Munkahelyi kilépő papírok munkáltató által, aláíratlanul ér valamit? (tudásbázis)
Mint kiderült munkaszerződés van szabályos, és annak is utána nézett az ügyfélkapun, hogy a bejelentés is szabályosan megtörtént. Most már csak a normálisan aláírt kilépős-papirok hiányoznak.
Ha azt nem sikerül megszereznie, akkor a "Munkaügyi Főfelügyeletre" kell bejelentést tenni, és ők majd kivasalják a munkáltatóból....
Amennyiben bírósághoz fordul bármelyikötök, akkor ott a bíróság fogja KÉRNI az EREDETI aláírt példányokat.
Vagyis ott kiderül, hogy van-e egyáltalán szerződésed.
Ha megnézted, és valóban be voltál jelentve, akkor az már jó!
Ezek után írj nekik egy levelet, "tértivevényesen" add fel nekik: írd le benne, hogy megkaptad a kilépős papirokat, de bélyegző és aláírás nélkül. Küldjenek egy új adagot, mert amit küldtek, azt a következő munkáltató nem fogja elfogadni tőled!!
Ezt 2 példányban nyomtatsd ki, az egyikhez a visszakapott tértivevényt hozzátűzöd, (no meg a jelenleg nálad levő aláíratlan igazolásokat) és így neked is lesz bizonyíték a kezedben...
Igen,ott meg lehet nézni a bejelentést.Kamupapírt simán írhattak :(
Gyanús az egész.
Nem tetszett nekik, hogy eljottem. Ezert igy akarnak "bosszut allni" hogy nem kuldik ki a papirt, es nem uresen kuldtek ki a kilepopapirjaim, hanem teljesen ures a4-es lapokat kuldtek pusztan azert, hogyha en bermilyen minkaugyi birosaghoz fordulok, a tertivevennyel tudjak bizonyitani h atvettem.
Ugyfelkapun neztem, be voltam jelentve. Alairatlan kilepopapirjaim pedig azert voltak, mert a volt kolleganom a fonok sogornone es neki kuldtek w kilepopapirom, o pedig elfelejtett jelszot valtoztatni, a regijet pedig tudtam.
De igy, h nem megyek vele semmire, felesleges.
Szemelyesen azert nem megyek, mert hiaba utaznek 4orat, ha nem ugyveddel megyek nem adjak ide.
Egyenlore bezeltem egy ugyveddel, mondta h mindenkepp irjak egy felszolitast irjam le h ures lapokat kuldtek ki es kuldjek ki a tenyleges kilepopapirjaim, ne szorakozzanak... Ajanlottan adtam frl, mivel a tertivevenyeset nyilvan at sem vettek volna. A postasnak is szoltam, ket tanu us van a postan, h ures lapokat kaptam. Ha nem jon be ez vagy megyek ugyveddel Pestre, vagy tovabbviszem az ugyet..
Nézd meg ügyfélkapun, hogy valóban be voltál-e jelentve. Az egy dolog írtak munkaszerződést, de ha a munkaviszonyod létrejöttét a nav-hoz nem jelentették be, és nem fizették utánad a tb-t, az adót, akkor az egész munkaszerződés nem ér semmit. Ez esetben símán lehet készíteni kilépő-papirokat bármilyen adatokkal, csak éppen az aláírást-bélyegzőt nem teszik rá, bármikor le lehet tagadni!!!
Járj utána, hogy egyáltalán valóban bejelentettek-e, vagy egész idő alatt "fekete" alkalmazott voltál.
menj be személyesen a régi munkáltatódhoz
(az üres A4-eseket nem értem, vicc akart lenni, vagy tévedés?)
További ajánlott fórumok:
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Felmondhat a munkáltató olyan munkavállalónak, aki nem sokat beszél a munkahelyen, de a feladatait elvégzi?
- Ti mit írnátok vagy mondanátok, ha megkérdezné a munkáltató, hogy mit vársz el a munkahelytől?
- Volt már nektek olyan, hogy annyi minden összejött, hogy folyamatosan szabit kellett kérni a munkahelyen? Hogy reagál ilyenkor a munkáltató?
- A munkaügyi központban szólnom kell, ha lesz munkahelyem vagy automatikusan tudatja velük a munkáltató?
- Halál utáni munkahelyi kiléptetéskor is ki kell adnia a munkáltatónak a papírokat?