Munka vagy suli? (beszélgetés)
Ez a munka mellett nem menne a suli. Heti három nap változó beosztásban 12 órában, plusz napi 1-1 óra utazás a munkába, így azok a napok tényleg csak a munkáé lennének. Azt pedig nem fogják tolerálni, hogy suliba is járok, és úgy kapjak beosztást, hogy kényelmes legyen. Tanulni pedig még így se lenne időm, mert a suliba is az utam két és fél óra. Ott van még a diákmunka lehetősége is, de jópár kókány szövetkezettel volt már dolgom.
Ezért gondolkodom azon, hogy nem iratkozom be, hanem jövőre újra felvételiznék.
Én munka mellett diplomáztam.
Kizárt, hogy egyszerre mindkettő menjen?
Szerintem ez csak elsőre nehéz.
Minden kialakul!
Egyelőre még nyugi, szeptember közepén indulnak a félévek. Addig még tudsz jól keresni.
Időben jelentkezz a koliba, az fontos. Arra is gondolj, hogy a beköltözésre is határidő van, azaz rá kell szánnod egy napot arra is, hogy becuccolj. Hogy fizikailag is elfoglald a helyed, különben törlik.
Én is azt fogok :)
Jól képzik őket?
Azt hallottam, hogy a többi szakon a kultúrát nyomják meg, a nyelvre nem fektetnek akkora hangsúlyt, mert "nem nyelvtanfolyam". A kínairól viszont azt mondták, hogy tényleg jól megtanítják a nyelvet is.
Azért a fordítást elkezdeni nem csak elhatározás kérdése.
Én elég jó németes vagyok, de hiába olvastam Thomas Mann-t eredetiben, egy sima egyszerű szöveget alig tudtam lefordítani.
Ügyes vagy!:)
Nem tudnál Pesten vállalni munkát, amit össze tudsz egyeztetni a tanulmányaiddal? Otthoni fordítás, négyórás.
Kényelmetlen, de ha csak szobát bérelnél, az olcsóbb lenne, és felköltözhetnél tanulni.
Keleti nyelvek és kultúrák. Csak Pesten van, én meg a Dél-Alföldön lakom.
Nagyon odáig vagyok a nyelvekért, már három másikon beszélek.
Anno en harmadeven kezdtem el dolgozni, szinten nem volt levelezo a szakomon.
Egyeni tanrendet kertem minden targybol, ami felmentett az orak latogatasa alol, de vizsgazni be kellett menni es a vizsgaanyag ugyanaz volt, mint akik rendesen bejartak.
Nem volt egyszeru igy letolni 3 evet , allamvizsgat meg a diplomamunkat, de sikerult es allamvizsga utan szepen mentem be a biztos munkahelyemre, a tobbieknek sok ido volt mire sikerult melot talalni, nekem meg mar volt 3 ev munkatapasztalatom.
Ha ezt csinálod, akkor az első félévi vizsgaidőszaknak teljesen nulláról mész neki. Mert az nagyon hamar itt van.
Azt javaslom, legalább annyira menj be, hogy megismerd a tanáraid legalább egy részét, és kérd a segítségüket.
Biztosan van olyan tárgy, amit otthonról is tudnál vállalni, de nappalin nyilván van, amire muszáj bemenni akkor is, ha ég-föld leszakad.
Milyen szak az, amit csak egy helyen oktatnak?
Azt is lehet, hogy máshová felvételizel, és átjársz, aztán átkéred magad.
Kérdezz majd rá a tanulmányi osztályon, ha felvettek! Anno, egy évet lehetett halasztani.
Ma már kevésbé vagyok képben, eléggé szétforgácsolták a felsőoktatást.
Ha felvesznek rögtön kérhetsz halasztást is. Vagy átiratkozhatsz levelezőre.
Sokan végeztek/végeznek felsőbb tanulmányokat munka mellett.
Tanulni; az csak egy bizonyos ideig tart;
a fel eletedet 12 oraban akarod kulizva eltolteni?
Sziasztok! Abban a helyzetben vagyok, hogy 2016-ban végeztem középiskolában, elkezdtem egy szakot az egyetemen (nem volt konkrét elképzelésem), de alulmúlta az elvárásaimat és otthagytam. Februárra teljesen kiforrt bennem, hogy mit akarok csinálni, beadtam hát a jelentkezésem a felsőoktatásba és 95%-ig biztosra mondom, hogy fel fognak venni.
Viszont több mint egy hónapja találtam egy munkát, amivel nagyo jól keresek és tartós lehetőségnek bizonyul. Nem negyven évesen akarom befejezni a sulit, de nem tudom, hogy most mit csináljak. Ráadásul a szüleim nem támogatnának, így nekem kell megkeresnem a pénzt, és bár most a spórolás a fő célom, egy évre elegendő mennyiséget nem biztos, hogy félre tudok rakni. Nem akarok rosszul dönteni a kérdésben. Tudom, hogy ott a diákmunka lehetősége is, de az nagyon kevés pénz lenne.
Arra mit mondtok, hogy elintézem a papírmunkát az egyetemen, hogy oda járok, de két hónapig még dolgoznék utána és nem járnék be órákra, max heti egy-két nap (mert két és fél órára van nekem az egyetem, vidéki vagyok, a munkám pedig 12 órás)?
További ajánlott fórumok:
- Van olyan szó, amit a családod használ, de suliban, munkahelyen nem értették, hogy miről beszélsz?
- Esti tagozatos suliba járok. Jelentkezhetek diák munkára?
- Végeztem a sulival, de nem találtam még állást. Regisztráltattam magam a munkaügyiben, de azt nem tudom hogy most akkor van-e tb-m?
- Munka és suli mellett, hogyan lehetne egy kis mozgást beszorítani a hétköznapokba?
- Tud valaki olyan munkahelyeket ami 8.30 vagy 9 től kezdődik, hogy el tudjam vinni a gyerekeket oviba suliba
- Bérügyintézői bérszámfejtő vagy munkaügyi okj-s sulit végeztt valaki mostanában?