Nálatok hogy zajlik az anyák napja? (beszélgetés)
Nálunk sem nagy ünnep.
A fiammal szoktam közös programot csinálni. Azaz ő talál ki valamit. Általában mekizünk, cukrászdába megyünk, kávézóba, stb.
A nénikéimnek szoktam fb-n írni egy köszöntőt, temetőbe nem megyek ki anyukámhoz, de gondolok rá. Igaz, sokszor gondolok rá enélkül is.
Temetőbe viszünk virágot.
Gyerekem többnyire telefonon köszönt fel, mert nem lakik itthon, hosszasan beszélgetünk mindenféléről. Örülök sikereinek, mindig megállapítjuk, hogy ő adott okot a mai napra :)
Nagyanyáim egyáltalán nem igényelték a felköszöntést.
Még élt anyukám, anyák napján vettem krémest és valami jobb italt, megettük ill. megittuk.
Tkp most is veszek fr krémest és nekem tetsző italt, rpl tojáslikőrt , csak az a varia, hogy a fiammal fogyasszuk el. ÉS a temetőbe viszünk virágot.
Nem spilázzuk túl, csak anyukám igényelte, emlékeim szerint sem édesapám sem a férjem soha nem tettek emlitést róla, Nekem nem is hiányzik, u.úgy, mint a nőnap sem.
( én a krémes és a tojáslikőr miatt várom, más napokon ilyesmit nem veszünk )
Tulajdonképp nem zajlik:) Felköszöntenek és slussz.
Kimegyek a temetőbe,anyuhoz és anyósomhoz.
Kimegyek a temetőbe.
Anyósomnak veszek virágot ès elküldöm neki.
A gyerekem pedig szóban felköszönt.
Én nem kerítek ennek ekkora feneket. Jobb esetben az ember az év egészében próbál a szerettei kedvére tenni.
Persze felköszöntöm anyámat, meg a gyerek is engem, de én kimondottan nem tartom semmire amúgy ezeket a "kötelező" köszöntéseket, ahogy a nőnapot/valentin napot/karácsonyt sem.
Bármikor látok valamit, amiről úgy gondolom, hogy örülne neki valamelyik családtagom, azt megveszem nekik, virágot meg simán veszek csak úgy is anyámnak/nagymamámnak és magamnak is, ha meglátom, és megtetszik, vagy tudom, hogy neki tetszene.
Ebédet meg annyit főzök nekik, hogy ezalapján állandóan anyák napja van :)
Nem szoktam sütni-főzni ilyenkor, meghívott vendég vagyok az iskolai anyák napjára.
Az unokáim lepnek meg valami saját készítésű kis ajándékkal.
Mi ilyen egyszerűen ünnepeljük az anyák napját.
Milyen szokott lenni nálatok az anyák napja? Ti süttök-főztök, vagy a család átveszi a feladatot?
Idén hogyan lepitek meg az anyukátokat és rátok vajon milyen meglepi vár?
További ajánlott fórumok:
- Miért kell akkor is anyák napját ünnepelni, ha nem szeretem anyukámat? Ha nem érdemli meg!
- Anyák napjára versek, idezetek
- Kinél hogy zajlik az anyák napja?
- Hogy zajlik nálatok a reggel? Hány órakor kelsz ill, ébreszted a gyerekeket ha viszed őket oviba, isibe?
- Szilveszterkor és újév napján mi lesz nálatok a menü?
- Nálatok hogy zajlik egy hajvágás, kb. 3 éves gyermeknél? :-)