Nagy alhas (beszélgetés)
Férfi? Nő? Ha nő, szült már? Mert akkor azért csak tudja ezeket. De tanulnia is kellett, hogy a hasprés jobban szétnyitja az egyenes hasizmot. De nagyon erőltetni az oldalra plankot, na az is rontja a szitut.
Én a helyedben elmennék azért egy fizikoterápiás dokihoz is, hogy megnézze, hogy nem valami tartáshiba még, ami bezavar, de úgy általában a traszversz hasizomra való gyakorlatok hatni szoktak.
Nemár, hát edzőhöz járok.... :(
Stabilizálós gyakorlatokat máig rendszeresen csinálunk. Mindgy, azért nagyon köszönöm, ezt mindenképp elmondom neki!!!
külön trénert se időm, se energiám keresni. Nekem a középsővel nyílt szét szépen keresztben hosszában, ami félig-meddig helyreállt, de különösebben nem foglalkoztat a dolog :)
Más kérdés, hogy neki is szét van csùszva, de maga a kockás has is ettől még megvalósítható (ahogy Rékánál is, hiába középen nincs összezáródva, kockásnak kockás és szült is 3x). Csak vastagabb marad az illető dereka, ha középen ott a rés a sok hasprés miatt de ez sem mindenkit zavar (Rékát szemmel láthatóan nem)
Pedig Rubint Rékának egész szép hasizma van.
Egyébként ez orvosolható helyes tornával, nem tragédia
Szét van nyílva az egyenes hasizom. Túl sokat edzel az egyenes és a haránt hasizomra, túl keveset a stabilizálókra és a traszversz hasizomra. Esetleg mindez egyszerre. Minél több hasprést csinálsz, annál jobban rontod. Ahova edzeni jársz, nem tudom, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek erre. Plusz a császárnál megbolygatják a beleket is,ami különböző letapadásokhoz vezethet, ettől is lehetsz puffadt. Mégis a legnyomósabb ok általában az,amit az elején írtam és az, hogy félreedzik magukat a nők mert rossz tanácsadóik vannak.
Nem csúsztak szét a hasizmaid?
A kórházban annak idejen valami haskötőt/leszorítót emlegettek, hogy visszamenjen a pocak.
Nekem teljesen visszahúzódott a hasam. Úgyhogy ilyen is van. Én azt mondom a genetikán múlik.
Azért ezt így nem jelenteném ki! Simán lehet kockahasa valakinek szülés után is. Amúgy nem ez a cél, csak eléggé bosszant, hogy nem tudom mi lehet az oka.
szülés után felejtsd el a kockahasat. Soha többé nem lesz olyan mint terhesség előtt, és mindegy, hogy császárral vagy simán szül valaki. Tapasztalat :)
Én is rendszeresen tornázom, már 1 éve. Nőgyógyász csinált ultrahangot, nem talált semmit. Tudom, hogy a császár miatt elernyednek a hasizmok, de elég fura, hogy mindenhol izmos vagyok, de a hasam olyan mint egy gumilabda.
Erre én is keresem a választ.
A hasam a legdurvább, bár máshonnan is van mit fogynom, de a hasam valahogy soha nem tűnik el, mintha mindig babát várnék. Pedig tornázom is.
Mitől van az, hogy már teljesen visszafogytam a szülés előtti súlyomra, edzeni járok, diétázom, de valahogy az alhasam olyan, mintha 4 hónapos terhes lennék. Terhesség kizárva. Anno császárral szültem, de valahogy mindig úgy nézek ki, mintha totál fel lennék puffadva. Tudja esetleg valaki, hogy ez mitől lehet?
További ajánlott fórumok: