Nagypapám keletlen krumplilepénye recept
A Nagypapám keletlen krumplilepénye hozzávalói:# 6 nagy krumpli
# só
# bors
# liszt
# 1 tojás
# ételízesítő
# fokhagyma
# kacsazsír
A Nagypapám keletlen krumplilepénye elkészítési módja:
A krumplikat megpucolom, megmosom, és amin a zsemlét is szoktuk azon lereszelem. Teszek bele lisztet, 1 tojást ütök bele, megsózom, borsozom, ízlésem szerint megszórom ételízesítővel. Majd jól összekeverem, beleteszem a lisztet, hogy normális tésztajellegű legyen. Ezután fogok egy tepsit, amit jól bekenek zsírral, és beleöntöm a masszát. Kicsit megszurkálom a tetejét, majd beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg jó lesz az oldala, majd megfordítom. Körülbelül háromnegyed óra alatt szépen megsül mind a két fele. A fokhagymát lenyomom, majd egy kis sós kacsazsírral összekeverem és ráteszem a tetejére.
Megjegyzés:
Nem valami fogyókúrás étel, de isteni finom. Ha nagypapám csinálja, 5 perc alatt elfogy.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. dec. 9. 16:59
A nagypapám keletlen krumplilepénye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.