Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Nagypapám keletlen krumplilepénye recept

Nagypapám keletlen krumplilepénye recept

A Nagypapám keletlen krumplilepénye hozzávalói:
# 6 nagy krumpli
# só
# bors
# liszt
# 1 tojás
# ételízesítő
# fokhagyma
# kacsazsír


A Nagypapám keletlen krumplilepénye elkészítési módja:
A krumplikat megpucolom, megmosom, és amin a zsemlét is szoktuk azon lereszelem. Teszek bele lisztet, 1 tojást ütök bele, megsózom, borsozom, ízlésem szerint megszórom ételízesítővel. Majd jól összekeverem, beleteszem a lisztet, hogy normális tésztajellegű legyen. Ezután fogok egy tepsit, amit jól bekenek zsírral, és beleöntöm a masszát. Kicsit megszurkálom a tetejét, majd beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg jó lesz az oldala, majd megfordítom. Körülbelül háromnegyed óra alatt szépen megsül mind a két fele. A fokhagymát lenyomom, majd egy kis sós kacsazsírral összekeverem és ráteszem a tetejére.

Megjegyzés:
Nem valami fogyókúrás étel, de isteni finom. Ha nagypapám csinálja, 5 perc alatt elfogy.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A nagypapám keletlen krumplilepénye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook