Nagymértékű gázképződéssel, szélgörcsökkel, stb. küzdök több mint egy éve. Olyan embert keresek, akit hasonló probléma gyötör napi szinten. (beszélgetés)
próbáld ki esténként a Ferenc József vizet! Fél deci egy pohár vízbe, megiszod, lefekszel.
Pár nap alatt nálam határozottan jobb irányba indultak a folyamatok.
Ami még biztos, hogy rendbetesz, az a vegán étrend sok barnarizzsel.
Éppen ezért írtam, hogy tudom: nem egyszerű. :)
Most is azt mondom: akik sikertelenül jártak orvos(ok)nál a tünetek miatt, keressék meg az életük stresszes pontjait, iktassák ki őket, vagy találjanak enyhítő megoldást!
Ez a köpős teszt nem igazán győzött meg, párom is elvégezte, hogy össze tudjuk hasonlítani. Össze vissza folyt mindkettőnk nyála:)
Véleményem szerint ez nem megbízható, de a candidiasis eddig a legkézenfekvőbb magyarázat, ezen el lehet indulni, úgyhogy nagyon köszönöm. Majd megírom a candida szűrés eredményét.
Szia!
Én lennék a legboldogabb, ha az espumisan segítene ezen:))
szervusztok
hasonló okból voltam beteg,végül helicobaktert fedeztek fel.2 hónap alatt kigyógyultam,de csak fél év múlva mutatja ki a vér,hogy meggyógyultál,szedtem a gyönygytablettát espuvisan,ha jól emlékszem,ezt csak ugy magamtól,mert különféle gyümölcsöktől szél képzödik.
És te nem tudod összekötni a tünetek megjelenését valamilyen eseménnyel vagy élménnyel?
Amúgy szereted az embereket? Szívesen járnál társaságba, ha nem lenne ez a probléma?
Nem lehet, hogy a folytonos magadra-étkezésedre figyelés kelt benned feszültséget, egyfajta stresszt?
Lazíts! Tojd le a tüneteket (tudom, nem egyszerű, főleg ha emberek közt kell lenned), s meglátod, már javulni fog a helyzet.
Most válaszoltad meg a saját kérdésedet, mért nem ezzel kezdted.
Candida-diéta! Ennyi.
Nem is a flórákról van szó, ha elszaporodott a szervezetedben, az ott van mindenhol. Csak ott okozza a legtöbb gondot, ahol a legérzékenyebb vagy. Szóval van, akinél csak nőgyógyászati gondokat okoz, egy barátnőmnek viszont kizárólag a beleire ment rá. Hasonlóan járt, mint te. Tényleg, mikor először olvastam, ez - vagyis ő - eszembe sem jutott. Nekiállt a diétának és nagyon rövid idő alatt helyrejött plusz csomót fogyott. Nála is puffadás volt állandóan, a pukizásra nem emlékszem, viszont az arca is fel volt már a végén püffedve, igen rosszul nézett ki. És pár év alatt sokat hízott, amit nem tudott leadni.
Ő mondta amúgy, hogy van egy otthon elvégezhető "candida-teszt". Egy pohár vízbe bele kell köpni reggel. Olvass utána.
Nem marhaság a nőgyógyászati összefüggés szerintem..
Nekem már évek óta 3-4 havonta visszatérő candidám van.. Szerintem lehet összefüggés a hüvelyflóra és a bélflóra között.
Cisztám az nincs.
Lehet,hogy hülyeség, de!
Nőgyógyásznál jártál?
Évekig nekem is volt hasonló gondom. Mindegy volt, hogy ettem, nem ettem,mit ettem.
Volt egy jó nagy cisztám,amit kikezelt a doki, meg utána egy eü. küretem is, és aztán mintha elvágták volna.
Probléma volt, nincs. Azóta sem értem.. mindenesetre én összefüggésbe hoztam a kettőt,még akkor is, ha marhaságnak tűnhet.
Más az a gázképződés, ami a szervezeten belül zajlik, és más, mikor robbanásszerűen jön ki belőled. :)
Nem bántásnak szánom, de nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen a világon, aki nem fingik óránként kétszer átlagosan "normálisan": :)))))))
Van olyan, hogy bizonyos ételeket, anyagokat nem bír a szervezet, és ha telítődik, akkor mindenféle probléma jelentkezik. Magadon is kitapasztalhatod, diétázz úgy, hogy egyszerre, egy napon csak kevés ételfélét eszel, egyre bővíted ételenként, és akkor kiderül, hogy mitől lehet. Hús, liszt, tejtermék, hülyevesek, sok minden okozhatja.
Van gyermeked? (Bocsi, nem olvastam végig minden hsz-t.)
Nekem egy jó barátnőm a császármetszése óta küszködik hasonló problémával. Ugyanúgy táplálkozik mint műtét előtt.
Azt mondja, érzi hogy a műtét óta másképp helyezkednek el ott belül a dolgok. Ez talán bizonyos szinten normális is.
Az ő esetében sincs rá magyarázat, mindent kizártak, minden eredménye jó.
Hogy érted hogy kaptál? Ki vizsgált meg?
A normix azokat a baktériumokat öli ki a vékonybélben, amiknek a vastagbélben szabadna csak lenniük. Ez a vékonybél kontamináció (tünete a túlzott bélgázképződés), amit a kilégzéses teszt mutat ki. Ezen voltam, és ezért is szedtem rostot, mert a rost is kiviszi a rossz bacikat. (nem vagyok gyógyszerpárti)
További ajánlott fórumok:
- Mi segíthett az állandó gázképződésemen? Mustármag-kúra?
- Puffadás, gázképződés, hasmenés...
- Sziasztok! Az 1 hónapos pici lányomnak szélgörcsei vannak. Tudna-e nekem valaki jó tanácsot adni, hogyan enyhíthetném fájdalmát? Köszi
- Okozhat-e egy nőnél a klíma depressziót vagy nagymértékű ingerlékenységet?
- Mit tegyek, ha nagymértékben hullik a hajam?
- Hogyna készítsem el a csicsókát, hogy ne okozzon szélgörcsöt?