Munkanélküli központ bejelentkezés! (beszélgetés)
43. § (1) Táppénzre jogosult az, aki a biztosítás fennállása alatt, vagy annak megszűnését követő első, második vagy harmadik napon keresőképtelenné válik és a Tbj.-ben meghatározott mértékű pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett.
46. § (1) Táppénz a keresőképtelenség tartamára jár, legfeljebb azonban
a) a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át, a biztosítási jogviszony megszűnését követően 30 napon át;
(7) A biztosításban töltött idő akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs. A 30 napi megszakítás időtartamába nem számít be a táppénz, a baleseti táppénz, a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, a gyermekgondozási segély folyósításának az ideje.
Szia!
Értem. akkor te ma már voltál munkanélkülibe?
Szia!
Képzeld én is épp így vagyok!
A táppénz naptári napra jár. Ezért ha január 22-ig voltál felmondási idő alatt akkor napra pontosan febr. 21-ig lehetsz táppénzen, Keresőképes mától vagy.
Nem tom'!
De ne fostizz annyit! :)))
Holnap elsétálsz, és majd úgyis elmondanak mindent. :)
Ha meg még lesz kérdésed, mi itt leszünk.
Hát ezt már nem tudom, mert ez a passzív táppénz is mindig rövidül.
Valamikor még 45 nap volt...
Onnan!!!???
Sose vagy elkésve!
SZiasztok!
A gondom az alábbi:
passzív táppénzen vagyok tegnap elmentem a dokimhoz a papírért, mert úgy számoltam ,ki ,hogy ma jár le a táppénz, és holnap akkor mehetek a munkanélküli hivatalba. sajnos most vettem észre ,hogy 21.ig tehát tegnapig járt a táppénz, nem vagyok elkésve a munkanélküli hivatalba a bejelentkezéssel???
További ajánlott fórumok:
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- Ha valaki munkaügyi központon keresztül akar tanfolyamot elvégezni, ahoz bekell jelentkezni munkanélkülinek?
- Mikor kell bejelentkezni munkanélkülire közös megegyezés után?
- Ha a munkanélküli központ ajánl munkát és nem fogadom el..
- Nem kapok munkanélkülit akkor is be kell járnom a munkanélküli központba? És ha kihagytam pár hónapot és nem mentem jelentkezni az baj?
- Milyen papírokra van szükség, ha szeretnék bejelentkezni a munkanélküli hivatalba?