggeli felkelésig aludt volna egyhuzamba... A "legdurvább" az volt, amikor azt hiszem 5:15kor ébredt először (este 10 körül alszik +- fél óra).
De szerintem sem fogja összezavarni a kicsit, ha másskor sétáltok. Engem inkább az aggaszt, h ha korábban megyünk, Apa nem tud velünk jönni, mert még dolgozik, egyedül meg (még) tök unalmas...
Andris 3 hónapos.
Egyébként fürdés előtt szoktam maszírkázni, olajjal. Épp tegnap mondtam a férjemnek, h úgy viselkedik közben, mintha "vuduznák", csikis. Amikor a tenyere vagy a talpa következik, azt csípi.
A te babád mennyi idős?
hát ezt a luxust féltsd is!! :)
sztem vidd le simán és kész. A fürdés önmagában szerintem lazító hatású, nyugtat, kikapcsol, és szerintem, mint ilyen, lazít. De ha ez nem elég, próbálkozhatsz babamasszázzsal, vagy fürdetés után (ha bírja a bőre), bekenni krémmel a kis testét. Ez is ellazíthatja.
Egyébként pont tegnap gondolkodtunk mi is, h kénytelenek leszünk korábban levinni majd (nálunk 6-7 között szokott lenni a séta), mert a sötétben kószálást nem fogja élvezni télen...
mennyi idős a babád?
Jól mondod!
Bár napközben sem ártana neki egy rendszer,mikor van kaja,alvás ilyenek.
(A kicsi nálam ilyenkor mindig alszik.:)van 2 órám csendben.:))
A séta meg ilyenek,ahogy érzed,Szerintem a babóca nem a vekkert fogja nézni,hogy előbb mentek sétálni.:)
Lazán vedd a dolgokat!ugy könnyebb:)
Nos, napirendünk 18:00-06:00-ig tart.. :)
Szóval 18:00 körül kaja. 19:00-20:00-ig séta. 20:15-füri. 20:45 vacsi. 21:00-21:30-ig altatás, aztán alvás 06:00-ig, jobb esetben 07:00-ig.
Napközben úgy vannak a kajálások, alvások, ahogyan szeretné -ha éhes eszik, ha álmos alszik (van, h 4 órát egyhuzamban).
A "gondom" az, h az esti sétát szeretném áttenni 17:00-18:00-ig, vagy 18:00-19:00, mivel egyre korábban sötétedik.
Hogyan fogjak hozzá? Vagy ne tököljek, vigyem le új időpontban és kész?
És kérdés az is, h nem e pörög fel, ha a fürdés előtti órában játszunk vele, nem pedig lazító séta van?
Igazából az átaludt éjszakákat féltem... ;)
Arra számítottam, h vagy 1 éves koráig nem lesz olyan éjjelem, h ne keljek fel. Erre a legnagyobb meglepetésemre 2 hónapos korától végigalussza az éjszakákat! Féltem a luxust! :)
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Szerintetek meddig lehet elviselni, ha egy férj nem tud elfogadni olyannak amilyen vagy és mindig meg akar változtatni?
- Milyen a külsőd, és min szeretnél változtatni a leginkább?
- Milyen lenne a te ideális világod? Mi az, amit meghagynál és mi az, amin változtatnál a jelen helyzethez képest?