Nagyszülői jogok! (beszélgetés)
Szerintem nagyon sokat nem lehet tenni, hisz ő az anyja. Max. a Gyámhivatalnál kellene érdeklődni lehetőség után, de nem hiszem hogy segítő készek lesznek. Sajnos tegnap jöttem rá énis, hogy azt csinálják meg, amit mondok nekik. A gyámhivatalnál azért írt tegnap jegyzőkönyvet a pasi, mert én mondtam neki, hogy jegyzőkönyvbe szeretném vetetni a mondanivalómat.
Elkellene mondani nekik ezeket a kicsapongásait, és tanuk kellenek bizonyítani a dolgokat, aki nem családtag, mert az elfogulatlanul tud nyilatkozni.
Sziasztok!
Röviden a történet: Sógornőm 16 évesen terhes lett és a most 3,5 éves kisfiút szeretné elvinni magával.
A kisfiút születésétől anyósomék nevelik, ő nem igazán foglalkozik vele.Minap azt mondta hogy az anyja nem az anyja, és ezt teljesen magától, hazafelé menet,de azért hiányzik neki, ahogy mi látjuk.
A nyáron gondolt egyet és lelépett az akkori pasijához.6 hét után sírva könyörgött hogy fogadják vissza, megtörtént.Aug-ban a gyámhivatallal történt beszélgetés után anyósom neveli hivatalosan a kisfiút.De már akkor is a sógornőm mellett ált a gyámhivataltól kijött nő, anyósomék voltak a rosszak...
Most az történt hogy 12-én lelépett egy hapsival, és eszébe se jutott beszélni vagy meglátogatni a fiát.Szilveszterkor hajnal 1-kor telefonált hogy szeretne boldog új évet kívánni neki.Mondtuk, hogy volt karácsony is...De a lényeg hogy most azt mondta hogy hazajön, és el akarja vinni a gyereket.Semmit nem tudunk hogy milyenek egyáltalán, vagy hogy hová vinné.Egy ismerős mondott pár szót róluk de az nem túl jó.
A kisfiú viszont inkább lenne jó helyen a nagyszüleinél...
Mit tegyünk?
Most várjuk a pszichológusi vizsgálat újabb időpontját, mert ma lett volna, de a nagy lányom beteg lett, így kértem tűzzenek ki újabb időpontot.
Most 31.-én elvitték a szüleim, és 2.-án este 6-ra hozták haza. Egy kis idő múlva feltűnt, hogy pirosak a szemei, és amikor megnéztem a homlokát, akkor vettem észre, hogy csupa láz. Mikor megmértem neki, akkor 38,5 fokos láza volt. Akkor mondta a lányom, hogy már elsején is mérte a nagyanyja a lázát, mert akkor is forró volt a homloka. De gyógyszert nem adtak neki, és orvoshoz sem vitték el.
Nos, most ott tartunk, hogy március óta van láthatási joguk, minden hónap elős páros hetén péntek este 6-tól vasárnap este 6-ig. A volt férjemnek meg 2 hetente, a páratlan héteken szombat reggel 9-től vasárnap du. 5-ig. A volt férjem nem foglalkozik szintén a gyerekkel, nem is jön érte. Miután a szüleim beadták a Gyámhivatalhoz a láthatási kérelmet, apám azzal kezdte, hogy anyámnak VOLTAK alkohol problémái. Ezzel is kivédve, hogy én ezzel fogom kezdeni a láthatásuk elutasítását.
A Gyermekjóléti Szolgálatot is ránk küldték, hogy verjük a gyereket, meg veszélyben van nálunk. A családsegítő most védelembe vételi tárgyalást kezdeményezett a Gyámhatóságnál. Felvonultattam 6 tanút: a férjemet, a volt szomszédjainkat egy fiatal párt, akikkel összejártunk, a volt védőnőnk és a mostani, mert elköltöztünk közben (vettünk végre egy saját lakást), és az osztályfőnökét a lányomnak.
Sajnálom!:-(
Tudom mit élsz át,és nagyon rossz.Nem tudom mit lehetne tenni,én is nagyon nagyon tehetetlen vagyok.Mert nekem azt mondták a bíróságon,hogy ha a gyerek kint van egy hétvégén,az idő alatt nem fog éhen halni és majd itthon pótolják!Felháborító....
Gond rengeteg van sajnos, és ezért érdekelne minden ezzel kapcsolatban.
Sajnos a gyerekkel nem törődnek igazán, de szeretni tudom, hogy szeretik; közben meg felhasználják ellenünk, hogy bosszantsanak minket. Hazugságra, titkolózásra buzdítják, különböző dolgokat erőszakolnak rá. Sajnos a szüleimmel már régóta rossz a kapcsolatom, főleg anyám italozása és megnyilvánulásai miatt. Számomra a húzásaik miatt meghaltak a szüleim! Túl sok mindent kellett elviselnem tőlük, és belefáradtam abba, hogy bizonygassam nekik, hogy jobb ember vagyok, mint ők, vagy jobb szülő, mint ők! Egyszerűen le akarom zárni minnél gyorsabban egyszerűbben a dolgainkat!
Amennyiben a gyermek tekintetében a szülői kapcsolattartás mellett nem „zaklatásszerű” a többlet kapcsolattartás biztosítása, úgy törekedni kell a nagyszülővel való kapcsolat fenntartására.
A nagyszülő kapcsolattartási joga a kötelező szülői kapcsolattartással szemben csak lehetőségként merül fel.
Döntő hatóságok:
* Bíróság
* Gyámhatóság
Bármely fél kérelmére!
Kapcsolattartás formái:
* Folyamatos (rendszeres időközönként ismétlődik, alkalmanként 48 óra)
* Időszakos (rendkívüli, évente 1 hónap, kivételesen hosszabb is lehet)
A gyermeket nevelő szülő vagy más személy köteles a zavartalan kapcsolattartást biztosítani!
E kötelezettség megsértése a gyermekkel kapcsolatos jogviták eldöntésében döntő jelentőséggel bír.
A gyámhivatal indokolt esetben –ha az a gyermek érdekét nem veszélyezteti - előmozdítja a szabadságvesztésben, illetve előzetes letartóztatásban lévő szülőnek a gyermekével való kapcsolattartását.
amenniyben a nagyszülő normális életvitelt folytat, minden további nélkül kezdeményezheti a gyámügynél az unokák láthatási jogát ...
a törvény ugyanúgy jogot ad, mint az elvált társnak..
További ajánlott fórumok:
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Nyaralás nagyszülőkkel
- Mit szolnál ahoz, ha 3 éves szoba tiszta gyerekedre a nagyszülő csak azért ad éjelre pelenkát mert félti az ágyát?
- Természetes dolog, ha a gyerek rajong a nagyszülőkért és a szülőket elutasítja, ha velük van?
- Meddig mehet el egy nagyszülő? Mennyire van joga beleszólni a gyerek körüli dolgokba?
- 3 éves gyerek láthatása, nagyszülői jogok