Munkavédelem Magyarországon (beszélgetés)
magyarországon nincsenek ilyen volumenű vállalatok. vagy igen kevéske... és nyilván a használt anyagokról az anyavállalat intézi a kockázatértékeléseket.
azt meg nem hiszem, hogy aki ilyen cégekkel áll kapocslatban, annak bármilyen szinten is érdekes lehet kovácsjóskatéesz permetszereinek kockázatértékelése... és nyilván kovácsjoskának nem is lenne pénze, hogy téesz-e számára megvegye a szoftvert.
hiába veszi bele a munkafolyamatot, ha nem számítja bele a munkavállalót. szóval ugyanúgy hibádzik, mintha csak simán a biztonsági adatlap alapján történne az elemzés.
nyilván figyelembe veszem, hogy pl egy kézmosó folyadékot egy szakrendelőben használnak-e vagy a műtőben... meret utóbbiban jóval többször... de ennyi elég is a munkafolyamat milyenségéből.
lényegében kémiai kockázatelemzés/kockáézatértékelés lenne?
szerintem számtalan ilyen program van. eggyel több csak akkor fér el a piacon, ha tényleg szuperjó.
Nekem csak a gugli,de az is jó :-)
Lényegi infó úgyis az adatlapban van.
A kémiai kockázatbecslés minden mhelyi kockázatbecslés része.
Moi jogszabályok: 2000.évi XXV.tv,44/2000.EüM.r.Plusz az összes EU-s:REACH,CLP..
Én a kockázatelemzéseket le szoktam másolni. Átírom rajta a nevet és a dátumot és passz.
Ezek olyan dokumentumok, amit az életben nem olvas el senki.
Milyen elemzést készítesz?
Leírod a biztonságra és kockázatokra utaló mondatokat(R/S)?
Nincs ilyenre igény. Ezek olyan dolgok, amik csak hátráltatják az érdemi munkát, csak hát gyakran rászorítanak minket a hatóságok.
A lehető legrövidebb úton, legkevesebb energia befektetésével letudjuk a szükséges papírmunkát, hogy az igazi munkánkkal, és pénzkereséssel foglalkozhassunk. :)
Ertem, tehat akkor ugyannyi hangsuly van erre fektetve, akar itt pl Angliaban, vagy mas europai orszagban.
A legfobb kerdesem arra iranyulna inkabb, hogy mennyire lenne igen egy olyan rendszerre/szoftverre, ami segitene ezek elemzesek elvegzeseben? Szerinted lenne erre igen a nagyobb vallalatoknal?
Azert kerdezem, mert a vegunknek van egy sajat kifejlesztett rendszere, amit webes feluletrol ellehet erni es kepesek vagyunk barmilyen nyelvben dolgozni, akar magyarban is. Az ugyfel elektronikusan bekuldi az aktualis anyag biztonsagi adatlapjat, valamint az informacio a munka meneterol es mi megcsinaljuk az elemzest. Ez nagyon felgyorsitja a munkavedelmis munkajat. Kivancsi vagyok, vajon M-on lenne-e erre piackor?
kémiai biztonsági kérdésekben abszolút az eu-s irányelvek az irányadóak (reach)
de igen... nem mindegy, hogy mi is az a veszélyes anyag... mint tudjuk,a narancs is tud veszélyes lenni, ha a napra kitesznek belőle 1 tonnányit :D és a coli sem veszélyes, ha már 2 m3 vízben van az az 1 db :D
Koszi! Lehet hogy kisse fura lesz a kerdesem, de talan tudnal ra valaszolni.
En kuldofoldon dolgozom jelenleg egy munkavedelemmel foglalkozo cegnek. En szemely szerint veszeleyes vegyi anyagog elemzesevel foglalkozom. Kivancsi lennek, hogy otthon erre mennyire fektetnek hangsulyt? Sajnos nem igen vagyok tisztaban az otthoni szabalyzatokkal, habar annyit, tudok hogy a veszeleyes anyagokra otthon is kell termeszetesen elemzest vegezni. Kerdesem, hogy mennyire fontos resze ez a munkavedelemnek otthon (azon kivul, hogy nagyon sok terulete van a temanak). koszi a valaszt! :)
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Elképzelhető, hogy jön Magyarországra Madonna!