Pontyragu puliszkagombóccal recept
A Pontyragu puliszkagombóccal hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
# 60 dkg pontyszelet
# 2 evőkanál olaj
# 1 evőkanál liszt
# A raguhoz:
# 10 dkg húsos szalonna
# 1 kis fej hagyma
# 10 dkg piros húsú paprika
# 5 dkg gomba
# 5 dkg savanyú uborka
# 1 teáskanál tárkony
# 2 dl tejföl
# A puliszkagombóchoz:
# 2 dl tej
# 3 dkg vaj
# 15 dkg kukoricadara
A Pontyragu puliszkagombóccal elkészítési módja:
Előkészítés: A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az uborkát karikákra vágjuk. Elkészítés: A halat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük. Tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékban kipirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk kicsit. Végül rátesszük a paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, az uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, és összepároljuk kíméletesen 5-6 percig, ha kell pici vizet, vagy fehérbort lehet aláönteni.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag körettel: 532 kcal
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. dec. 5. 19:04
A pontyragu puliszkagombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.