Nagyon száraz a kezemen a bőr.Mit javasoltok? (tudásbázis)
Éjszakára olajos kenőcs és rá a "hajfestőkesztyű".
Egyszerű, nekem bevállt, próba-szerencse!
www.akamuti.co.uk- es ahogy Kata irta, ok tenyleg kivalo minoseget forgalmaznak!
Magyarorszagon ha a finomitott shea vaj is megfelel, a L'Occitane-nak van 100%-os, de annak nincs az a jellegzetes kakaos illata, mint a finomitatlannak es feher szinu.
Ezen kivul szaraz borre van meg egy 100%-os tisztasagu kreme ugyanennek a cegnek, a Baba-Mama krem (ezzel epillalast kovetoen 1 nap alatt eltuntethetoek a tortura nyomai).
Ugyan supin, én is 55 vagyok! Ismered Te is a régifajta háziszappanokat, ezeket nem boltban árulják, hanem léteznek /legalábbis a mi városunkban még van/ szappanfőzők, ahova mindenféle zsiradékot összegyüjenek, s abból készítik a szappant. Ha nem viszel zsiradékot, akkor is lehet vásárolni, de nálunk a piacon is árulnak nénik-bácsik 1-200 forintért, nézz szét Te is a környékeden.
Shea-vajat én találtam egy internetes portálon, ami valóban isteni bőrápoló, de annak az alkalmazásával sem árt védeni előtte a kezed!
Megelőzni mindig könnyebb a bajt, mint orvosolni.
4000,- ért kínál 20 dekát.
Ma már nagyon jó minőségű gumikesztyűket árulnak, amiknek különböző bevonatok vannak a belsejében. Persze nem lehet őket több óráig használni, de ki akar annyi ideig mosogatni???
Én általában a Tesco-ban, vagy Dm-ben, Rossmannban vásárolom Őket. A jó minőségű nem túl olcsó, de megéri, abba nem fog beleizzadni a kezed.
A babaszappan szintén a pipereszappanokhoz tartozik, ne használd.
Supin,
probald ki a shea vajat a kezedre (is). Babapopsi puhasagu lesz tole a borod...
Én azt hallottam, hogy este lefekvés előtt kell bekrémezni jó vastagon és felvenni egy cérnakesztyűt éjszakára.Elég kényelmetlen de hátha segít neked is.Nekem az esküvőm előtt bejött:-)
( az én kezem is folyton száraz-igaz nem is nagyon kímélem.)
A kéz kiszáradását még egy dologgal meg lehet előzni: hagyományos háziszappanal kell kezetmosni, ez kimaradt 3. hozzászólásomból.
Próbáljátok ki, egy idő után nem igényli a kéz bőre a krémezést.
Sajnos, manapság hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy jobbak a modern tisztítószerek /pipereszappan, tusfürdő, folyékonyszappan,habfürdő/, de ez csak a kozmetikai ipar reklámfogása, bolondok lennének reklámozni a háziszappant, kihangsúlyozva annak hasznos, jó tulajdonságait!
Egy másik fórumon már írtam én is erről, ott valaki azt kérdezte, hogy szappant vagy tusfürdőt használjunk-e?.
Csak a háziszappan képes arra, hogy láthatatlanul eltávolítsa az egyébként is leválni készülő hámréteg cserepes lemezkéit, míg a tus- és habfürdők csak visszasímítják a bőrre, így egyre vastagabb szaruréteg képződik, amit azután nem győzünk krémezni.
A krém viszont nem tud feszívódni a megvastagodott szarurétegen át, csak a felszínen hat. Egy ideig úgy érzed, hogy hat, de egy idő után kenheted újra.
Az idősebbek visszagondolhatnak arra, hogy a 70-es évek előtt nem is hallottunk testápolóról, nem volt rá szükség, mivel nem forgalmaztak habzó fürdőszereket! Azóta kell ennyire kenni a bőrünket, amióta így elkényeztettük magunkat, persze, jól el is rontottuk, amit a term. alkotott.
Jól elkanyarodtam a kéz problémától, de ez az egész téma összefügg, és még nagyon sokat lehetne róla beszélni.
Szakmabeli vagyok, higyjétek el, jót akarok Nektek.
Szia!
Hmv tanácsát mindenképp betartanám. Nagyon sokat számít, hogy nem csupasz kézzel nyúlkálsz a tisztítószeres vízben.
Sajnos az én kezeim is hajlamosak a kiszáradásra. Sokszor olyan rossz állapotban voltak, hogy teljesen kirepedeztek, véreztek, fájtak. Szerintem ha nagyon szárazak a kezeid, menj el orvoshoz. Nekem annak idején gyógyszertári krémet írt fel, ami elég gyorsan segített, ráadásul olcsóbb is volt, mint a boltban kapható márkás krémek.
És kend rendszeresen a kezeidet, napközben is. nekem a lakás különbözõ pontjain vannak krémek, hogy mindig kéznél legyen :) Lehet kapni kesztyüket is, amiket éjszakára a bekrémezett kézre kell húzni (bár ezt még nem próbáltam).
nekem az ujjaim között szokott nagyon durván kiszáradni, sokszor olyan, mintha boxoltam volna valakivel :D
én ezt szoktam csinálni: bármilyen radírral (test/arc) jól ledörzsölöm a kezem, ezalatt puhul, de van amikor többször is és utána gazdagon bekrémezem
10 perces művelet és utána pihipuhika lesz!
Kedves supin!
Elsősorban próbálj hozzászokni a gumikesztyű használatához a házimunka során. Ha megóvod a kezed a különböző ártalmaktól /mosó-, mosogatószer, kertimunka/, sokkal könnyebb lesz utána ápolni.
Hidd el, nehéz, de meg lehet szokni.
Tehát fontos a kéz védelme, utána az ápolás!
További ajánlott fórumok:
- Ovódás kislányomnak mit adhatnék immunerősitőként, és száraz köhögésre mit javasoltok?
- Milyen ajándékot javasoltok újszülöttlátogatónak, ha nagyon nincs eleresztve, de szeretne örömet szerezni?
- Csúnyán begyulladt a körömágyam a kezemen, dagadt gennyes és nagyon fáj. Valaki járt már így?
- Zsíros tövű, száraz végű a hajam. Mit javasoltok?
- Nagyon sokat fáj a hátam. Mit javasoltok?
- Mióta ilyen meleg van, a lányom nagyon izzad, és ciki, de nagyon büdi a haja, fejbőre. Pedig mosom a haját reggel-este.Mit javasoltok rá?