Munkaügyi központba mikor kell jelentkezni? (beszélgetős fórum)
azzal nem veszítesz ha be vagy regizve, nálunk nem kell időpont se, bemész húzol sorszámot és már hívnak is:)
Van munkalehetőség, csak az a baj, hogy olyan mint pl esztergályos, hegesztő, autószerelő....csupa férfimunka:) más munka tényleg alig..sajnos..
Saját tapasztalat még, hogy a munkaügyi központon keresztül állást nem igazán lehet találni, viszont három havonta hívnak be a kis könyvvel.
Esetleg akkor éri meg beregisztrálni, ha a központon keresztül akarsz valamilyen tanfolyamot végezni, amiért képzési támogatást kapsz. Ha jól tudom ez most a minimálbér 70%-a vagy 60%.
A start kártyát se éri meg kiváltani, ha még nincs munkád, mert a kiváltástól számított (attól függ, hogy sima start vagy start extra) egy-két évig érvényes. Én akkor váltottam ki, mikor felvettek. Ha kiváltottam volna márciusban akkor nekem júniusig (akkor álltam munkába) már három és fél hónap lejárt volna belőle.
A önkormányzattól kérheted, hogy a jegyző fizesse méltányosságból egy évig a tb-t.Az adatlapot az önkormányzattól kell kérni. Ha szüleiddel is élsz megfogják adni,mert neked saját jövedelmed nincs.
Na hát kb.Statisztika.Nekem nem segítettek semmiben.Bezzeg a sötét bőrűknek mindent kifizettek...
Azt mondták az Apehnál mikor bementem, hogy addig él a Tb-m amíg a diákigazolványom is érvényes.Tudod van rajta az a matrica amit évente rányomnak, hogy pl. 2010/2011. évre érvényes.És októberben szokták újraérényesíteni.Október 31-ig.
Hmmmm, akkor ráfekszem a telefonra, ha ennyire előre kell tervezni. nem is gondoltam :(
köszi!
Ha a tb felé sem rendeződik így semmi, akkor csak annyi értelme van a munkaügyi kp-nak, hogy szolgáltatjuk a statisztikákhoz az információt?
De ha neked is októberig élt, az jó hír. Gondolom, akkor nekem meg márciusig. Az is valami :) Köszi!
én is erre emlékeztem, hogy azonnal megszűnik, de valahol olvastam ezt a harminc napot. De lehet, hogy csak álmodtam :(
akkor arra szavazol, hogy menjek minél hamarabb, vesztenivalóm nincs?
Most végeztem a sulimmal, bele is kezdek az álláskeresésbe.
Érdemes azonnal a munkaügyi központban regisztrálni, vagy legyek optimista és várjak egy hónapot, hátha lesz munkám?
Illetve a tb biztosítottság most hogy is működik? A tanulói státuszom megszűnése után 30 napig még él? Nem emlékszem, hol találtam egyszer erről infót.
További ajánlott fórumok:
- Lesz következménye, ha nem jelentkezek a megadott időben a munkaügyi központban?
- Ha valaki munkaügyi központon keresztül akar tanfolyamot elvégezni, ahoz bekell jelentkezni munkanélkülinek?
- Mi történik, ha nem jelentkeztem le a munkaügyi központban?
- Leszámolás után mennyi idő múlva kell jelentkezni a Munkaügyí Központban?
- Gyesen vagyok, megszűnt a munkahelyem. Mikor kell jelentkeznem a Munkaügyi központba? Gyes után vagy már most?
- Ha a munkaügyi központba e-mailbe jelentkezel, mit kell bele írni?