Nálatok hogy zajlik egy hajvágás, kb. 3 éves gyermeknél? :-) (beszélgetés)
Sziasztok!
Nálunk is minden ok. igaz mi már 1 éves kora előtt vittük ismerős fodrászhoz és nem volt gond mondjuk előtte,már lelkiekben felkészítettem,h hova visszük mi fog történni hasonlók!
Szia! Az én fiam is 3 éves.
kipróbálhatta milyen hangja van a gépnek. ölembe ül, és a rosszat fogja!
Az én fiacskám már 5 éves és büszkén ül a fodrász székében.
Másfél évesen vittem először fodrászhoz, beígértem neki egy kinder tojást, ha végigüli, vágás közben pedig cukorkát kapott, így elviselte, a dolgot.
Aztán én is vettem egy hajnyírót és 1-2 éven át otthon vágtam, szintén jutalom ellenében.
Lánykám 1 évesen volt először fodrászná., mert egy lányfrizurát nem olyan egyszerű megcsinálni....első 2 alkalomnál sírás volt, hiába igértem bármit....
Most 2 éves és boldogan megyünk Ági nénihez, vágás alatt pez cukorkát eszeget és ügyesen tartja a fejét :))
Az evés jó elfoglaltság, nem arra figyel, hogy mit csinálsz a hajával!
Vagy adj kezébe valami nagyon izgi, de számára elérhetetlen dolgot :számológép, telefon, valami kütyü.
Lehet énekelni vagy épp a kedvenc meséjét nézze közben.
Én simán le tudtam vágni a csemetéim haját.
Amúgy az a tapasztalatom, hogy a gyerekek idegennek nem mernek úgy hisztizni, nyafogni, mint otthon anyunak. Meg a hely sem mindegy: csináltam frizurát kislánynak otthon, ahol alig bírtam befejezni, mert nem maradt nyugton, és ugyanez a gyerkőc nálam úgy végigülte a hajvágást, mintha odaragasztottam volna a székhez.
Az én fiamnak, amikor ilyen kicsi volt csak egy módszer vált be, ha hajvágá után a fodrász picit bezselézte a haját (este úgyis meg kellett mosni). És persze dicsérgetni kellett, hogy milyen jó lett a frizurája, milyen nagyfiús, hogy be van zselézve. Milyen ügyes, hogy hagyta levágni.
Az első egy-két alkalommal még volt bírkózás, utána már egész jól tűrte. Várta, hogy mikor zselézi már be a néni a haját.
Az én hajamat sem lehetett vágni, még idősebb koromban sem, pedig akkor már a térdemig ért. :))
Öcsémnek is nehéz volt, de hogy ne nézzen ki úgy mint egy kislány, azért Anyu néha megküzdött vele. Jutalmakat kapott. Hajnyírógéppel vágta Anyu a haját és minden sikeres nyírási mozzanat után kapott tesóm egy cukorkát vagy más édességet, ha pedig kész lett a mű, kapott egy doboz kisautót. (jah, mondjuk akkoriban még nem voltak ilyen veszett játékárak)
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?
- Hogy zajlik nálatok a reggel? Hány órakor kelsz ill, ébreszted a gyerekeket ha viszed őket oviba, isibe?
- Nálatok hogy zajlik az anyák napja?