Munkaügyi központ által indított képzés (beszélgetés)
sziasztok!
Indul alap-és középfoku is.Egy elbeszélgetésen döntik el kit vesznek fel,nekem sikerült.Téveszméket szeretnék eloszlatni nálunk nagyon sok embernek "csak " érettségije sem volt.
Nem mondom kell hozzá egy kis szerencse is mert általában 10x-es a túljelentkezés.Ha bemész a munkaügyi központba az ügyintéződ aki lesz jelezd neki hogy szeretnél tanfolyamra menni.Abszolut segitőkészek .
én német tanfolyamot végeztem, a nulláról 5 hónap alatt eljutottunk az alapfokú Rigó utcai nyelvvizsgáig.
túlképpzettségről szó se volt, eleve egyetemi végzettségem van...
Az az igazán elkeserítő, hogy évekig tanultam, hogy jó munkát kapjak, ahhoz képest egész nap itthon vagyok, és nézzem, ahogy a többiek szenvednek a munkától. Hajnalban mennek, késő este jönnek.
És nem elég hogy egész nap itthon vagyok, de egyetlen fillért sem kapok sehonnan. :(((
Tudom, hogy nagyon elkeserítő!
Nem lenne értelme inkább valami jó szakmát tanulni a munkaügyi központon keresztül?
Manapság sajnos az érettségivel nem jár szakma, így mondhatjuk, hogy a frissen érettségizett fiatalok nem értenek semmihez, ezért nem is alkalmazzák őket:(
A fiam is ebben a cipőben jár:(
Az a baj, hogy van érettségim, ergo tanultam már olyan szinte nyelvet, hogy abból le is érettségiztem. :S
Ezek a tanfolyamok meg teljesen az alapoktól indulnak. De mivel ez már a második nyelv lenne....
Így megint nem jó :(
Elkeserítő egyébként! Nagyon :(
Próbálok rájönni, hogy melyik munkakört lehet 8 általánossal és nyeltudással végezni:)
Nem azt mondtam, hogy hazudik valaki, csak nem értem...
Ismerősöm ott dolgozik... Biztos nem hazudna a szemembe.
Másrészt ott voltam egy hónapig gyakorlaton. Csak hát azóta majdnem ötször annyi munkanélküli lett :S
Én úgy tudom, hogy év végén, vagy elején kell jelentkezni a tanfolyamokra, és nagyon hamar betöltik a helyeket. Főleg a nyelv tanfolyamokat.
Általában minden tanfolyamhoz előírják az előképzettséget. Én azért azt nehezen hiszem el, hogy 8 általánost végzetteknek indítják a nyelv tanfolyamokat:)
Szia, melyik regionális központba vagy nyilván tartva?
Szerintem az egy lerázó duma volt, hogy túlképzett vagy...
A www.afsz.hu oldalán minden hét hétfőn frissítik a képzések listáját, ott le van írva hogy minimum milyen végzettség kell az adott képzéshez, de az hogy "túlképzett" lennél, hát, szerintem egy csúnya kijelentés volt.
Gondolom ezren jelentkeztek a 20-25 helyre és mondani kellett valamit.
NE add fel, ha tetszik valami pályázd meg és ne hagyd az állam körme alatt!
én németből ECL vizsgát csináltam az tök jó szerintem. :)
Egyébként én is most fogok regisztrálni a munkaügyibe,most végeztem a suliba. Van egy nyelvvizsgám,érettségim és egy logisztikai ügyintézői szakmám....ezek szerint semmi remény h elvégezzek rajtuk keresztül egy tanfolyamot,mert túlképzett leszek?! :(
Zöld úttal próbálkoztam kétszer, és egyszer Telc-cel.
Mindháromszor közel voltam, csak egy pici hiányzott :S
Ne tudsz valami jó oldalt ajánlani? :)
Milyen nyelvvizsgát kell tenned németből? Mihez szükséges?
Nekem nyelvvizsga kellene :(
Majdnem leültem, mikor mondták, hogy túlképzett vagyok.
Persze ha nem lenne 8 általánosom, akkor tökéletes lennék :S
Szia!
Én nem fértem be, mert érettségivel túlképzett vagyok :S
További ajánlott fórumok:
- Munkaügyi központ képzéseinél, milyen felvételi elbeszélgetés vagy teszt van?
- A GYED letelte után van-e arra lehetőségem, hogy OKJ-s képzésre menjek munkaügyi központon keresztül?
- Ha gimnáziumba esti képzésre (érettségi) járok, akkor a munkaügyi központ elképzelhető, hogy támogatja valamilyen formában?
- Kérlek segítsetek! Munkaügyi központ által támogatott képzések....
- Ha munkaügyi hivatal által indított képzésen veszek részt, utána még bekerülhetek a közmunka programba?
- Járt már valaki munkaügyi központ által indított dada képzésen?