Nagyobb helyet szeretnénk... Építeni vagy készbe menni, esetleg átalakítani éri meg jobban? (tudásbázis)
Mi is kényelmes lakásból mentünk, kimondottan a kert miatt. Korunknál fogva készbe. Nagyon bejött.:))
Na, hogy döntöttetek?
Felénk irreálisan drága a felújított a felújításra váróhoz képest. Felújítás után sem lesz a végösszeg annyi, mint amennyiért árulni próbálják. Arról nem beszélve, hogy a legtöbb felújítást nem szakember végzi, így javítani is kell. Vagy éppen nem az ízlésünknek megfelelő.
Ha hirtelen kell költözni marad a felújított, ha van hol lakni még tart a felújítás lehet "romot" venni.
Csak akkor tudnék beköltözni, ha már teljesen kész. Felújítás közepén képtelen lennék élni.
Ha szabad beleszólnom...
Az új ház épitést megszigoritották eléggé, viszon a CSOK hatására valami változás jön az engedélyeztetésben. Tervek felelős épitésvezető, szakemberek és ha jól tudom e-naplózás is kötelező + számla mindenröl
A felúsitás, jobb szerintem, ha egy megfelelő alapú és falazatú házat szúr ki az ember, sőt vannak jó áron felújitottak is, persze területtöl függ
Záhonyban most adtak el egykétszintes 100 valahány m2-es több mint 5 szoba, óriási kerttel 12,7millióért
Ugyanakkor pl csepelen olyan szakdt félig vályogházakat hirdetnek csatorna -gáz az utcán 14-16millióért, kiröhögöm őket és ott van mindenhol hogy CSOK
Az is kérdéses hogy sajátkezüleg ki mit tud megcsinálni
Hirdetik hogy villany felújitás is volt, de látom a képeken hogy bizonyára vagy 15 évvel ezelött
Én egy nagy üzlethelyiséggel szemezek mostanság
Amit nem tudok megcsinálni, ha kell az aburkolás és vizes munka. Gipszkarton fal, álmenyezet, ajtó beállitás villany munka, biztonságirács megy, persze nem egyedül, kell segédmelós.
És ami lényeg, időm van rá, de akik dolgoznak azoknak nyögvenyelős lesz ha csak hétvégén szenvednek
Tehát dönteni kell, hogy pénz és kulcsrakész ház, vagy saját belső átalakitás hétvégén, vagy fizetni a szakembereket
Hát, ami szinte tök megfelel, hogy egy helyiséget kéne cserélni összesen. Még a falszín is ok . Ez a legmeglepőbb. Mert eleve romban vagy telekben gondolkodtunk, erre szembejött egy ilyen... És most elbizonytalanodtam. Hogy nem kényelmesebb e akkor csak bemenni és kész? hiszen mi is ilyen elrendezésű alaprajzot beszéltünk építésszel pl.. De közben meg ahol vagyunk az is rom volt lakásnak, és totál mi alakítottuk ki. Így ezt a kényelmet is ismerem, hogy ha megint itt kéne ugyanígy csinálnám.
Vannak gyerekek, ahol vagyunk is elférnénk pont velük, úgy alakítottuk ki (lenne külön szobájuk hamarost ha kell suli, közlekedés nincs hozzánk kötve). Tényleg csak a kert miatt mennénk, egyszerűen nem bírjuk megszokni akármilyen szuperkényelmes a lakás. Ilyen önsorsrontók vagyunk na. Nekünk kell a kert gondja :D
Igazából valahogy félünk teljesen készbe menni azt hiszem. Hiába tűnik jónak. Pedig az a része jó lenne, hogy pár nap alatt átköltözhetnénk, és lenne kert egyből :) Azért már nem vagyunk huszonévesek.
Mi most jelenleg felújítottban élünk, és itt mindent nekünk kellett kialakítani, viszont pont ez a szép is benne..., és ha ez nem lett volna, hogy itt mindent (csempét, járólapot, parkettát, konyhát) mi választunk ki, nem lennék ennyire igényes..most viszont, hogy nagyobba kell majd költöznünk...hát megmondom őszintén, hogy fáj a szívem a kiválasztott csempékért stb...:DD Szóval ha valahová olyanba mennénk, ami kész, csak olyan lenne jó, ahol nagyon tetszenek ezek...:D Lehet viccesen hangzik. Meg hát nem tudom vannak -e gyerekek, az is számít akkor, hogy milyen az elrendezés, az is megfelel -e az elképzelésnek. Mert azért az sem mindegy hol a háló nektek, a gyerekeknek stb.
Teraszt ti is tudtok csinálni majd, az a legkevesebb.
Értelek, dilemmázol, jó kibeszélni az embernek az ilyen dolgokat, mert közben is születnek jó ötletek. Sokszor jobb, mint magadban morfondírozni.:)))
Na ez az. Ugy gondoltam nem tudunk engedni. De nézve a kínálatot van pl egy határeset ingatlan. Egyetlen dologról kéne csak lemondani a nagy teraszról. Minden más megvan.... van egy feújítandó, bővítendő is, ott nyilván van meló, de azért nyáron már ott laknánk max közben csináljuk a többi részét. Meg van egy jo helyen lévő telek is... építkezni viszont magunknak kell ha belevágunk. (Van műszaki vezető, aki vállalja) az meg lehet csak jovő nyárra jelent leghamarabb költözést... egyszerűen fene tudja. Lakni mindhárom hely ok. Belakni saját ízlésre meg mindent alakítunk. A lakást is átalakítottuk. Ez nem érv.
Igazából azt se tudom ettől a kérdéstől mit várok. Tán hogy mások leírják a tapasztalataikat bármelyik utat járták.
Abszolút meg tudom érteni. Én is kertesben nőttem fel, jópár évet laktam lakásban..elég is volt.:))) Nem nekem való.
Ha vannak kiszemelt ingatlanok, akkor érdemes lenne mérlegelni, hogy pl. ami kész van, hány éves, mit és mennyit kellene felújítani rajta. Az új mennyivel drágább, ha az. Vagy milyen és mekkora házat építenétek, ha emellett voksoltok. Ezeket kellene mérlegelni, számolgatni, az igényeiteket felsorakoztatni, mert szerintem emberfüggő is, hogy ki mit hogyan akar. Ha azért sok elképzelés van, és abból nem szivesen engedtek én az újra szavazok, mármint az általatok építtetettre. Ha tudtok engedni, jó lehet egy kész, vagy egy használt is.:)
Mi most tervezünk építkezni.
Ha belegondolsz, hogy megveszel egy régi házat és azon újítgatsz, meg átalakítgatod, sokszor nem jössz ki olcsóbban, mintha a saját igényeid szerint építessz egyet, és akkor mégiscsak egy új házad lesz, a másik meg akkor is öreg ház marad.