Nagyon fáj a nyakam hátul, a biccentőizom, mit tegyek? (tudásbázis)
Nézd meg a vérnyomásod nem magas, vagy alacsony-e?
A nyaki gerincedre vigyáz, ne masszírozza akárki, veszélyes játék, aki nem ért hozzá csak annak engedd meg,ha véletlenül egy sérv alakult ott ki netán,akkor vigyázni kell rá nagyon.
Valószínű sima elfekvésről van szó. Már írtak itt páran tanácsokat, nekem ilyenkor a meleg tesz jót, a meleg lazítja az izmokat, és Fastum gél. De ami nekem jó, lehet másnál nem jön be, ezért, ha nem múlik fájdalomcsillapító hatására sem, holnap menj el orvoshoz. Jobbulást!
A biccentő izom elől van. A nyak aljának kb a közepétől indul kétoldalt a fülig.
De ez mindegy is. Biztos csak elfeküdted, ha egyébként nem szokott fájni. Én elmennék az ügyeletre és kérnék egy koktélt:) Lidocain+mideton+algopyrin. ezután meg kell próbálni normálisan mozgatni a nyakat, mert a legnagyobb baj ilyenkor, hogy a fájdalom miatt nem merjük mozgatni és az egész nyakunk begörcsöl, ami még nagyobb fájdalmat okoz.
Ha esetleg otthon van a fentebb említett gyógyszereid, akkor beszedhetnél azokból. Én nem javaslom azokat a krémeket, amelyek melegítenek (rictofit és társait), mert van aki nem bírja, hogy olyan közel a fejénél ilyen érzése legyen. A férjem konkrétan elájult egy nicoflexes kenéstől, aztán meg hányt is. Ha kenni akarod, akkor inkább fastumgél.
Flectorpor lenne a legjobb és az ilyen krém is nagyon jó, de azt hiszem a por az vényköteles.
Vérbőséget okozó krémmel próbáld maszíroztatni.
A melegítés is hasznos lehet egy elalvásnál, ami egész sokáig is tud fájni.
Viszont, tekintve, hogy sok napos ünnep jön, lehet mégsem ártana egy orvossal beszélni.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Nagyon szeretnék egy édesapát, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a párom ritkán iszik, de akkor nagyon?
- Már nagyon kezdek kikészülni, mert nincs párom. Mit tegyek?
- Nagyon sok diétát probáltam de sikertelenül. Folyamatosan éhes vagyok, mit tegyek?